Strada Oborului din Câmpina este una dintre străzile cu mari probleme. Este o stradă de pământ, la marginea orașului, între batalele din spatele Autogării și fosta rampă đe gunoi, acum închisă, o stradă pe care locuiesc mulți cetățeni de etnie romă. O comunitate care trăiește în condiții improprii și de care administrația locală își aduce aminte în anii electorali.
Multă vreme oamenii de aici nu au avut acte, ei instalându-se pur și simplu, cu acceptul tacit al administrației locale condusă și atunci și acum de Horia Tiseanu. Adversarii săi politici l-au acuzat la fiecare rând de alegeri ba că le-a făcut oamenilor acte, ca să poată vota, ba că nu vede că acele construcții au fost ridicate fără autorizație, ba că le-a acceptat, tot tacit, branșarea ilegală la iluminatul public. Nimeni nu a mers vreodată până la capăt - nici Horia Tiseanu să demonteze toate aceste acuze, nici adversarii săi să le demonstreze. Cert este că acum, iată, cu puțin timp înaintea unor alte alegeri, Primăria Câmpina (re)amenajează Strada Oborului.
Categoric, se impunea o cosmetizare a acestui drum, dar de ce acum, când drumul arată la fel de ani buni?! Este o întrebare la care primarul Horia Tiseanu probabil va evita să răspundă, iar adversarii săi politici, încă fără o formulă de rezervă prea bine cristalizată, nu vor marșa. În aceste condiții, rămân doar faptele. Așadar, asfaltul frezat de la lucrarea de pe Strada Bobâlna, care a mai putut fi recuperat, a fost adus pe Strada Oborului, întins și nivelat, totul desfășurându-se sub coordonarea Atelierului de reparații străzi din cadrul Primăriei Câmpina, dar cu utilaje închiriate de Primărie de la o firmă privată. Pentru oamenii de aici este un lucru bun și probabil că vor merge și la vot. Cu cine vor vota, vor decide ei în ziua votului, nu mai devreme...
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.