Incendiu de vegetație uscată între Provița de Jos și Poiana Câmpina

Social (Categoria articolului)

Un puternic incendiu de vegetație uscată s-a produs vineri seară pe o suprafață de câteva sute de metri pătrați, între comunele Provița de Jos și Poiana Câmpina. Focul a pornit de pe un teren din Provița și s-a extins pe islazul din Poiana Câmpina. Cel mai probabil, unii cetățeni au dorit să-și igienizeze terenul prin ardere, iar focul a scăpat de sub control.

La stingerea incendiului au intervenit autoritățile locale din Poiana Câmpina (primarul Sergiu Constanda, viceprimarul Ionuț Goran, alți angajați din Primărie) și mai mulți voluntari, cetățeni din Poiana Câmpina, care locuiesc în apropiere de zona afectată. Intervenția a durat mai bine de o oră, iar câțiva dintre cei care au intervenit au mai rămas în zonă pentru a urmări dacă mai există sau nu un potențial focar de incendiu.
În fiecare primăvară există această problemă a incendiilor de vegetație uscată. Populația își igienizează terenurile prin arderea vegetației, dar fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor. Sunt puse, astfel, în pericol gospodării, anexe, drumuri, fond forestier și chiar vieți omenești.

3057 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1794 vizualizari
23 mai 2022 19:57

Trei concursuri derulate la Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza” au trecut de etapa de jurizare

La Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina se derulează în acest moment nu mai puțin de trei concursuri școlare inter-județene, cu diverse tematici. Zilele trecute a avut loc jurizarea lucrărilor transmise, iar în ultima zi a acestei luni va avea loc festivitatea de premiere.

1591 vizualizari
23 mai 2022 08:10

Proiect internațional la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes” Câmpina

Asociația ”Together” Luxemburg, în colaborare cu Fundaţia ”Zamolxes”, organizează seminarul internaţional "NOH8" în perioada 26 mai – 3 iunie 2022, în Câmpina, la Centrul Cultural pentru Tineret ”Zamolxes”. La acest seminar vor participa 25 de tineri din cinci țări - Luxemburg, Polonia, Slovacia, Turcia și România.

Alte stiri recente

117 vizualizari
24 mai 2022 20:59

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Rezultate și clasament

Marți, 24 mai 2022, în cadrul etapei a 31-a din Liga A Prahova, la fotbal, etapă intermediară, s-au înregistrat o serie de rezultate mai puțin așteptate. Iată rezultatele etapei, clasamentul la zi, precum și programul etapei viitoare:

781 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă.