Parcul Trandafirilor, un dezastru, un "monument" de indiferență în centrul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Ne-ar face o mare plăcere dacă următoarea ședință a Consiliului Local Câmpina s-ar desfășura în aer liber. Propunem și o locație - Parcul Trandafirilor, de la notariate, acolo unde, de altfel, Consiliul Local a decis să mute și statuia Soldatului. Deja țărușii au fost bătuți. Ne-am dori ca aleșii urbei să vadă cu ochii lor cum arată acest parc, să simtă "parfumul" emanat nu de trandafiri, ci de apa stătută și mizerabilă din "cavoul" unde zac vestigiile (cărămizile) descoperite de arheologi prin 2016, să se așeze pe băncile rupte, să meargă pe aleile distruse și să se bucure de numeroșii stîlpișori "plantați" în vecinătatea buruienilor. Oare chiar nu vede nimeni în ce hal arată Parcul Trandafirilor?! Oare chiar nu are nimeni nimic de spus?!

Parcul Trandafirilor nu este foarte întins ca suprafață, astfel că, macar teoretic, întreținerea și îngrijirea lui ar trebui să fie o treabă mai simplă decât... se dovedește a fi. Prima impresie este dezgustătoare - iarba necosită în cea mai mare parte, cu excepția zonei de la stradă, buruieni crescute amețitor, copaci care nu au mai fost toaletați de ani buni, iar crengile unora bat la geamuri sau intră în balcoane. Pavajul din parc este aproape complet distrus, după ce lucrarea de înlocuire a conductei de gaze de pe Strada 1 Decembrie 1918, cu prelungire prin parc, nu s-a încheiat cu refacerea zonei deteriorate, așa cum era firesc. Mai mult, paralel cu acest șanț, un adevărat pericol public, se află o altă capcană - un mic canal colector pentru apele pluviale, acoperit cu grătar din care au început să dispară porțiuni însemnate, astfel că acesta s-a transformat fie în loc pentru depozitarea gunoiului, fie într-un risc major pentru cei care ajung prin zonă și nu sunt atenți pe unde calcă. Băncile din acest parc sunt extrem de uzate, rupte, în unele cazuri scândurile zăcând în iarba mare, alături de banca din care făceau parte cândva. Dacă te încumeți spre zona din spatele blocurilor, riscurile sunt și mai mari, din cauza gurilor de canal fără capac. Cum să lași un copil să se joace în acest parc?!
Pe triunghiul de iarbă proaspăt tunsă dinspre Bulevardul Carol I, în spatele unui tuia superb, au fost deja bătuți țărușii pe locul în care va fi amplasat Monumentul Soldatului. Nu poți zăbovi prea mult să admiri priveliștea și să-ți imaginezi "monumentalitatea" zonei, așa cum era ea descrisă de cei care au decis amplasarea aici a statuii Soldatului, pentru că mirosul dinspre "cavou" te îndeamnă să părăsești cât mai rapid locul. Este un miros amestecat de apă stătută, cadavre în putrefacție, de loc părăsit, toate pregătind - în accepțiunea unora - terenul propice pentru viitorul reper turistic al Câmpinei, vama care nu a fost niciodată aici.
Pe lista investițiilor administrației locale se află de mai mulți ani și reabilitarea Parcului Trandafirilor. Până acum, de fiecare dată s-a tot amânat investiția, aleșii locali având alte priorități. Nici bani nu mai sunt, dar o minimă întreținere și curățare a zonei credem că s-ar putea face, dacă s-ar dori, dacă ar interesa pe cineva. Să vă reamintim cât costă mutarea Soldatului? Mai bine nu...

2912 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 03.07.2019 15:14 Șșș..... că dacă aude viceprimarul Pițigoi se apucă de amenajări și se termină rău. Mult mai rău decât este acum. A demonstrat că poate face praf și pulbere orice.
  • yac 03.07.2019 18:06 Nu le dati idei ca il transforma si p-asta in betoane.Mai urmeaza caminele Petrol.Adpp doarme,ca vine ploaia.Vin alegerile trebuie sa atraga atentia si ei cu ceva.Daca aduceau vitnamezi in cateva zile era gata si parcu Soldat si Bobalna.Sunt ingramaditi,toti.Nu prezinta garantie nici angajatii Primariei nici Doreii oricum s-ar numi.Toate pana la bani si pretentii....intr-un an se construia un bloc inainte de 89 acum a trecut un an si nici nu e gata Parcu Soldat...s-au tras de sireturi si pana l-au debarcat...stati sa il reamplaseze in noul parc.Sa vedeti circ ....
  • Andra 04.07.2019 07:20 Domnu Tudor, ați spus un adevăr dar nu complet. A dispărut firma de la Șirna?! Ce firmă credeți că a apărut? Și pun întrebarea folosită de mentorul său, Băsescu: ghici ciupercă, ce-i? (cine-i). Urmăriți-l pe domnul viceprimar mai departe. Credeți că mai contează pentru el cum se termină?
  • Cornelia 04.07.2019 09:16 Cereți-i lui Pițigoi să-și îndeplinească atribuțiile de viceprimar și să solicite ADPP-ului („rude”) din subordinea sa să dea explicații cu privire la această zonă și, de asemenea, cu privire la Parcul Regele Mihai.
  • Popa 10.07.2019 08:55 Si totusi nu este clar care este valoarea indemnizatiei de consilier,mai vrem si lista cu vacantele platite de noi pentru vara asta.Se pare ca oamenii muncesc mult si sunt nemultumiti de banii incasati,sa luam masuri dar nu stim ce propunem daca nu stim adevarul.Orasul se pare ca este condus de Satana,sau mai bine zis de conducere individuala cu raspundere colectiva dupa cum se vede.Ciudat este ca la nivelul de STRES nu am auzit nici o demisie,inseamna ca sunt buni ACTORI si multumiti,dar noi nu suntem.

Actualitate

104 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

598 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.

Alte stiri recente

1208 vizualizari
18 iul. 2019 20:14

La SanConfind se efectuează intervenții clasice, dar și minim invazive în chirurgia ginecologică

Secția de Obstetrică Ginecologie a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina este, probabil, una dintre cele mai moderne din țară, dotările de aici, aparatura medicală de ultimă generație și personalul foarte bine pregătit stând la baza actului medical de calitate. Trebuie să știți că la SanConfind se efectuează intervenții chirurgicale ginecologice complexe atât prin metoda clasică, operația obișnuită, cât și prin tehnici minim-invazive (chirurgia laparoscopică).

1739 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.