Superbele balerine din Câmpina, din nou pe podium. De această dată la Festivalul "Stelele aurii", București 2019

Eveniment (Categoria articolului)

La Palatul Național al Copiilor din București s-a desfășurat, în perioada 21-24 noiembrie 2019, ediția a X-a a Festivalului Național de Dans "Stelele aurii", un concurs extrem de puternic, la care se întrec cele mai importante cluburi și școli de dans din țară. Datorită numărului foarte mare de participanți, peste 1.500, festivalul s-a desfășurat, în premieră, pe parcursul a patru zile. Printre concurenți s-au numărat și balerinele de la Clubul de Dans "Dorina Popa" din Câmpina.

Festivalul de Dans "Stelele aurii" este o adevărată desfășurare de forțe, un concurs organizat pe 20 de secțiuni și pe mai multe categorii de vârstă (de la 4 până la 26 de ani). Pot participa atât dansatori amatori (copii care practică baletul de două-trei ori pe săptămână), cât și dansatori profesioniști (copii care studiază la școli și licee de dans). Este un concurs puternic, pentru că vin aici concurenți de la licee de coregrafie, academii de dans și cluburi prestigioase. 
„A fost un concurs greu, dar foarte frumos și foarte bine organizat. Au participat copii talentați și foarte bine pregătiți, au fost coregrafii superbe, unele de-a dreptul spectaculoase. Eu consider că a fost un festival de mare valoare, o ediție de înaltă clasă, iar bucuria noastră este cu atât mai mare nu doar pentru că am participat, ci și pentru că am reușit să urcăm și pe podium. Ne-am descurcat foarte bine având în vedere nivelul ridicat de pregătire al multor copii înscriși în concurs. Le felicit pe minunatele noastre fetițe și le mulțumesc din tot sufletul părinților și bunicilor pentru sprijin, pentru răbdare, pentru înțelegere. În spatele acestor rezultate stau foarte multă muncă, disciplină, încredere, dar mai stă și bucuria dansului, pe care o trăim împreună”, ne-a declarat Dorina Popa, profesoara și coregrafa fetițelor.

Iată rezultatele obținute de fetițele de la Câmpina:
Carolina Lăcătuș și Alexandra Bordea – Locul I la balet duo, categoria de vârstă 4-6 ani
Sara Bogza – Locul I, balet solo, 13-15 ani
Andreea Geantă – Locul al II-lea, balet solo, 11 ani
Andra Anghelache – Locul al II-lea, dans liric solo, 10 ani
Ștefania Ionică – Locul al II-lea, balet solo, 13-15 ani
Andreea Geantă și Andra Anghelache – Locul al II-lea, dans liric duo, 10-12 ani
Ștefania Panaitescu – Locul al IV-lea, balet solo, 11 ani

Grupul “Steluțele” – Locul I, grupuri jazz, 7-9 ani
Grupul “Allegro” – Locul al II-lea, grupuri balet 10-12 ani
Grupul “Ensemble” – Locul al III-lea, grupuri open 10-12 ani
Grupul “Attitude” – Locul al III-lea, grupuri balet 7-9 ani

4574 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3112 vizualizari
28 iun. 2020 12:45

72 de ani de la întâlnirea reprezentanților partidelor comuniste din Europa la Castelul Voila, din Câmpina. Comandase Stalin asasinarea aici a liderului iugoslav Tito?

1 comentarii

În urmă cu exact 72 de ani, pe 28 iunie 1948, în salonul spațios și luminos de la parterul Castelului Voila, avea loc o întâlnire importantă a reprezentanților partidelor comuniste din Europa. Întâlnirea fusese convocată în mare grabă de însuși liderul sovietic Iosif Visarionovici Stalin și sunt mulți istorici care afirmă că la Câmpina se dorea chiar asasinarea liderului comunist iugoslav Tito. 

3549 vizualizari
23 iun. 2020 20:00

Festivitate de absolvire a gimnaziului, la Școala "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina

Festivitățile de absolvire sunt întotdeauna emoționante, pentru elevi, pentru profesori, pentru toți prezenți la aceste evenimente. Se încheie un capitol în viața elevului, el trece într-o altă etapă a vieții, pășește pe un drum nou, poate mai greu, se desparte de colegii alături de care a petrecut ultimii ani. Anul acesta, un an școlar atipic, marcat de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, emoțiile absolvirii au fost parcă și mai mari. Sau cel puțin asta s-a întâmplat la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu", unde la finalul săptămânii trecute a avut loc festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a. 

Alte stiri recente

2213 vizualizari
04 iul. 2020 11:45

Pacienții COVID, liberi să părăsească spitalele. Acesta este efectul deciziei CCR emisă în urma unei sesizări a Avocatului Poporului

Din 3 iulie 2020, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri luate împotriva pandemiei de coronavirus, statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor. Mai mult, persoanele infectate cu noul coronavirus nu pot fi internate în spital dacă nu doresc acest lucru. Un prim efect al acestei decizii este acela că pacienții cu COVID au început să părăsească spitalele la cerere, pe baza unei declarații pe proprie răspundere.

1852 vizualizari
04 iul. 2020 10:33

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.