Incendiu de vegetație uscată între Provița de Jos și Poiana Câmpina

Social (Categoria articolului)

Un puternic incendiu de vegetație uscată s-a produs vineri seară pe o suprafață de câteva sute de metri pătrați, între comunele Provița de Jos și Poiana Câmpina. Focul a pornit de pe un teren din Provița și s-a extins pe islazul din Poiana Câmpina. Cel mai probabil, unii cetățeni au dorit să-și igienizeze terenul prin ardere, iar focul a scăpat de sub control.

La stingerea incendiului au intervenit autoritățile locale din Poiana Câmpina (primarul Sergiu Constanda, viceprimarul Ionuț Goran, alți angajați din Primărie) și mai mulți voluntari, cetățeni din Poiana Câmpina, care locuiesc în apropiere de zona afectată. Intervenția a durat mai bine de o oră, iar câțiva dintre cei care au intervenit au mai rămas în zonă pentru a urmări dacă mai există sau nu un potențial focar de incendiu.
În fiecare primăvară există această problemă a incendiilor de vegetație uscată. Populația își igienizează terenurile prin arderea vegetației, dar fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor. Sunt puse, astfel, în pericol gospodării, anexe, drumuri, fond forestier și chiar vieți omenești.

2949 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a. 

4006 vizualizari
26 nov. 2021 11:52

Conducătorul auto, care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat la "Răcitor", s-a prezentat singur la Poliția Locală Câmpina

Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din comuna Provița de Sus. Acesta a mers vineri dimineață la sediul Poliției Locale Câmpina, unde a recunoscut în fața agenților că el este cel care a intrat cu mașina în betonul proaspăt turnat din intersecția de la "Răcitor". Bărbatul a spus că nu a fost atent, că nu a văzut barierele și indicatoarele și și-a cerut scuze pentru incidentul creat. A fost sancționat în conformitate cu prevederile Ordonanței de Guvern 43/1997 privind regimul drumurilor publice.

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

422 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: