160 de ani de catolicism la Câmpina și pe Valea Prahovei

Eveniment (Categoria articolului)

Comunitatea romano-catolică din Câmpina și de pe Valea Prahovei sărbătorește 160 de ani de catolicism pe aceste meleaguri. Cu această ocazie, duminică, la Biserica Parohială 'Sfântul Anton de Padova' au venit înalți oaspeți și a fost lansată Monografia 'Catolicii din Câmpina'.

Au fost prezenți la Câmpina Înaltpreasfințitul Ioan Robu - Arhiepiscop Mitropolit de București, care a oficiat și Sfânta Liturghie, preot-doctor Emil Moraru - prodecanul Facultății de Teologie Catolică, foștii parohi ai comunității din Câmpina - Alois Ilieș (1983-1994) și Pavel Encuță (2003-2013) și, bineînțeles, actualul paroh - preotul Claudiu Cojan. 
'De când am cunoscut comunitatea de la Câmpina, prin 1983, numărul catolicilor este cam același, dar oricât de puțini am fi, chiar dacă suntem prezentați ca minoritari, noi facem parte din Biserica Universală, răspândită pe toate continentele. Noi facem parte din Biserica lui Cristos și trebuie să fim mândri de acest fapt: că suntem în marea familie a Bisericii Catolice, în marea familie care așteaptă de la Dumnezeu nu numai binele pe acest pământ, dar și binele și fericirea veșnică', le-a spus celor prezenți ÎPS Ioan Robu.

După Sfânta Liturghie a avut loc lansarea Monografiei 'Catolicii din Câmpina - 160 de ani de prezență pe Valea Prahovei', volum realizat de dr. Dănuț Doboș și profesor universitar doctor Tereza Sinigalia din cadrul Departamentului de Cercetare Istorică al ARCB și apărut la Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice București.

(Sursă foto - Angelus.com.ro)

5198 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2215 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1928 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

120 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

299 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.