Luna viitoare, administrația câmpineană va decide ce face cu blocul de necesitate care stă gol de trei ani

Actualitate (Categoria articolului)

2019 a fost al treilea an în care blocul de necesitate construit la Câmpina a rămas gol. Situația ar putea fi alta la începutul anului viitor, pentru că la nivelul administrației locale se pune problema schimbării destinației blocului, motivul fiind cel deja cunoscut și despre care noi am scris în mai multe rânduri - refuzul locatarilor din blocurile cu bulină roșie de a se muta temporar în blocul de necesitate pentru a le fi consolidate locuințele. La ședința 28 noiembrie 2019 a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a vorbit despre blocul de necesitate și despre schimbarea destinației apartamentelor de aici, în cazul în care consilierii vor fi de acord.

"De la Blocul A6, cel mai grav afectat din Câmpina, locuitorii de la scările A și B au spus din start că nu doresc să le fie consolidat blocul în condițiile legii, iar cei de la scările C și D au fost ceva mai diplomați și au spus că în principiu sunt de acord, dacă modificăm unele condiții. Dar condițiile sunt stabilite prin Ordonanța 20 și trebuie respectate. Principala nemulțumire a proprietarilor este aceea că timp de 25 de ani după consolidarea blocului nu au voie să-și vândă apartamentele. După cum știți, consolidarea se face cu bani de la bugetul de stat, iar apoi unii proprietari ai apartamentelor nu plătesc nimic, dacă venitul pe membru de familie este sub nivelul salariului mediu pe economie, iar ceilalți plătesc în rate lunare egale, fără dobândă pe o perioadă care nu poate depăși 25 de ani. Pentru un apartament cu două camere, estimativ, reparațiile ar costa în jur de 15.000 euro. Noi încă mai căutăm asociații dispuse să se mute în blocul de necesitate, măcar de la blocurile cu patru etaje, deși până acum am primit doar refuzuri. Propunerea mea către Consiliul Local este aceea ca, dacă până luna viitoare nu primim niciun răspuns favorabil de la asociațiile cu care tot discutăm, să păstrăm un număr de 16 apartamente în blocul de necesitate, iar pe celelalte să le transformăm în locuințe din fondul locativ de stat și să le repartizăm cu chirie, poate tinerelor familii sub 35 de ani, cum veți decide. Iar cinci apartamente să devină locuințe de serviciu pentru medici. Vă rog să vă gândiți și dvs., iar în decembrie să luăm o decizie, pentru ca blocul de necesitate să nu mai rămână gol și în această iarnă", a afirmat primarul Horia Tiseanu în fața consilierilor locali. (video)
Vă reamintim că blocul de necesitate a fost finalizat în toamna anului 2016, investiția a costat 9,5 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată dintr-un credit bancar accesat de municipalitate. Blocul are 56 apartamente cu două camere și 16 garsoniere.

3981 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • dinu vasile 29.11.2019 16:03 eu propun sa il dea ca locuinte de serveciu doritorilor cu functii din administratia locala
  • Tudor 30.11.2019 09:38 Tipic pentru administratia campineana. O problema grava si delicată care a fost tratata cu superficialiate. Am fost la una dintre acele intalniri cu locatarii. Reprezentantii primariei nu cunosteau prevederile legii si nu au stiut sa raspunda intrebarilor noastre. Mai mult ne-au speriat. NU schimbati destinatia blocului ci faceti demersuri pentru schimbarea legislatiei. Acum aveti guvernul dumneavoastra. Nici nu vreau sa ma gandesc la un cutremur mai mare. Tratati problema serios si responsabil.

Actualitate

3149 vizualizari
02 iun. 2020 09:50

Războiul pentru ”turnul înclinat” a parcurs o nouă etapă. Primăria Câmpina a câștigat un proces, dar victoria finală este încă departe

1 comentarii

În cursul anului 2017, odată cu modificarea legislației, Consiliul Local Câmpina a aprobat două hotărâri care au stat la baza demarării demersurilor pentru exproprierea ”turnului înclinat”, clădirea din centrul Câmpinei, începută în anul 1997, abandonată în anul 2003 și care aparține societății Erin SRL. Reprezentanții acestei firme au amenințat încă de atunci, din 2017, cu atacarea în instanța de contencios administrativ a celor două hotărâri ale Consiliului Local. S-au ținut de cuvânt. Procesul s-a finalizat recent și Erin SRL a pierdut.

3051 vizualizari
01 iun. 2020 20:54

Un nou accident în Câmpina, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș. Ce măsuri vor să ia autoritățile

3 comentarii

Luni după-amiază, cu ceva mai mult de o oră înaintea producerii accidentului de pe Strada Mihail Kogălniceanu (detalii - AICI) din Câmpina, la câteva sute de metri, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș a avut loc un alt accident de circulație. Intersecția aceasta tinde să devină noul punct roșu pe harta accidentelor din Câmpina, fiind al doilea eveniment rutier în ultimele patru zile produs în condiții aproape similare.

Alte stiri recente

1868 vizualizari
02 iun. 2020 19:20

Câmpina, Cartierul Slobozia. Un copac s-a prăbușit peste o mașină, două persoane fiind rănite

UPDATE - În zona unde a avut loc incidentul, la fiecare ploaie însemnată se adună o cantitate mare de apă. După ploile din ultimele zile, în zonă s-a produs o ușoară alunecare de teren care a afectat mai mulți copaci. Unul dintre aceștia s-a prăbușit astăzi peste mașina aflată în mers.

Un copac s-a prăbușit pentru un autoturism aflat în mers, iar cele două persoane din mașină au fost rănite. Incidentul s-a petrecut marți după-amiază, în jurul orei 18.30, în Cartierul Slobozia din municipiul Câmpina, în zona În Luncă.

1684 vizualizari
02 iun. 2020 13:47

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 iunie

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.