Un academician din Republica Moldova, singurul candidat rămas în cursă pentru conducerea Muzeului ”Hasdeu” din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat recent, este în curs de desfășurare concursul pentru ocuparea funcției de responsabil al Muzeului Memorial ”B.P. Hasdeu” din Câmpina. Luni, 18 iulie, a avut loc proba scrisă a acestui concurs.

Au fost patru candidați înscriși la concurs, dar după proba scrisă, unul singur a rămas în cursa pentru ocuparea funcției deținute de Jenica Tabacu, până la finalul anului 2018. Surprinzător sau nu, singurul nume rămas în cursă este o somitate - Valeriu Matei, poet, istoric, scriitor, om politic, membru al Parlamentului Republicii Moldova în perioada 1990-2001, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova în anul 1996, membru al Academiei de Științe a Moldovei, iar din anul 2011 este membru de onoare al Academiei Române. A împlinit, pe 31 martie, vârsta de 63 de ani și are câteva detalii interesante în biografia sa disponibilă pe wikipedia: a absolvit cu excelență Universitatea ”Lomonosov” din Moscova, dar în anul 1983 a fost exclus de la susținerea tezei de doctorat fiind considerat antisovietic și naționalist, nu a fost membru al Partidului Comunist, dar a fost director al Institutului Cultural Român ”Mihai Eminescu” de la Chișinău.
În mod cert, Valeriu Matei este o personalitate a culturii românești, incluzând aici ambele maluri ale Prutului. Cel mai probabil, Valeriu Matei va fi viitorul responsabil al Muzeului Memorial ”B.P. Hasdeu” Câmpina, având în vedere că este singurul candidat rămas în cursă și mai are în față doar susținerea unui interviu vineri, 22 iulie, de la ora 11.00, conform anunțului de pe site-ul Primăriei Câmpina. Vom reveni.

2676 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 19.07.2022 19:16 N-ați găsit un om din partea locului?.. Trebuia să vină unul de la ...?..mă mir ca n-ați pus un ukrainian!.. Așa vreți voi să faceti românia normală și educată a președintelui?.
  • D N 20.07.2022 19:16 Putea fi și de la Kumanovo, acum 100 ani diferiți străini au ales Câmpina. Un străin dacă este angajat în România câștiga 3 salarii pe economie. Ai noștri dacă pleacă în Spania câștiga 3 salarii minime pe economie în tara respectiva?

Actualitate

1094 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1135 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1131 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

747 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.