Parcul Trandafirilor, un dezastru, un "monument" de indiferență în centrul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Ne-ar face o mare plăcere dacă următoarea ședință a Consiliului Local Câmpina s-ar desfășura în aer liber. Propunem și o locație - Parcul Trandafirilor, de la notariate, acolo unde, de altfel, Consiliul Local a decis să mute și statuia Soldatului. Deja țărușii au fost bătuți. Ne-am dori ca aleșii urbei să vadă cu ochii lor cum arată acest parc, să simtă "parfumul" emanat nu de trandafiri, ci de apa stătută și mizerabilă din "cavoul" unde zac vestigiile (cărămizile) descoperite de arheologi prin 2016, să se așeze pe băncile rupte, să meargă pe aleile distruse și să se bucure de numeroșii stîlpișori "plantați" în vecinătatea buruienilor. Oare chiar nu vede nimeni în ce hal arată Parcul Trandafirilor?! Oare chiar nu are nimeni nimic de spus?!

Parcul Trandafirilor nu este foarte întins ca suprafață, astfel că, macar teoretic, întreținerea și îngrijirea lui ar trebui să fie o treabă mai simplă decât... se dovedește a fi. Prima impresie este dezgustătoare - iarba necosită în cea mai mare parte, cu excepția zonei de la stradă, buruieni crescute amețitor, copaci care nu au mai fost toaletați de ani buni, iar crengile unora bat la geamuri sau intră în balcoane. Pavajul din parc este aproape complet distrus, după ce lucrarea de înlocuire a conductei de gaze de pe Strada 1 Decembrie 1918, cu prelungire prin parc, nu s-a încheiat cu refacerea zonei deteriorate, așa cum era firesc. Mai mult, paralel cu acest șanț, un adevărat pericol public, se află o altă capcană - un mic canal colector pentru apele pluviale, acoperit cu grătar din care au început să dispară porțiuni însemnate, astfel că acesta s-a transformat fie în loc pentru depozitarea gunoiului, fie într-un risc major pentru cei care ajung prin zonă și nu sunt atenți pe unde calcă. Băncile din acest parc sunt extrem de uzate, rupte, în unele cazuri scândurile zăcând în iarba mare, alături de banca din care făceau parte cândva. Dacă te încumeți spre zona din spatele blocurilor, riscurile sunt și mai mari, din cauza gurilor de canal fără capac. Cum să lași un copil să se joace în acest parc?!
Pe triunghiul de iarbă proaspăt tunsă dinspre Bulevardul Carol I, în spatele unui tuia superb, au fost deja bătuți țărușii pe locul în care va fi amplasat Monumentul Soldatului. Nu poți zăbovi prea mult să admiri priveliștea și să-ți imaginezi "monumentalitatea" zonei, așa cum era ea descrisă de cei care au decis amplasarea aici a statuii Soldatului, pentru că mirosul dinspre "cavou" te îndeamnă să părăsești cât mai rapid locul. Este un miros amestecat de apă stătută, cadavre în putrefacție, de loc părăsit, toate pregătind - în accepțiunea unora - terenul propice pentru viitorul reper turistic al Câmpinei, vama care nu a fost niciodată aici.
Pe lista investițiilor administrației locale se află de mai mulți ani și reabilitarea Parcului Trandafirilor. Până acum, de fiecare dată s-a tot amânat investiția, aleșii locali având alte priorități. Nici bani nu mai sunt, dar o minimă întreținere și curățare a zonei credem că s-ar putea face, dacă s-ar dori, dacă ar interesa pe cineva. Să vă reamintim cât costă mutarea Soldatului? Mai bine nu...

4520 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 03.07.2019 15:14 Șșș..... că dacă aude viceprimarul Pițigoi se apucă de amenajări și se termină rău. Mult mai rău decât este acum. A demonstrat că poate face praf și pulbere orice.
  • yac 03.07.2019 18:06 Nu le dati idei ca il transforma si p-asta in betoane.Mai urmeaza caminele Petrol.Adpp doarme,ca vine ploaia.Vin alegerile trebuie sa atraga atentia si ei cu ceva.Daca aduceau vitnamezi in cateva zile era gata si parcu Soldat si Bobalna.Sunt ingramaditi,toti.Nu prezinta garantie nici angajatii Primariei nici Doreii oricum s-ar numi.Toate pana la bani si pretentii....intr-un an se construia un bloc inainte de 89 acum a trecut un an si nici nu e gata Parcu Soldat...s-au tras de sireturi si pana l-au debarcat...stati sa il reamplaseze in noul parc.Sa vedeti circ ....
  • Andra 04.07.2019 07:20 Domnu Tudor, ați spus un adevăr dar nu complet. A dispărut firma de la Șirna?! Ce firmă credeți că a apărut? Și pun întrebarea folosită de mentorul său, Băsescu: ghici ciupercă, ce-i? (cine-i). Urmăriți-l pe domnul viceprimar mai departe. Credeți că mai contează pentru el cum se termină?
  • Cornelia 04.07.2019 09:16 Cereți-i lui Pițigoi să-și îndeplinească atribuțiile de viceprimar și să solicite ADPP-ului („rude”) din subordinea sa să dea explicații cu privire la această zonă și, de asemenea, cu privire la Parcul Regele Mihai.
  • Popa 10.07.2019 08:55 Si totusi nu este clar care este valoarea indemnizatiei de consilier,mai vrem si lista cu vacantele platite de noi pentru vara asta.Se pare ca oamenii muncesc mult si sunt nemultumiti de banii incasati,sa luam masuri dar nu stim ce propunem daca nu stim adevarul.Orasul se pare ca este condus de Satana,sau mai bine zis de conducere individuala cu raspundere colectiva dupa cum se vede.Ciudat este ca la nivelul de STRES nu am auzit nici o demisie,inseamna ca sunt buni ACTORI si multumiti,dar noi nu suntem.

Actualitate

2206 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2197 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1026 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

218 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.