Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, premiat la Concursul Național ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”

Social (Categoria articolului)

În urmă cu câteva luni vă informam că la Concursul Național Catehetic ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”, organizat la inițiativa Patriarhiei României și în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, participă și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina. Concursul s-a încheiat recent, iar câmpinenii de la ”Grigorescu” au ocupat un onorabil loc III la nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor, din care face parte și Câmpina, cu un proiect extrem de frumos.

Concursul a constat în realizarea unui proiect cu caracter cultural, care să se axeze pe implicarea elevilor în acțiuni de voluntariat, regăsite în Acordul de Înfrățire dintre Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina și Parohiile ”Sfinții Voievozi” din Telega, ”Adomirea Maicii Domnului” din Bordenii Mari și Parohia Ivrea din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Proiectul ”Diaspora - suflet românesc în Biserica neamului” a fost coordonat la nivelul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina de directorul liceului, prof. Roxana Stan, de profesorii Dana Iuliana Ștefan, Elisabeta Milea, Mihaela Popescu, Cristina Ionescu și Natalia Constantin. Prin acest proiect de suflet, cei implicați au dorit să demonstreze că, indiferent de locul în care s-ar afla pe acest pământ, românii se gândesc la cei de acasă, iar biserica este cea care îi leagă atât în momentele grele, cât și în cele de bucurie.
O scurtă ceremonie de premiere, desfășurată într-un cadru restrâns din cauza condițiilor de protecție sanitară, a avut loc la Biserica Parohiei Cărămidarii de Sus din București, în prezența Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. La ceremonie, Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” a fost reprezentat de profesoarele Dana Ștefan și Elisabeta Milea, alături de preotul de la Parohia ”Sfinții Voievozi” din Telega, Marian Ștefan.
Vă reamintim că 2021 este Anul omagial al pastorației românilor din afara României și de aceea prin acest concurs s-a intenționat crearea unor legături între comunitățile de tineri din țară și cele din străinătate.

3722 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

4121 vizualizari
25 sept. 2021 14:30

Clubul Copiilor din Câmpina, un loc unde timpul liber al celor mici poate fi petrecut frumos și cu folos

1 comentarii

Clubul Copiilor din municipiul Câmpina se află de ani buni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45, în incinta Căminului Petrol. Clădirea este veche și cu siguranță trebuie modernizată, dar spațiul în care funcționează Clubul Copiilor este generos și luminos. Aici există mai multe cercuri/ateliere, unde copiii pot petrece timpul liber într-un mod frumos și util, sub supravegherea unor profesori de specialitate. Și, lucru foarte important, aceste cursuri sunt gratuite.

3187 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

Alte stiri recente

13 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1434 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: