Superbele balerine din Câmpina, din nou pe podium. De această dată la Festivalul "Stelele aurii", București 2019

Eveniment (Categoria articolului)

La Palatul Național al Copiilor din București s-a desfășurat, în perioada 21-24 noiembrie 2019, ediția a X-a a Festivalului Național de Dans "Stelele aurii", un concurs extrem de puternic, la care se întrec cele mai importante cluburi și școli de dans din țară. Datorită numărului foarte mare de participanți, peste 1.500, festivalul s-a desfășurat, în premieră, pe parcursul a patru zile. Printre concurenți s-au numărat și balerinele de la Clubul de Dans "Dorina Popa" din Câmpina.

Festivalul de Dans "Stelele aurii" este o adevărată desfășurare de forțe, un concurs organizat pe 20 de secțiuni și pe mai multe categorii de vârstă (de la 4 până la 26 de ani). Pot participa atât dansatori amatori (copii care practică baletul de două-trei ori pe săptămână), cât și dansatori profesioniști (copii care studiază la școli și licee de dans). Este un concurs puternic, pentru că vin aici concurenți de la licee de coregrafie, academii de dans și cluburi prestigioase. 
„A fost un concurs greu, dar foarte frumos și foarte bine organizat. Au participat copii talentați și foarte bine pregătiți, au fost coregrafii superbe, unele de-a dreptul spectaculoase. Eu consider că a fost un festival de mare valoare, o ediție de înaltă clasă, iar bucuria noastră este cu atât mai mare nu doar pentru că am participat, ci și pentru că am reușit să urcăm și pe podium. Ne-am descurcat foarte bine având în vedere nivelul ridicat de pregătire al multor copii înscriși în concurs. Le felicit pe minunatele noastre fetițe și le mulțumesc din tot sufletul părinților și bunicilor pentru sprijin, pentru răbdare, pentru înțelegere. În spatele acestor rezultate stau foarte multă muncă, disciplină, încredere, dar mai stă și bucuria dansului, pe care o trăim împreună”, ne-a declarat Dorina Popa, profesoara și coregrafa fetițelor.

Iată rezultatele obținute de fetițele de la Câmpina:
Carolina Lăcătuș și Alexandra Bordea – Locul I la balet duo, categoria de vârstă 4-6 ani
Sara Bogza – Locul I, balet solo, 13-15 ani
Andreea Geantă – Locul al II-lea, balet solo, 11 ani
Andra Anghelache – Locul al II-lea, dans liric solo, 10 ani
Ștefania Ionică – Locul al II-lea, balet solo, 13-15 ani
Andreea Geantă și Andra Anghelache – Locul al II-lea, dans liric duo, 10-12 ani
Ștefania Panaitescu – Locul al IV-lea, balet solo, 11 ani

Grupul “Steluțele” – Locul I, grupuri jazz, 7-9 ani
Grupul “Allegro” – Locul al II-lea, grupuri balet 10-12 ani
Grupul “Ensemble” – Locul al III-lea, grupuri open 10-12 ani
Grupul “Attitude” – Locul al III-lea, grupuri balet 7-9 ani

3558 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3582 vizualizari
02 dec. 2019 12:30

Câmpina a sărbătorit 101 ani de la Marea Unire

Asemeni românilor de pretutindeni și câmpinenii au sărbătorit Ziua Națională, manifestările dedicate împlinirii a 101 ani de la Marea Unire desfășurându-se, în premieră, în zona Parcului Trandafirilor aflat la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918, acolo unde a fost amplasat Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională. Chiar dacă vremea a fost destul de rece și a fulguit mărunt, mulți câmpineni au ieșit din case pentru a participa la acțiunile organizate de administrația locală, cea mai așteptată fiind, bineînțeles, parada militară.

3924 vizualizari
01 dec. 2019 08:53

În centrul Câmpinei au răsunat colindele copiilor și a fost aprins iluminatul festiv de sărbători

În seara Sfântului Andrei, pe o ploaie torențială, în centrul municipiului Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, au răsunat primele colinde ale acestei ierni. Au cântat și ne-au încântat grupurile "Mugurași de primăvară" (profesor Alice Botoacă) și "Micii melomani" (profesor Ruxandra Brezeanu) de la Clubul Copiilor. Iar parcul a fost aproape plin, chiar dacă vremea nu a fost deloc favorabilă, dar de dragul copiilor a merit acest efort din partea publicului. Copiii au fost, ca de obicei, minunați. (video)

Alte stiri recente

5398 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

1891 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.