"Ca urmare a situației apărute la începutul acestei săptămâni, când mai mulți elevi de la mai multe unități de învățământ din județul Prahova au fost internați cu simptome de toxiinfecție alimentară, începând cu 26 noiembrie 2015 se sistează Programul guvernamental Lapte și corn, până la aflarea rezultatelor analizelor de laborator efectuate de autoritățile competente", se precizează în comunicatul de presă remis de CJ Prahova. Primele suspiciuni cu privire la toxiinfecția alimentară au apărut luni, când 32 de elevi de la Școala "Elena Doamna" din Ploiești s-au simțit rău după ce au băut laptele primit la școală. Doi dintre ei au fost internați la Spitalul Județean de Urgență. A doua zi, alți 17 elevi de la Colegiul Tehnic Cerașu au ajuns la spital, diagnosticul medicilor fiind "suspiciune de toxiinfecție alimentară". În Prahova, licitația pentru "lapte și corn" a fost câștigată de societățile Ecolact (laptele), Lido Gârbea (distribuția) și Voipan (cornurile).
Grădinița ”Iulia Hasdeu” din Câmpina a fost joi, 16 ianuarie 2025, gazda unei activități de educație rutieră, intitulată ”Strada nu e loc de joacă”.
"Cea mai des întâlnită provocare din viețile noastre este reprezentată de vicii. Fie că vorbim de vicii legate de substanțe sau de vicii comportamentale, ele înseamnă o luptă pe care fiecaredintre noi a dus-o sau o duce, fie personal, fie doar fiind parte din viața unui om drag care trece printr-o astfel de încercare".
O crimă oribilă a zguduit Câmpina marți seară, în jurul orei 22.00, în zona Scărișoara, acolo unde locuiește o comunitate însemnată de rromi.
Garda Națională de Mediu atrage atenția autorităților publice că din acest an este obligatorie colectarea separată a deșeurilor textile și trebuie asigurate containere speciale în care populația să depună acest tip de deșeuri.