CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, premiat la Concursul Național ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”

- Social -

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, premiat la Concursul Național ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”

În urmă cu câteva luni vă informam că la Concursul Național Catehetic ”Biserica - familia românilor de pretutindeni”, organizat la inițiativa Patriarhiei României și în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, participă și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina. Concursul s-a încheiat recent, iar câmpinenii de la ”Grigorescu” au ocupat un onorabil loc III la nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor, din care face parte și Câmpina, cu un proiect extrem de frumos.

Concursul a constat în realizarea unui proiect cu caracter cultural, care să se axeze pe implicarea elevilor în acțiuni de voluntariat, regăsite în Acordul de Înfrățire dintre Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina și Parohiile ”Sfinții Voievozi” din Telega, ”Adomirea Maicii Domnului” din Bordenii Mari și Parohia Ivrea din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Proiectul ”Diaspora - suflet românesc în Biserica neamului” a fost coordonat la nivelul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina de directorul liceului, prof. Roxana Stan, de profesorii Dana Iuliana Ștefan, Elisabeta Milea, Mihaela Popescu, Cristina Ionescu și Natalia Constantin. Prin acest proiect de suflet, cei implicați au dorit să demonstreze că, indiferent de locul în care s-ar afla pe acest pământ, românii se gândesc la cei de acasă, iar biserica este cea care îi leagă atât în momentele grele, cât și în cele de bucurie.
O scurtă ceremonie de premiere, desfășurată într-un cadru restrâns din cauza condițiilor de protecție sanitară, a avut loc la Biserica Parohiei Cărămidarii de Sus din București, în prezența Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. La ceremonie, Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” a fost reprezentat de profesoarele Dana Ștefan și Elisabeta Milea, alături de preotul de la Parohia ”Sfinții Voievozi” din Telega, Marian Ștefan.
Vă reamintim că 2021 este Anul omagial al pastorației românilor din afara României și de aceea prin acest concurs s-a intenționat crearea unor legături între comunitățile de tineri din țară și cele din străinătate.


11 May 2021 21:08 4784 vizualizari



Comentarii






862 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1920 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV