Președintele SUA, Donald Trump, critică Organizația Mondială a Sănătății și o acuză că este “China-centrică”

Actualitate (Categoria articolului)

"OMS chiar a dat-o în bară. Dintr-un motiv sau altul, finanțată în mare parte de Statele Unite, totuși foarte China-centrică. Vom analiza bine acest lucru. Din fericire am respins sfatul OMS privind menținerea deschisă a granițelor cu China la început. De ce ne-a făcut o astfel de recomandare greșita?", a scris Donald Trump pe Twitter, potrivit Deutsche Presse International.

Din punctul de vedere al președintelui SUA, Organizația Mondială a Sănătății a eșuat lamentabil în modul de a gestiona pandemia de coronavirus. Liderul de la Casa Albă s-a făcut astfel ecoul criticilor din mai multe state ale lumii, care susțin că OMS s-a bizuit în prea mare măsura pe informații din China, în faza inițială a epidemiei. Criticile din partea lui Trump vin, pe de alta parte, și pe fondul preocupărilor crescânde legate de felul în care însăși Casa Albă a gestionat semnele inițiale că se apropie o pandemie, minimalizând uneori riscul ca SUA să fie afectate. Totuși, Donald Trump a blocat cursele aeriene din China încă de la sfârșitul lunii ianuarie. La 31 ianuarie, OMS a sfătuit ţările să păstreze deschise graniţele în ciuda epidemiei, precizând că fiecare stat are dreptul de a lua măsuri pentru protejarea propriilor cetăţeni. În aceeaşi zi, administraţia de la Casa Albă a blocat călătoriile dinspre China.

 

(Sursă: Deutsche Presse International)

2482 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2340 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2367 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

127 vizualizari
25 apr. 2024 19:00

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 26-a din Liga A Prahova la fotbal sunt programate la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările:

269 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.