Primarul Câmpinei, Alin Moldoveanu, a citit povești copiilor de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, acțiune din cadrul Programului național "Citește-mi 100 de povești"

Social (Categoria articolului)

"Ca să poată visa, copiii au nevoie să audă povești", aceasta este deviza sub care Asociația Ovidiu.RO a lansat Programul național "Citește-mi 100 de povești" pentru încurajarea lecturii în familie și la grădiniță. Peste 1.000 de grădinițe din țară s-au înscris în acest program, printre ele numărându-se, din acest an, și mai multe grădinițe din municipiul Câmpina. 

Marți, 9 martie 2021, programul a început și la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, o grădiniță care numără nu mai puțin de 276 copii, la care se mai adaugă alți 40 preșcolari la grădinița din Cartierul Turnătoriei și 16 la grădinița din Cartierul Slobozia, ambele fiind structuri ale Grădiniței ”Iulia Hasdeu”. Începând de marți, de-a lungul întregii săptămâni, toate grupele de la această grădiniță vor participa la programul ”Citește-mi 100 de povești”. Invitatul surpriză al conducerii instituției, al directorului Mihaela Predea, a fost primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.
Rând pe rând, acesta a citit povești la trei dintre grupele de copii, urmând să fie prezent și în celelalte zile, la alte grupe de copii. În prima zi, primarul Câmpinei a citit ”Motanul încălțat”, ”Scufița roșie” și ”Punguța cu doi bani”, în fiecare caz, Alin Moldoveanu încercând să intre în pielea personajelor, spre încântarea și amuzamentul copiilor. (video)
Alin Moldoveanu a dialogat cu copiii de la fiecare grupă în parte, iar dincolo de discuțiile pe seama poveștii citite, primarul Câmpinei a ținut să le transmită și un mesaj specific acestei perioade dificile pentru noi toți: ”Chiar dacă sunteți foarte mici, vă încurajez să purtați mască ori de câte ori veniți la grădiniță sau când mergeți în alte spații publice. De asemenea, vă rog să le transmiteți și părinților, bunicilor voștri să respecte toate regulile sanitare pentru a putea menține școlile deschise. Poate ați văzut că prin țară, în alte județe, s-au închis școlile, eu cred că învățământul este extrem de important pentru voi, preșcolarii și pentru toți elevii. Eu cred că este foarte important să puteți veni la cursuri, fie la grădiniță, fie la școală sau la liceu, astfel că vom intensifica măsurile de prevenire și controalele, inclusiv în zona școlilor, pentru purtarea măștii și respectarea celorlalte măsuri de protecție sanitară”. 
Precizăm faptul că Programul național "Citește-mi 100 de povești" este susținut de Ministerul Educației și de Ministerul Culturii, că nu este prima inițiativă de acest gen a Asociației Ovidiu.RO, proiectele acestei asociații fiind dedicate, cu precădere, facilitării accesului la educația timpurie de calitate pentru copii. De asemenea, acțiunea de la Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare, impuse de pandemia de coronavirus.

10931 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornel 16.03.2021 10:34 Subtire,fostul Primar era profesor la Energetic ,are datorii la stat,dar aici este de placere.hehehehee

Social

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a. 

4006 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

422 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: