Lansarea Albumului Monografic "Câmpina, România 100", un proiect realizat de Câmpinatv.ro

Eveniment (Categoria articolului)

În această seară, la Casa Tineretului a avut loc lansarea Albumului Monografic "Câmpina, România 100", un proiect realizat de Câmpinatv.ro. Este un proiect foarte drag nouă, în care am pus mult suflet și cu care am dorit să marcăm împlinirea a 516 ani de la prima atestare documentară a Câmpinei. Pentru că mâine, 8 ianuarie 2019, este Ziua Câmpinei. Au fost alături de noi, la lansarea albumului, prieteni dragi, colaboratori, cititori, oameni care au crezut în acest proiect și care ne-au încurajat permanent. Le mulțumim tuturor pentru prezență!

După cum știți, în 2018, Anul Centenarului, pe Câmpinatv.ro am publicat serialul “Câmpina, România 100”. 100 de zile cu 100 de fotografii din Câmpina de altadată și același loc așa cum arată el astăzi, cu explicațiile de rigoare. În momentul în care am început pe site acest serial nu ne gândeam că vom ajunge atât de departe încât să lansăm și un album monografic. Dar pe măsură ce se derulau episoadele acestui serial, a apărut ideea albumului și multe persoane ne-au încurajat să realizăm acest album monografic pe care, iată, îl dăruim Câmpinei la ceas aniversar. Majoritatea fotografiilor vechi ne-au fost puse la dispoziție de dl. Șerban Băleanu (și trebuie să știți că unele fotografii sunt originale, realizate chiar de bunicul domnului Băleanu, un pionier în arta fotografică) și de dl. Alin Ciupală, amândoi cunoscuți autori ai multor cărți despre istoria Câmpinei.

Legat de Câmpina, noi (Câmpinatv.ro) mai avem două proiecte, dar acestea nu vor putea fi puse în practică fără sprijinul administrației locale. Este vorba mai întâi despre un lucru deloc complicat și despre care dl. Șerban Băleanu ne vorbește de multă vreme. Ideea îi aparține – montarea de plăcuțe pe clădirile reprezentative din localitate, fie ele publice sau private, pentru a se ști ce reprezintă clădirea, cine a locuit sau cine a fost găzduit acolo. Pentru că, din fericire, încă mai există imobile reprezentative pentru o anumită perioadă și care s-au păstrat până astăzi.
Al doilea proiect - realizarea unei machete cu centrul Câmpinei în perioada interbelică, pornind de la  fotografiile existente. Credem că ar fi frumoasă o machetă care să cuprindă clădirile superbe care au existat în centrul localității în perioada interbelică, iar locul acestei machete ar putea fi viitorul muzeul al Câmpinei, cel pe care administrația locală dorește să-l realizeze.
Știm că sunt foarte multe probleme de rezolvat în Câmpina de astăzi. Dar în paralel putem face unele lucruri nu foarte costisitoare și prin care să aducem un tribut Câmpinei de altădată, orașul extraordinar care a atras de-a lungul vremii numeroase personalități ale României și căruia îi dorim să revină la strălucirea de altădată.

Revenind la albumul 
“Câmpina, România 100”, vă reamintim că este un proiect care nu implică bani publici. Apariția acestui album a fost posibilă datorită contribuției financiare a unor societăți comerciale și persoane private:
- SC FORJA NEPTUN SRL
- City Print Shop
- Coffe Shop
- Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI - Filiala Câmpina (președinte Cătălin Abăluță)
- Familia Ana și Iulian State
- Familia Gabriela și Cătălin Barbu
- Familia Amalia și Sorin Suruceanu
- Familia Simona și Marius Stoica
- Monica Clinciu
- Cătălin Teodor Balcoș
- Cristina Moga
- Ion Enescu
- Ionuț Oprea
- Cătălin Mocuța
- Cristina Popp
Și alte persoane care au dorit să-și păstreze anonimatul. Le mulțumim tuturor pentru încredere și sprijin!

7939 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • COJOCARU ION 09.01.2019 09:54 Buna ziua, Doresc sa cumpar Albumul Monografic "Câmpina, România 100". Cat costa si cum trebuie sa procedez. ? Va multumesc. Cu stima, Ion COJOCARU

Eveniment

1247 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

276 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

415 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.