Liga A Prahova. Petrolul 95 Ploiești - Tricolorul Breaza 0-3

Sport (Categoria articolului)

Uvertura etapei a 23-a din Liga A Prahova a programat pe terenul de lângă Sala Sporturilor din Ploiești întâlnirea între două formații de pe podium - Petrolul 95 Ploiești, locul al treilea, și liderul Tricolorul Breaza. În ciuda scorului final, brezenii s-au impus cu emoții, la capătul unui meci disputat și unde destinația finală a celor trei puncte a fost stabilită doar în ultimele minute.

Având în față o garnitură tânără, completată cu câțiva jucători cu experiență, echipa brezeană s-a angajat într-un joc predominant la mijlocul terenului, prima ocazie mai serioasă aparținând gazdelor, în minutul 17, când Alexandru Chiriță l-a ”întins” cu un șut din interiorul suprafeței de pedeapsă pe Neacșu. Replica oaspeților a venit șapte minute mai târziu, când Negotei nu a reușit să-l învingă pe portarul advers din situație de ”unu la unu”. Cu o atitudine mai bună, liderul a deschis până la urmă scorul înainte de pauză, în minutul 44, prin Catană, care, angajat de Negotei, a driblat un fundaș advers și pe portarul Manzicu și a finalizat în poarta goală.
Pe cât de bun a fost finalul de repriză pentru brezeni, pe atât de nefast a fost începutul reprizei a doua - în minutul 48, Chiriță scapă de defensiva brezeană și este oprit neregulamentar de Costin Anghel, din postura de ultim apărător, arbitrul Mădălin Dicu eliminându-l pe fundașul brezean. Gazdele au forțat ulterior, dar fără a-și crea mari ocazii, ba chiar Daniel Dumitru putea închide meciul în minutul 64, când, din poziție favorabilă, a tras mult peste poartă.
Momentul psihologic al meciului s-a petrecut în minutul 79, când o centrare de pe partea dreaptă îl găsește pe Chiriță în poziție ideală, Neacșu fiind, însă, salvat de bară. La patru minute distanță, Marian Dumitrache, proaspăt introdus în teren, driblează doi jucători adverși și așează o minge de la 16 metri în vinclul porții gazdelor. Chiar dacă din acest moment meciul era decis, ”tricolorii” nu au lăsat motoarele să se răcească, iar în prelungiri, dupa o fază personală, Costin Ioniță a închis tabela, cu un șut la colțul lung, din interiorul suprafeței de pedeapsă.
O victorie muncită și pe deplin meritată pentru brezeni, care au arătat atitudine, determinare, tărie de caracter și, din nou, că își merită pe deplin locul din clasament.

Petrolul 95 Ploiești: Manzicu - Trifan, Dr. Dumitru, Brencu, Moise (80 Cristea), Fieraru, Lungu (46 Fl. Nicolae), Dudu, Chiriță, Bălan (79 Nica), Ghiță (46 Dima). Rezerve neutilizate: M. Dumitru - Udrea, Soare. Antrenor: Daniel Chiriță.
Tricolorul Breaza: Neacșu - Prodan, O. Gheorghe, Anghel, Mușea (79 Ioniță), Roșu (70 Tone), Catană, Popa, D. Dumitru (90+2 Burlacu), Ștefănoiu (51 Duricu), Negotei (65 Dumitrache). Rezervă neutilizată: Negreanu. Antrenor: Laurențiu Urdea.
Cartonașe galbene: Moise 34, Bălan 77 / Roșu 7, D. Dumitru 42.
Cartonaș roșu: Anghel 48.
Arbitri: Mădălin Dicu (Bucov) - Alexandru Cîrstea, Iulian Bălănescu (Ploiești). Observator: Ionuț Borcan (Ploiești).

Runda viitoare, Tricolorul Breaza va întâlni pe teren propriu ”lanterna roșie”, CS Strejnic, întreaga etapă fiind programată în Vinerea Mare, de la ora 17.00.
Rezultatele acestei etape - aici.
(Sursa - Facebook.com/CSOTricolorulBreaza)

1367 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

821 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1755 vizualizari
08 dec. 2023 17:04

Georgeta Popescu, aproape de Top 6 în Cupa Europei. A fost în Norvegia, urmează Letonia

La Lillehamer, în Norvegia, pe pârtia unde au avut Jocurile Olimpice din 1994 și Jocurile Olimpice de Tineret 2016, acum s-au desfășurat primele etape din circuitul Cupei Europei. Au fost șanse concursuri la două discipline (monobob și bob două persoane), totul desfășurându-se pe durata a șapte zile, un adevărat tur de forță pentru toți sportivii și tehnicienii prezenți în Norvegia.

Alte stiri recente

44 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

1972 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.