Programul "Lapte și corn", sistat în tot județul din cauza toxiinfecțiilor alimentare

Social (Categoria articolului)

Consiliul Județean Prahova anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că a decis sistarea Programului "Lapte și corn", începând de astăzi, la absolut toate școlile din județ. Măsura a fost luată din cauza celor aproximativ 60 de cazuri de toxiinfecție alimentară apărute la unități de învățământ din municipiul Ploiești și din comuna Cerașu.

"Ca urmare a situației apărute la începutul acestei săptămâni, când mai mulți elevi de la mai multe unități de învățământ din județul Prahova au fost internați cu simptome de toxiinfecție alimentară, începând cu 26 noiembrie 2015 se sistează Programul guvernamental Lapte și corn, până la aflarea rezultatelor analizelor de laborator efectuate de autoritățile competente", se precizează în comunicatul de presă remis de CJ Prahova. Primele suspiciuni cu privire la toxiinfecția alimentară au apărut luni, când 32 de elevi de la Școala "Elena Doamna" din Ploiești s-au simțit rău după ce au băut laptele primit la școală. Doi dintre ei au fost internați la Spitalul Județean de Urgență. A doua zi, alți 17 elevi de la Colegiul Tehnic Cerașu au ajuns la spital, diagnosticul medicilor fiind "suspiciune de toxiinfecție alimentară". În Prahova, licitația pentru "lapte și corn" a fost câștigată de societățile Ecolact (laptele), Lido Gârbea (distribuția) și Voipan (cornurile).

2363 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

174 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1055 vizualizari
27 nov. 2020 06:20

O mare parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică timp de mai multe ore, pe 3 și 4 decembrie 2020

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina joi - 3 decembrie și vineri - 4 decembrie, în intervalul orar 9.30-14.30. Joi, vor fi afectați de această întrerupere câmpinenii care locuiesc pe străzile Muscelului, Libertății și Fântânii, iar vineri, locuitorii de pe străzile Ion Heliade Rădulescu, Poieniței și Anotimpului.

Alte stiri recente

256 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".

971 vizualizari
26 nov. 2020 11:26

Record național pentru înotătorul Darius Coman (Barracuda Câmpina) în proba de 100 m bras, la Campionatul Național de Cadeți

În perioada 22-29 noiembrie 2020, la bazinul olimpic din cadrul complexului de natație de la Târgoviște se desfășoară Campionatul Național de Cadeți 12-14 ani, competiție organizată de Federația Română de Natație și la care participă peste 200 de sportivi de la 42 de cluburi din țară. În proba de 100m bras - masculin, tânărul înotător Darius Coman, de la Clubul Barracuda Câmpina, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, timpul său (01:09:24) reprezentând nou record național.