CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

În Cartierul Turnătorie din Câmpina va fi construită o biserică ortodoxă din fonduri exclusiv private

- Actualitate -

În Cartierul Turnătorie din Câmpina va fi construită o biserică ortodoxă din fonduri exclusiv private

Biserica va avea hramurile Sfântul Andrei și Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și va fi construită pe un teren donat Bisericii Ortodoxe Române de Ioan Simion, președintele Confind Câmpina. Acest teren este situat la intersecția străzilor Beiuș cu Bistriței.

La ședința de săptămâna trecută, Consiliul Local Câmpina a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru terenul în suprafață de 3.980 mp pe care se va construi biserica. Urmează obținerea autorizației de construire și demararea efectivă a lucrărilor. Aici va sluji preotul Mihail Radu, paroh al Parohiei "Sfântul Andrei și Sfântul Voievod Ștefan cel Mare". Piatra de temelie a acestei biserici a fost sfințită încă din decembrie 2015 de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu un sobor de preoți din Câmpina și parohiile învecinate (foto - Ziarul Lumina). Aceasta este cea de-a doua biserică la care Ioan Simion are o contribuție importantă, prima fiind Biserica "Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și Sfânta Muceniță Filofteia" din incinta Spitalului Voila.
Ar mai trebui să precizăm un lucru. În anul 2009, administrația locală câmpineană a aprobat repartizarea unui teren pe Strada Bistriței din Cartierul Turnătorie pentru construcția unei biserici. În anii următori, aici a fost ridicată o capelă cu bani de la bugetul local și din donații. Și a rămas acolo doar această capelă, fără a se mai construi și biserica, din lipsă de fonduri. 


03 Sep 2017 09:28 8616 vizualizari


Comentarii


  • 06.09.2017 00:09 Anonim Doamne ai milă...asta mai lipsea,inca o biserică in Campina...după ce că si asa celelalte biserici sunt goale.
  • 05.09.2017 10:08 Admin Am înțeles, părinte. Dar să știți că va trebui să comunicați acest lucru și Consiliului Local Câmpina. Pentru că noi din discuțiile de la ședința CL din 31 august am aflat informația.
  • 05.09.2017 09:41 Radu Mihail Domnule ziarist.Aceasta stire este in totalitate neadevărată.Domnul Simion este unul dintre cititorii viitoarei biserici parohiale, poate cel mai important, pentru ca a donat terenul pentru ridicarea ei, dar ,domnia sa nu si-a exprimat in niciun fel dorința de a ridica viitorul locaș de cult. Drept pentru care bine ar fi sa remediați această informație eronată. Cu respect Pr Radu Mihail
  • 04.09.2017 07:24 Admin Domnule Radul Mihail, care este inexactitatea? Să încercăm să o lămurim împreună.
  • 04.09.2017 07:15 Radu Mihail Domnule ziarist, mai înainte de a posta o stire, ar fi bine sa verificați informatia mai întâi.
  • 03.09.2017 22:18 Lili Ene Era singurul lucru care ne mai lipsea in Campina, in rest avem de toate!
  • 03.09.2017 12:04 Anonim In loc sa ne dea bonurile de masa ctitorește biserici din banii noștri .
344 vizualizari 23 Jul 2024 17:57 În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

Poate părea un fapt mărunt, banal, dar gradul de civilizație al unei comunități se poate măsura și după numărul toaletelor publice. Iar acesta este un capitol la care Câmpina stă extrem de prost.

citeste mai mult
618 vizualizari 23 Jul 2024 14:54 Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

UPDATE - 27 persoane au fost evacuate până acum, 12 proprietăți individuale și patru agenți economici.
Pe timpul unor lucrări de extindere la rețeaua de gaze naturale, în Băicoi, pe Strada Republicii, s-a produs o avarie.

citeste mai mult
2823 vizualizari 23 Jul 2024 12:23 În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

Lucrările la rețeaua de canalizare de pe Strada Sondei s-au încheiat, iar acum s-a ajuns la realizarea racordurilor din Bulevardul Carol I. Așa se face că intersecția Carol I - Sondei a fost, în prima parte a zilei de marți, 23 iulie, un adevărat calvar.

citeste mai mult
1100 vizualizari 23 Jul 2024 06:11 Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine pe numărul de whatsapp 0733.388.425, imagine surprinsă în cursul zilei de luni, 22 iulie, pe Strada B.P. Hasdeu, între intersecțiile cu străzile Mihail Kogălniceanu și 1 Mai.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV