"Ca urmare a situației apărute la începutul acestei săptămâni, când mai mulți elevi de la mai multe unități de învățământ din județul Prahova au fost internați cu simptome de toxiinfecție alimentară, începând cu 26 noiembrie 2015 se sistează Programul guvernamental Lapte și corn, până la aflarea rezultatelor analizelor de laborator efectuate de autoritățile competente", se precizează în comunicatul de presă remis de CJ Prahova. Primele suspiciuni cu privire la toxiinfecția alimentară au apărut luni, când 32 de elevi de la Școala "Elena Doamna" din Ploiești s-au simțit rău după ce au băut laptele primit la școală. Doi dintre ei au fost internați la Spitalul Județean de Urgență. A doua zi, alți 17 elevi de la Colegiul Tehnic Cerașu au ajuns la spital, diagnosticul medicilor fiind "suspiciune de toxiinfecție alimentară". În Prahova, licitația pentru "lapte și corn" a fost câștigată de societățile Ecolact (laptele), Lido Gârbea (distribuția) și Voipan (cornurile).
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.