Melodia reprezintă un mesaj pentru românii de pretutindeni și este un cover după cântecul cu același nume al lui Jean Moscopol, celebrul cântăreț din perioada interbelică, plecat din România în 1945 din cauza comuniștilor și decedat în exil. "Acolo azi e toamnă rece și plâng toți frații în țara mea/Sunt lacrimi care n-au să sece cât timp vor fi păgâni în ea/Dar va veni o primăvară cum a venit și în trecut/Și-am să mă-ntorc acolo iară/În țara-n care m-am născut."
”Nu credem că sunt versuri care să exprime mai limpede suferința celor care devin imigranți. Diaspora. Acasă românii din diaspora sunt disprețuiți de politicienii care nu-i pot manipula. Exact aceiași politicieni care ar trebui să-și facă un ideal măreț din încercarea de a-i aduce acasă pe români. Cu orice preț. Diaspora încearcă să se integreze într-o lume din ce în ce mai refractară la imigranți”, a spus Tudor Chirilă despre cântecul care l-a inspirat, interpretat de Jean Moscopol, compus de Gherasie Dendrino pe versurile lui Vasile Vasilache și Ștefan Cristodulo.
"La peste șaptezeci de ani de la cântecul lui Moscopol, România își forțează cetățenii în exil. Cântecul ăsta nu e un protest. E o limonadă amară cu o linguriță de speranță. Este umilul nostru cadou și al unei echipe de oameni inimoși pentru cauza exilului nedorit. Și mai e și conștientizarea faptului că putem fi oricând în această situație, noi cei rămași într-o țară condusă de oameni care nu ne iubesc. Deci cântecul ăsta e și pentru noi. Muzica nu schimbă lumea, știm asta. Muzica însă vorbește despre lume într-un fel unic. Ajunge la oameni. Asta este puterea ei. Și îi unește. Poate mai mult decât omagierile butaforice ale centenarului unei Românii dezbinate”, este mesajul lui Tudor Chirilă, postat pe Facebook, despre cântecul pe care l-a lansat miercuri seară (8 august 2018), cu puțin timp înaintea protestului Diasporei din Piața Victoriei (vineri, 10 august).
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.