CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

În Gara Câmpina s-a deschis o expoziție de machete feroviare

- Eveniment -

În Gara Câmpina s-a deschis o expoziție de machete feroviare

De multă vreme nu a mai fost atâta agitație pe peronul liniei 1 din Gara Câmpina. Prilejul de sâmbătă a fost deschiderea unei expoziții de machete feroviare.

Expoziția este organizată de Asociația Feroviară InterRegio, Vest Trans Rail, Lukoil, cu sprijinul altor parteneri din domeniul feroviar. Cei care au dat viață acestei expoziții sunt Radu Guriță (mecanic de locomotivă), Gabriel Ion (omul cu două idei inovatoare - circuitul rotund pentru urcarea trenurilor, dar și supraînălțarea șinelor în curbe), Adrian și Marian Cristea (ambii peisagiști), Adrian Corodescu (de la Amintiri feroviare), Dan Hotico (de la magazinul de machete feroviare, de la Cluj-Napoca).
”Este o Valea Prahovei în miniatură, cu depoul de la Ploiești, cu remiza Câmpina, urmează să vină și Gara Câmpina, cu alte repere și terminând cu urcarea simbolică pe un munte pe care se află nu numai telecabina, ci și Mănăstirea Sinaia, releul de pe Coștila și Crucea Eroilor de pe Caraiman”, ne-a descris succint Radu Guriță ceea ce se poate vedea în cadrul acestei expoziții. 
Este o expoziție interesantă, inedită (cel puțin pentru această zonă a țării), în care se vede că s-a pus mult suflet, multă pasiune. O locomotivă a unuia dintre parteneri a fost tot timpul în fața sălii unde are loc expoziția, iar pe peron, în aceeași zonă, un alt pasionat prezenta curioșilor o colecție de bilete de tren.
Expoziția funcționează în încăperea în care până nu demult a fost sala de așteptare pentru clasa I și va fi deschisă numai sâmbăta (8.30-19.30) și duminica (8.30-17.30). Intrarea se face pe bază de bilet.


11 May 2024 16:25 2708 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
4164 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1896 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
1568 vizualizari 19 May 2024 09:38 1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

Sâmbătă, 18 mai, pe întregul continent european a fost ”Noaptea muzeelor”. Cel mai vizitat obiectiv din Câmpina inclus în acest program a fost, fără îndoială, ca întotdeauna, Castelul ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
2899 vizualizari 13 May 2024 21:43 Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

UPDATE - La puțin timp după apariția articolului, am fost anunțați că și Expoziția schițelor lui Nicolae Grigorescu, de la Casa Căsătoriilor, va fi deschisă pe 18 mai, între orele 18.00 și 22.00. 

Sâmbătă, 18 mai 2024, are loc evenimentul ”Noaptea muzeelor”, unul care a prins foarte bine la publicul din România, care are ocazia să viziteze gratuit o serie întreagă de muzee, seara, la ore târzii, când totul are o altă aură.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV