În câteva zile începe sesiunea de iarnă pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. 5.863 de candidați (2.428 fete și 3.435 băieți) și-au depus dosarele la inspectoratele județene de poliție din țară, acolo unde au susținut o primă evaluare medicală și testul psihologic. Pe 10 și 11 ianuarie va avea loc înscrierea candidaților la sediul unității de învățământ din Câmpina, perioadă în care le vor fi eliberate și legitimațiile de concurs. După cele două zile de înscrieri va fi cunoscut numărul real al candidaților, pentru că, după cum s-a întâmplat și în anii anteriori, nu toți cei care își depun dosarele în teritoriu se prezintă la școală pentru susținerea examenului.
Aproximativ 5.900 de candidați este oricum un număr mic în comparație cu sesiunile precedente de admitere, când 8.000 - 10.000 de candidați își depuneau dosarele pentru Școala de Poliție de la Câmpina.
Pentru admiterea din ianuarie 2019, la Școala de Poliție "Vasile Lascăr" sunt scoase la concurs 1.300 de locuri, dintre care 30 pentru romi și 10 pentru alte minorități. De asemenea din cele 1.300 de locuri, 1.275 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 20 pentru Direcția Generală de Pașapoarte și 5 pentru agenți ai Serviciului de Informații Externe (SIE).
Concursul de admitere va consta, ca și până acum, în probe eliminatorii (contravizita medicală și evaluarea aptitudinilor fizice) și o probă scrisă – test grilă la limba română și o limbă străină. Evaluarea aptitudinilor fizice se realizează în baza unui traseu practic-aplicativ. Criteriile privind înălțimea și limita maximă de vârstă sunt în continuare abrogate. Durata studiilor este de un an.
După cele două zile de înscrieri, în perioada 12-18 ianuarie vor avea loc probele eliminatorii, iar pe 20 ianuarie se va desfășura proba scrisă.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.