Ne-ar face o mare plăcere dacă următoarea ședință a Consiliului Local Câmpina s-ar desfășura în aer liber. Propunem și o locație - Parcul Trandafirilor, de la notariate, acolo unde, de altfel, Consiliul Local a decis să mute și statuia Soldatului. Deja țărușii au fost bătuți. Ne-am dori ca aleșii urbei să vadă cu ochii lor cum arată acest parc, să simtă "parfumul" emanat nu de trandafiri, ci de apa stătută și mizerabilă din "cavoul" unde zac vestigiile (cărămizile) descoperite de arheologi prin 2016, să se așeze pe băncile rupte, să meargă pe aleile distruse și să se bucure de numeroșii stîlpișori "plantați" în vecinătatea buruienilor. Oare chiar nu vede nimeni în ce hal arată Parcul Trandafirilor?! Oare chiar nu are nimeni nimic de spus?!
Parcul Trandafirilor nu este foarte întins ca suprafață, astfel că, macar teoretic, întreținerea și îngrijirea lui ar trebui să fie o treabă mai simplă decât... se dovedește a fi. Prima impresie este dezgustătoare - iarba necosită în cea mai mare parte, cu excepția zonei de la stradă, buruieni crescute amețitor, copaci care nu au mai fost toaletați de ani buni, iar crengile unora bat la geamuri sau intră în balcoane. Pavajul din parc este aproape complet distrus, după ce lucrarea de înlocuire a conductei de gaze de pe Strada 1 Decembrie 1918, cu prelungire prin parc, nu s-a încheiat cu refacerea zonei deteriorate, așa cum era firesc. Mai mult, paralel cu acest șanț, un adevărat pericol public, se află o altă capcană - un mic canal colector pentru apele pluviale, acoperit cu grătar din care au început să dispară porțiuni însemnate, astfel că acesta s-a transformat fie în loc pentru depozitarea gunoiului, fie într-un risc major pentru cei care ajung prin zonă și nu sunt atenți pe unde calcă. Băncile din acest parc sunt extrem de uzate, rupte, în unele cazuri scândurile zăcând în iarba mare, alături de banca din care făceau parte cândva. Dacă te încumeți spre zona din spatele blocurilor, riscurile sunt și mai mari, din cauza gurilor de canal fără capac. Cum să lași un copil să se joace în acest parc?!
Pe triunghiul de iarbă proaspăt tunsă dinspre Bulevardul Carol I, în spatele unui tuia superb, au fost deja bătuți țărușii pe locul în care va fi amplasat Monumentul Soldatului. Nu poți zăbovi prea mult să admiri priveliștea și să-ți imaginezi "monumentalitatea" zonei, așa cum era ea descrisă de cei care au decis amplasarea aici a statuii Soldatului, pentru că mirosul dinspre "cavou" te îndeamnă să părăsești cât mai rapid locul. Este un miros amestecat de apă stătută, cadavre în putrefacție, de loc părăsit, toate pregătind - în accepțiunea unora - terenul propice pentru viitorul reper turistic al Câmpinei, vama care nu a fost niciodată aici.
Pe lista investițiilor administrației locale se află de mai mulți ani și reabilitarea Parcului Trandafirilor. Până acum, de fiecare dată s-a tot amânat investiția, aleșii locali având alte priorități. Nici bani nu mai sunt, dar o minimă întreținere și curățare a zonei credem că s-ar putea face, dacă s-ar dori, dacă ar interesa pe cineva. Să vă reamintim cât costă mutarea Soldatului? Mai bine nu...
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.