Luna viitoare, administrația câmpineană va decide ce face cu blocul de necesitate care stă gol de trei ani

Actualitate (Categoria articolului)

2019 a fost al treilea an în care blocul de necesitate construit la Câmpina a rămas gol. Situația ar putea fi alta la începutul anului viitor, pentru că la nivelul administrației locale se pune problema schimbării destinației blocului, motivul fiind cel deja cunoscut și despre care noi am scris în mai multe rânduri - refuzul locatarilor din blocurile cu bulină roșie de a se muta temporar în blocul de necesitate pentru a le fi consolidate locuințele. La ședința 28 noiembrie 2019 a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a vorbit despre blocul de necesitate și despre schimbarea destinației apartamentelor de aici, în cazul în care consilierii vor fi de acord.

"De la Blocul A6, cel mai grav afectat din Câmpina, locuitorii de la scările A și B au spus din start că nu doresc să le fie consolidat blocul în condițiile legii, iar cei de la scările C și D au fost ceva mai diplomați și au spus că în principiu sunt de acord, dacă modificăm unele condiții. Dar condițiile sunt stabilite prin Ordonanța 20 și trebuie respectate. Principala nemulțumire a proprietarilor este aceea că timp de 25 de ani după consolidarea blocului nu au voie să-și vândă apartamentele. După cum știți, consolidarea se face cu bani de la bugetul de stat, iar apoi unii proprietari ai apartamentelor nu plătesc nimic, dacă venitul pe membru de familie este sub nivelul salariului mediu pe economie, iar ceilalți plătesc în rate lunare egale, fără dobândă pe o perioadă care nu poate depăși 25 de ani. Pentru un apartament cu două camere, estimativ, reparațiile ar costa în jur de 15.000 euro. Noi încă mai căutăm asociații dispuse să se mute în blocul de necesitate, măcar de la blocurile cu patru etaje, deși până acum am primit doar refuzuri. Propunerea mea către Consiliul Local este aceea ca, dacă până luna viitoare nu primim niciun răspuns favorabil de la asociațiile cu care tot discutăm, să păstrăm un număr de 16 apartamente în blocul de necesitate, iar pe celelalte să le transformăm în locuințe din fondul locativ de stat și să le repartizăm cu chirie, poate tinerelor familii sub 35 de ani, cum veți decide. Iar cinci apartamente să devină locuințe de serviciu pentru medici. Vă rog să vă gândiți și dvs., iar în decembrie să luăm o decizie, pentru ca blocul de necesitate să nu mai rămână gol și în această iarnă", a afirmat primarul Horia Tiseanu în fața consilierilor locali. (video)
Vă reamintim că blocul de necesitate a fost finalizat în toamna anului 2016, investiția a costat 9,5 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar accesat de municipalitate. Blocul are 56 apartamente cu două camere și 16 garsoniere.

3257 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • dinu vasile 29.11.2019 16:03 eu propun sa il dea ca locuinte de serveciu doritorilor cu functii din administratia locala
  • Tudor 30.11.2019 09:38 Tipic pentru administratia campineana. O problema grava si delicată care a fost tratata cu superficialiate. Am fost la una dintre acele intalniri cu locatarii. Reprezentantii primariei nu cunosteau prevederile legii si nu au stiut sa raspunda intrebarilor noastre. Mai mult ne-au speriat. NU schimbati destinatia blocului ci faceti demersuri pentru schimbarea legislatiei. Acum aveti guvernul dumneavoastra. Nici nu vreau sa ma gandesc la un cutremur mai mare. Tratati problema serios si responsabil.

Actualitate

2262 vizualizari
05 dec. 2019 21:40

Julia Jianu și formația Talisman cântă la Câmpina, în noaptea de Revelion

Spectacolul de Revelion, de la Câmpina, va începe la ora 21.30 cu un mixaj muzical realizat de un DJ. La ora 22.15, pe scenă va urca Julia Jianu, fostă componentă a trupelor Exotic și Sexxy, care de mai mulți ani a ales o carieră solo. Apoi, de la ora 23.00, vor cânta Alin Oprea și formația Talisman, iar la miezul nopții, vom păși în 2020 în jocuri de lumini și lasere.

3540 vizualizari
05 dec. 2019 20:12

Dosarele X sau dosare de... DNA? Cum a ajuns la o persoană privată un teren pentru care Primăria Câmpina negocia cu proprietarul

1 comentarii

O întrebare aparent banală a consilierului Adrian Dochia, la ”Diverse”, în cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 28 noiembrie, a provocat dispute aprinse și a ridicat multe întrebări rămase fără răspuns, deocamdată. O situație parcă desprinsă din serialul ”Dosarele X”, dar care ar putea constitui obiectul unui dosar la DNA. Este vorba despre terenul pe care s-a aflat Grădina de Vară, pe Bulevardul Culturii, lângă sediul Primăriei Câmpina, un teren retrocedat foștilor proprietari în urmă cu câțiva ani, în baza Legii 10/2001. După ce au intrat în posesia terenului, proprietarii au anunțat administrația locală că sunt dispuși să-l vândă Primăriei, s-a negociat achiziționarea lui, dar, deodată, terenul a fost cumpărat de o persoană privată. O persoană despre care se spune că ar fi, de fapt, un intermediar al unui angajat din Primărie.

Alte stiri recente

5662 vizualizari
06 dec. 2019 21:35

Accident în Câmpina, la intersecția străzilor Maramureș și Ana Ipătescu. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat

Un nou accident rutier s-a produs vineri seară în municipiul Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Strada Ana Ipătescu, o intersecție unde au loc frecvent astfel de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate.

1937 vizualizari
06 dec. 2019 20:31

Virgil Guran a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Orban

Moș Nicolae a fost extrem de darnic cu fostul președinte al PNL Câmpina, Virgil Guran, în prezent președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL. I-a adus funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.