Strategia de dezvoltare locală pentru persoanele aflate în risc de sărăcie din municipiul Câmpina a fost admisă la finanțare cu fonduri europene, principalul proiect din cadrul acestei strategii fiind construirea de locuințe sociale pentru persoanele care trăiesc în locuințe amenințate de alunecări de teren sau în adăposturi improvizate. Până la finalul acestui an, administrația câmpineană trebuie să depună o cerere de finanțare și să încheie un contract pentru construirea a două blocuri destinate persoanelor defavorizate, iar întreaga procedură se desfășoară prin Grupul de Acțiune Locală (GAL). Pentru construirea celor două blocuri, Primăria Câmpina a identificat două terenuri - unul pe Strada Năsăud, nr. 1 și unul pe Strada Petrolistului, nr. 11.
La ședința de joi, 28 mai 2020, a Consiliului Local Câmpina vor fi aprobate documentele premergătoare depunerii unei de cereri de finanțare pentru cele două blocuri. Este vorba despre documentația tehnico-economică (faza SF), indicatorii tehnico-economici, fișa de proiect și o anexă care cuprinde descrierea investiției. Conform acestor documentații, se are în vederea prin acest proiect realizarea a două blocuri de locuințe sociale, compuse din parter și patru etaje, pe lângă care se vor amenaja locuri de joacă, spații verzi, platformă pentru gunoi și parcare. Fiecare bloc va avea câte zece apartamente cu două, trei și patru camere. Valoarea totală a proiectului este de 10,85 milioane lei, inclusiv TVA, iar blocurile ar urma să fie realizate într-un termen de 16 luni, din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Trebuie să precizăm aici un lucru - de aceste locuințe sociale vor beneficia 82 de persoane, cu precădere familii de romi din zone considerate marginalizate (Oborului, Aleea Scărișoarei, Cărămidari-Prundului-Păcuri, zona Lacul Peștelui). În aceste zone locuiesc aproximativ 600 de persoane, iar familiile care vor beneficia de locuințele sociale construite prin acest proiect vor fi selectate în baza unor criterii prevăzute într-un regulament.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.