După cum vă informam zilele trecute, Câmpina aproape că a rămas fără sare pentru deszăpezire. Iar greva muncitorilor de la Salina Slănic a complicat situația. Din fericire, minerii au renunțat la protest și nu pentru că au ajuns la vreo înțelegere cu patronatul în privința salariilor mici și a condițiilor grele în care lucrează, ci pentru că vremea s-a înrăutățit și multe localități au nevoie de sare. Prin urmare, a început încărcarea cu sare a camioanelor de la poarta salinei.
În această dimineață, la Salina Slănic au plecat și camioane de la Câmpina, care se vor întoarce cu sarea necesară activității de deszăpezire. Fix la timp, deoarece cantitatea existentă în depozitul Floricon era aproape epuizată. Precizăm că materialele necesare deszăpezirii (sare și nisip) sunt cumpărate de către Primăria Câmpina, nu de operatorul care asigură deszăpezirea. În luna noiembrie a anului trecut, Primăria Câmpina a achiziționat de pe SEAP, de la Societatea Națională a Sării, 600 tone sare industrială, cu prețul de 218 lei/tonă, fără TVA. Conform contractului, sarea va fi livrată în două etape a câte 300 tone, în baza unei comenzi către Salina Slănic Prahova.
Prin urmare, astăzi va fi rezolvată problema sării pentru activitatea de deszăpezire, o problemă reală, dar a cărei apariție în presă i-a deranjat pe responsabilii cu deszăpezirea din cadrul Primăriei Câmpina. De ce să afle câmpinenii că în timpul codului portocaliu de ger și ninsoare Câmpina rămâne fără sare pentru deszăpezire?! Adică, de ce să afle câmpinenii că autoritățile locale nu s-au preocupat să asigure stoc de material antiderapant, în condițiile în care avertizările meteorologilor au fost date cu destulă vreme înainte?! Iar ca o paranteză, trebuie să știți că singura întrunire de anul acesta a Comandamentului Local pentru Situații de Urgență a avut loc pe la începutul lunii ianuarie. Probabil s-a considerat că toată lumea știe ce are de făcut, de vreme ce nu a mai fost organizată nicio ședință, nici măcar atunci când s-au primit atenționările meteo.
În privința deszăpezirii, se intervine în ordinea priorităților: mai întâi pe arterele principale, pe pasajul suprateran, pe căile de acces în localitate, în principalele intersecții și în zonele adiacente spitalelor și școlilor. După aceea străzile laterale din centru și cartiere.
Vă reamintim că pentru orice problemă generată de temperaturile scăzute și ninsoare puteți suna la Poliția Locală Câmpina - 0800.800.922 (apel gratuit) sau la 0244.332.420. De asemenea, dacă întâlniți în scările blocurilor sau în alte locații persoane fără adăpost, sunați la Poliția Locală. Un echipaj va prelua persoanele respective și le va duce la Centrul de Asistență Socială.
CâmpinaTV.ro a semnalat în mai multe rânduri situații de pe domeniul public în care vegetația părea să pună stăpânire pe carosabil sau trotuare ori alte căi de acces. De asemenea, mulți câmpineni scriu pe rețele de socializare despre situații similare.
Un câmpinean a postat pe rețelele de socializare o serie de imagini suprinse zilele trecute pe Strada Milcovului, la intrarea dinspre Strada BP Hasdeu, pe lângă fostul complex alimentar.
”Ghinion” ar putea zice bărbatul de 37 ani, care avea permisul suspendat și a fost prins de... radar. Alții ar putea spune, pe drept cuvânt, teribilism, prostie, inconștiență...
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a semnalat că pe Strada Podului, în zona Bulevardului, există o mică alunecare de teren, acoperită de vegetație abundentă, care poate fi un pericol pentru oricine trece prin zonă.