Controale în trafic la microbuze, autobuze și mașini de marfă

Social (Categoria articolului)

În aceste zile, la nivel european se desfășoară o acțiune rutieră care face parte din calendarul TISPOL. Conform Planului de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, pe șoselele statelor membre ale UE au loc verificări ale traficului de mărfuri și de persoane. În România, sunt controlate, cu precădere, autovehiculele de transport public de persoane mai mari de 8+1 locuri și cele de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. La nivelul județului Prahova, polițiștii rutieri acționează pentru depistarea și sancționarea acestor participanți la trafic care nu respectă normele legale de circulație, precum numărul de pasageri în autobuze, neconcordanțe în graficele zilnice, nerespectarea timpilor de odihnă sau utilizarea cartelelor tahograf, conform programului.

Astfel, miercuri 24 iulie, între orele 6.30-8.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier- Biroul Drumuri Naționale și Europene și Biroul Rutier Ploiești au acționat cu forțe mărite pe raza municipiului Ploiești și a comunei Blejoi. Cu această ocazie, timp de două ore polițiștii au controlat peste 50 de autovehicule de transport marfă și persoane și au efectuat 25 de testări cu aparatul etilotest. În urma verificărilor efectuate, polițiști au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, 10 pentru conducătorii de vehicule de transport public persoane și alte 9 pentru abaterile conducătorilor vehiculelor de transport marfă.
Dintre acestea, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, o sancțiune pentru anvelope de alte dimensiuni decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare, o sancțiune pentru mai multe persoane în vehicul decât numărul de locuri prevăzut, o altă sancțiune pentru montarea unui dispozitiv ilegal de manipulare a tahografului ori a diagramei (tip magnet), o sancțiune pentru utilizarea unui tahograf care are termenul de valabilitate al verificării/calibrării periodice depășit, o sancțiune pentru conducerea unui vehicul fără a utiliza cartela tahografică, dar și o sancțiune pentru oprirea unui microbuz în alte stații decât cele prevăzute în graficul de parcurs și o sancțiune pentru necompletarea documentelor de transport în cazul unei curse speciale de transport.
De asemenea, polițiștii au reținut permisul de conducere al unui conducător ce efectua transport public de persoane și care se afla sub influența alcoolului, precum și certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale altui conducător auto, întrucât inspecția tehnică periodică a microbuzului era expirată. Amenzile aplicate contravenienților ating valoarea de 18.220 lei.
Controalele vor continua, la nivelul județului, până la sfârșitul săptămânii.

(Sursă foto - IJP Prahova)

3316 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1086 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4717 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

108 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

359 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.