Lansarea Albumului Monografic "Câmpina, România 100", un proiect realizat de Câmpinatv.ro
Eveniment (Categoria articolului)
În această seară, la Casa Tineretului a avut loc lansarea Albumului Monografic "Câmpina, România 100", un proiect realizat de Câmpinatv.ro. Este un proiect foarte drag nouă, în care am pus mult suflet și cu care am dorit să marcăm împlinirea a 516 ani de la prima atestare documentară a Câmpinei. Pentru că mâine, 8 ianuarie 2019, este Ziua Câmpinei. Au fost alături de noi, la lansarea albumului, prieteni dragi, colaboratori, cititori, oameni care au crezut în acest proiect și care ne-au încurajat permanent. Le mulțumim tuturor pentru prezență!
După cum știți, în 2018, Anul Centenarului, pe Câmpinatv.ro am publicat serialul “Câmpina, România 100”. 100 de zile cu 100 de fotografii din Câmpina de altadată și același loc așa cum arată el astăzi, cu explicațiile de rigoare. În momentul în care am început pe site acest serial nu ne gândeam că vom ajunge atât de departe încât să lansăm și un album monografic. Dar pe măsură ce se derulau episoadele acestui serial, a apărut ideea albumului și multe persoane ne-au încurajat să realizăm acest album monografic pe care, iată, îl dăruim Câmpinei la ceas aniversar. Majoritatea fotografiilor vechi ne-au fost puse la dispoziție de dl. Șerban Băleanu (și trebuie să știți că unele fotografii sunt originale, realizate chiar de bunicul domnului Băleanu, un pionier în arta fotografică) și de dl. Alin Ciupală, amândoi cunoscuți autori ai multor cărți despre istoria Câmpinei.
Legat de Câmpina, noi (Câmpinatv.ro) mai avem două proiecte, dar acestea nu vor putea fi puse în practică fără sprijinul administrației locale. Este vorba mai întâi despre un lucru deloc complicat și despre care dl. Șerban Băleanu ne vorbește de multă vreme. Ideea îi aparține – montarea de plăcuțe pe clădirile reprezentative din localitate, fie ele publice sau private, pentru a se ști ce reprezintă clădirea, cine a locuit sau cine a fost găzduit acolo. Pentru că, din fericire, încă mai există imobile reprezentative pentru o anumită perioadă și care s-au păstrat până astăzi.
Al doilea proiect - realizarea unei machete cu centrul Câmpinei în perioada interbelică, pornind de la fotografiile existente. Credem că ar fi frumoasă o machetă care să cuprindă clădirile superbe care au existat în centrul localității în perioada interbelică, iar locul acestei machete ar putea fi viitorul muzeul al Câmpinei, cel pe care administrația locală dorește să-l realizeze.
Știm că sunt foarte multe probleme de rezolvat în Câmpina de astăzi. Dar în paralel putem face unele lucruri nu foarte costisitoare și prin care să aducem un tribut Câmpinei de altădată, orașul extraordinar care a atras de-a lungul vremii numeroase personalități ale României și căruia îi dorim să revină la strălucirea de altădată.
Revenind la albumul “Câmpina, România 100”, vă reamintim că este un proiect care nu implică bani publici. Apariția acestui album a fost posibilă datorită contribuției financiare a unor societăți comerciale și persoane private:
- SC FORJA NEPTUN SRL
- City Print Shop
- Coffe Shop
- Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI - Filiala Câmpina (președinte Cătălin Abăluță)
- Familia Ana și Iulian State
- Familia Gabriela și Cătălin Barbu
- Familia Amalia și Sorin Suruceanu
- Familia Simona și Marius Stoica
- Monica Clinciu
- Cătălin Teodor Balcoș
- Cristina Moga
- Ion Enescu
- Ionuț Oprea
- Cătălin Mocuța
- Cristina Popp
Și alte persoane care au dorit să-și păstreze anonimatul. Le mulțumim tuturor pentru încredere și sprijin!
Comentarii
- 09.01.2019 09:54 Buna ziua, Doresc sa cumpar Albumul Monografic "Câmpina, România 100". Cat costa si cum trebuie sa procedez. ? Va multumesc. Cu stima, Ion COJOCARU
Eveniment

La Câmpina, Ziua Națională a României va fi sărbătorită printr-un ceremonial militar și religios
Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi sărbătorită la Câmpina printr-un ceremonial militar și religios, care va avea loc începând cu ora 13.30, în Parcul Trandafirilor, la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire a României.

Târg de Crăciun la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina
Dezamăgirea de a nu avea nici anul acesta un târg de Crăciun la Câmpina, organizat de municipalitate pentru bucuria celor mici și celor mari, este estompată, iată, de inițiativa conducerii Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" de a organiza un astfel de târg chiar în grădina Castelului, în primele trei week-end-uri din luna decembrie. Este primul târg de Crăciun de la Castelul Hasdeu și va reuni artizani din zona Câmpinei și din alte localități din județul Prahova.
Alte stiri recente

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana
Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina
În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.