Un bloc cu zece etaje, șase scări și 523 apartamente din București va fi consolidat cu ajutorul unei soluții inovative. Lucrările se vor executa fără relocarea totală a locatarilor.
Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook. Blocul în cauză, situat pe Strada Gării de Nord, are aproximativ 900 de locatari și este încadrat în categoria clădirilor cu risc seismic ridicat. Va fi consolidat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Pentru acest imobil, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) va experimenta o soluție de consolidare inovativă, considerată o premieră în construcții. După cum a anunțat AMCCRS, soluția tehnică nouă pentru consolidarea clădirilor înalte cu parter flexibil ar fi intervenția strict la nivelurile inferioare ale clădirii (parter și primele etaje), astfel încât să nu fie nevoie de relocarea tuturor locatarilor, iar lucrările să se finalizeze mult mai repede decât în cazul consolidărilor clasice.
Dacă această soluție se va dovedi foarte bună, poate nu ar fi rău ca și autoritățile câmpinene să se gândească să o aplice în cazul Blocului A6 de pe Strada Schelelor, construit în 1966 și încadrat în clasa I de risc seismic. Aici locuiesc 176 de familii și, după cum știți, cei mai mulți locatari au refuzat propunerea Primăriei de a se muta în blocul de necesitate pentru consolidarea Blocului A6. O soluție de consolidare fără relocarea tuturor locatarilor poate ar fi ideală și mult mai ușor de acceptat de către cei care locuiesc în A6.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe Câmpinatv.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - Câmpinatv și grupului de Whatsapp (0733.388.425).
Fii parte a comunității Câmpinatv.ro!
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.