La Câmpina vor fi construite, cu fonduri europene, două blocuri destinate persoanelor defavorizate (cu precădere, familii de romi)

Social (Categoria articolului)

Strategia de dezvoltare locală pentru persoanele aflate în risc de sărăcie din municipiul Câmpina a fost admisă la finanțare cu fonduri europene, principalul proiect din cadrul acestei strategii fiind construirea de locuințe sociale pentru persoanele care trăiesc în locuințe amenințate de alunecări de teren sau în adăposturi improvizate. Până la finalul acestui an, administrația câmpineană trebuie să depună o cerere de finanțare și să încheie un contract pentru construirea a două blocuri destinate persoanelor defavorizate, iar întreaga procedură se desfășoară prin Grupul de Acțiune Locală (GAL). Pentru construirea celor două blocuri, Primăria Câmpina a identificat două terenuri -  unul pe Strada Năsăud, nr. 1 și unul pe Strada Petrolistului, nr. 11.

La ședința de joi, 28 mai 2020, a Consiliului Local Câmpina vor fi aprobate documentele premergătoare depunerii unei de cereri de finanțare pentru cele două blocuri. Este vorba despre documentația tehnico-economică (faza SF), indicatorii tehnico-economici, fișa de proiect și o anexă care cuprinde descrierea investiției. Conform acestor documentații, se are în vederea prin acest proiect realizarea a două blocuri de locuințe sociale, compuse din parter și patru etaje, pe lângă care se vor amenaja locuri de joacă, spații verzi, platformă pentru gunoi și parcare. Fiecare bloc va avea câte zece apartamente cu două, trei și patru camere. Valoarea totală a proiectului este de 10,85 milioane lei, inclusiv TVA, iar blocurile ar urma să fie realizate într-un termen de 16 luni, din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Trebuie să precizăm aici un lucru - de aceste locuințe sociale vor beneficia 82 de persoane, cu precădere familii de romi din zone considerate marginalizate (Oborului, Aleea Scărișoarei, Cărămidari-Prundului-Păcuri, zona Lacul Peștelui). În aceste zone locuiesc aproximativ 600 de persoane, iar familiile care vor beneficia de locuințele sociale construite prin acest proiect vor fi selectate în baza unor criterii prevăzute într-un regulament.

3382 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rogi 23.05.2020 14:18 Bravo, eu zic sa mutați șatra mai in centrul Campinei!
  • Larisa 23.05.2020 22:39 Dar dupa strada paduri ? Si ei sunt in aceeasi situatie

Social

1565 vizualizari
28 mai 2020 10:13

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2583 vizualizari
27 mai 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 mai

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1493 vizualizari
28 mai 2020 14:18

Primăria Câmpina a mai pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltării pentru Calea Dacia, pentru o corecție de 104.678 lei. Sentința este definitivă

Pe 27 mai, la Înalta Curte de Justiție a avut loc ultimul termen în procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării pentru o corecție de 104.678 lei. Instanța a dat câștig de cauză Ministerului Dezvoltării, astfel că Primăria Câmpina este, din nou, bună de plată.

1670 vizualizari
28 mai 2020 11:57

Termenul de finalizare a lucrărilor de canalizare din Câmpina, prelungit până în aprilie 2021. În prezent, se lucrează în mai multe zone

Peste 50 de străzi și alei din Câmpina sunt cuprinse în graficul lucrărilor de canalizare finanțate din fonduri europene, prin intermediul HidroPrahova. Sunt zone unde trebuie reabilitată rețeaua de canalizare, zone unde trebuie introdusă canalizarea și zone unde trebuie finalizate lucrările începute în 2014-2015, atunci când s-a derulat prima parte a acestui proiect blocat ulterior pentru mai multă vreme din cauza litigiului dintre firma executantă și operatorul de apă și canal. Înainte de blocarea apărută în toamna lui 2015, procentul de realizare a lucrărilor incluse în proiect era de 45%.