Celebrul procuror Negulescu nu mai vine la Câmpina. A demisionat din magistratură!

Actualitate (Categoria articolului)

Procurorul Mircea Negulescu a devenit vedeta ultimelor zile, după ce au apărut o serie de înregistrări în care făcea afirmaţii spectaculoase, dar extrem de grave. După ce a solicitat încetarea activităţii sale la DNA Ploieşti, Negulescu a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să-şi continue activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina. CSM a acceptat această propunere, dar a sesizat şi Inspecţia Judicară, care în ziua următoare a propus suspendarea din funcţie a procurorului până la soluţionarea cauzei. Vineri, Mircea Negulescu a demisionat din magistratură.

Decizia de a demisiona a procurorului Mircea Negulescu vine după ce Inspecţia Judiciară sesizată de CSM a propus suspendarea sa din funcţie pe perioada derulării cercetărilor. De asemenea, pe rolul Inspecţiei Judiciare sunt şi alte sesizări care îl privesc pe procurorul Mircea Negulescu, sesizări ale Secţiei de Procurori, ale procurorului general, dar şi ale unei persoane fizice.
"S-a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare faţă de informaţiile apărute în mass-media în cursul zilei de 14 februarie 2017 cu privire la posibilele abateri disciplinare prevăzute de dispoziţiile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor ori posibile încălcări ale dispoziţiilor Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor", se afirmă într-un comunicat de joi al Consiliului Superior al Magistraturii.
Vă reamintim că în presă au apărut unele înregistrări audio în care procurorul Mircea Negulescu dezvăluia soţiei unui afacerist din Prahova, arestat într-un dosar de corupţie, informaţii din alte dosare penale pe care le instrumenta în calitatea sa de procuror DNA.
Sursa foto: cotidianul.ro.
Citiţi şi - Procurorul Mircea Negulescu vrea să-și continue activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, după demisia din DNA

5641 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2156 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2124 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

960 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

187 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.