Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, premiat la Concursul Național ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”

Social (Categoria articolului)

În urmă cu câteva luni vă informam că la Concursul Național Catehetic ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”, organizat la inițiativa Patriarhiei României și în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, participă și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina. Concursul s-a încheiat recent, iar câmpinenii de la ”Grigorescu” au ocupat un onorabil loc III la nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor, din care face parte și Câmpina, cu un proiect extrem de frumos.

Concursul a constat în realizarea unui proiect cu caracter cultural, care să se axeze pe implicarea elevilor în acțiuni de voluntariat, regăsite în Acordul de Înfrățire dintre Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina și Parohiile ”Sfinții Voievozi” din Telega, ”Adomirea Maicii Domnului” din Bordenii Mari și Parohia Ivrea din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Proiectul ”Diaspora - suflet românesc în Biserica neamului” a fost coordonat la nivelul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina de directorul liceului, prof. Roxana Stan, de profesorii Dana Iuliana Ștefan, Elisabeta Milea, Mihaela Popescu, Cristina Ionescu și Natalia Constantin. Prin acest proiect de suflet, cei implicați au dorit să demonstreze că, indiferent de locul în care s-ar afla pe acest pământ, românii se gândesc la cei de acasă, iar biserica este cea care îi leagă atât în momentele grele, cât și în cele de bucurie.
O scurtă ceremonie de premiere, desfășurată într-un cadru restrâns din cauza condițiilor de protecție sanitară, a avut loc la Biserica Parohiei Cărămidarii de Sus din București, în prezența Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. La ceremonie, Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” a fost reprezentat de profesoarele Dana Ștefan și Elisabeta Milea, alături de preotul de la Parohia ”Sfinții Voievozi” din Telega, Marian Ștefan.
Vă reamintim că 2021 este Anul omagial al pastorației românilor din afara României și de aceea prin acest concurs s-a intenționat crearea unor legături între comunitățile de tineri din țară și cele din străinătate.

4367 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2552 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie 2022, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret din cadrul Consiliului Local Câmpina.

3119 vizualizari
30 nov. 2022 09:35

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” din Câmpina. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

Alte stiri recente

485 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

1659 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.