S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 22 noiembrie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

22 noiembrie...
1925 - Meciuri de fotbal: Juventus Câmpina - Granitul Ploiești 1-4; Venus Câmpina - UFP Ploiești 1-3, marcatorul echipei Venus fiind V. Constantinescu, din penalty. (foto cu caracter ilustrativ - echipa Venus, în anul 1931)
1953 - Meci în categoria B, Metalul Cââmpina - Dinamo Bacău 1-0, autorul golului fiind Mihalea.
1959 - Meci în categoria B, Poiana Câmpina - Carpați Sinaia 1-0, marcator Bălăceanu. În campionatul regional, Erupția Târgoviște - Rafinăira Câmpina 0-7, Dinamo Câmpina - MUncitorul Schela Mare 2-1.
1962 - Meci în categoria B, la Iași, CFR Pașcani - Poiana Câmpina 4-1, marcatorul poienarilor fiind Goran.
1964 - Meciuri de fotbal, în categoria B, Siderurgistul Galați - Poiana Câmpina 4-0, în campionatul regional, la Ploiești, pe ”Ilie Oană”, Carpați Sinaia - Rafinăria Câmpina 2-3, partida având loc în deschiderea partidei din prima ligă, Petroluil - Dinamo.
2000 – Meci în Divizia B, Poiana Câmpina – ARO Câmpulung 3-0, marcatori Zamfir, Toader, Aldea. Partida a fost arbitrată de Ion Zâmbreșteanu, din București.
2009 – Alegeri prezidențiale, primul tur; prezența la Câmpina – 58,65%, iar rezultatele – Traian Băsescu (PD-L) 37,43%, Mircea Geoană (PSD) 25,19%, Crin Antonescu (PNL) 21,45%
2013 – Meci în Liga a 3-a, Fortuna Poiana Câmpina – FC Păpăuți 8-0, marcatori – Vișan (3), Chelaru, Antohi (2), V. Munteanu, Năstae. Arbitru – Răzvan Beldiman, din Vaslui.
2013 – Meci în Liga a 3-a, Argeșul Pitești – CSM Câmpina 0-0. Arbitrul partidei a fost bucureșteanul Marius Baston.
2014 – Meci în Liga a 2-a, Olimpia Satu Mare – Fortuna Poiana Câmpina 1-1, marcator M. Marin. Arbitru – Dan Dreve, din Cluj-Napoca.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă, Octavian Cojocaru și până la diverse articole de presă.)

2452 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2096 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.

2285 vizualizari
08 mai 2021 09:52

”Educație la înălțime”, un proiect național la care participă și cadre didactice din Câmpina

”Este o oportunitate pentru toți profesorii din Câmpina să se conecteze la aceste lecții live și să participe la acest proiect național intitulat Educație la înălțime, unde se pot realiza inclusiv experimente cu copiii la clasă”, a fost concluzia profesoarei Georgiana Moldoveanu, care a participat zilele trecute la acest proiect cu elevii clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina. De asemenea, la această fază a proiectului a mai participat și Laura Iordache, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Centrală.

Alte stiri recente

1198 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

5973 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.