Aproximativ 900 de vizitatori la Castelul Hasdeu, în "Noaptea Muzeelor" 2017

Eveniment (Categoria articolului)

De la un an la altul, numărul persoanelor care vizitează Castelul "Iulia Hasdeu" din Câmpina în "Noaptea Muzeelor" este tot mai mare. În 2014 au fost 280 de vizitatori, în 2015 - 411 vizitatori, în 2016 - 600 de oaspeți au trecut pragul castelului, iar anul acesta - 888 de vizitatori. 

"Noaptea Muzeelor" este un eveniment patronat de Consiliul Europei și UNESCO și la care participă peste 3.000 de muzee din Europa. Printre acestea se numără și Muzeul Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Câmpina. Sâmbătă seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (20/21 mai 2017), între orele 17.00 - 2.00, la Castel au venit 888 de vizitatori din țară, dar și din străinătate (Franța, Italia). Au fost și câmpineni, au fost și bucureșteni, au fost și oaspeți din diferite județe. Persoane de toate vârstele, în grupuri organizate sau pe cont propriu. Au fost momente în care s-a stat la coadă pentru a se putea intra în Castel. Turiștii au fost îndrumați prin rotație de directorul Muzeului Hasdeu - Jenica Tabacu și de muzeograful Dragoș Stanciu. Oaspeţii s-au declarat foarte încântaţi de Castel, de ceea ce au putut vedea în interior, de atmosferă, de informaţiile privind viaţa savantului Hasdeu şi a genialei sale fiice, Iulia. În deschiderea evenimentului, conducerea Muzeului Hasdeu a pregătit un program special, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Prahoveni și Editura "Detectiv literar" din București. A fost lansată cartea "Măștile vii" de Denisa Udroiu, a avut loc un recital de poezie - Cristina Lascu, din poezia Iuliei Hasdeu, iar Florin Dochia, din volumul "Nopți cu Inanna Lee", al cărui autor este.

Din păcate, iar acest lucru îl spunem în fiecare an, cu aceeași părere de rău, Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" din Câmpina (aflat sub tutela Consiliului Județean Prahova) nu a fost deschis nici la această ediție a "Nopții Muzeelor".

 

4323 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1249 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2069 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

118 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

343 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.