Consiliul Local Câmpina va aproba pentru a patra oară indicatorii tehnico-economici aferenți modernizării Parcului de la Soldat. Între timp, suprafața parcului a crescut din nou

Actualitate (Categoria articolului)

Ghinion, incompetență, prostie, nu știm ce se întâmplă în cazul acestei investiții despre care vorbim de mai multă vreme, dar începem să avem certitudinea că nu se va realiza nici în acest an. În ședința de joi, 31 august, Consiliul Local Câmpina va aproba a patra oară indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Parcului de la Soldat.

Reabilitarea Parcului de la Soldat a fost una dintre investițiile incluse pe lista din 2016. Suntem aproape de toamna lui 2017, dar lucrarea nu a început și nici nu va începe prea curând de vreme ce abia se... re-re-reactualizează indicatorii tehnico-economici. Haideți să ne reamintim cum au stat lucrurile și motive invocate de Primăria Câmpina de fiecare dată când a adus pe masa consilierilor acești indicatori.
- 28 iulie 2016 - Consiliul Local a aprobat pentru prima dată indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții "Reabilitarea Parcului de la Soldat". Potrivit acestor indicatori, valoarea investiției se ridică la 857.820 lei, fără TVA.
- 15 decembrie 2016 - Consiliul Local aprobă reactualizarea indicatorilor. Primarul Horia Tiseanu a explicat atunci că este nevoie de o reactualizare a indicatorilor deoarece "conform avizului de racordare emis de Electrica Muntenia Nord, a trebuit modificat proiectul pentru instalațiile electrice, ceea ce a condus la modificarea valorii inițiale a indicatorilor". Noua valoare - 863.211 lei, fără TVA.
- 15 iunie 2017 - Consiliul Local aprobă o nouă reactualizare a indicatorilor tehnico-economici. Iar noua valoare a investiției este semnificativ mai mare - 937.099 lei, fără TVA. Explicația Primăriei a fost aceea că, după finalizarea lucrărilor de cadastru, a rezultat că parcul are o suprafața mai mare cu 219 mp decât se măsurase inițial. Adică 3.777 mp față de 3.558 mp cât apărea în documentele inițiale. În aceste condiții, s-a modificat și valoarea devizului general, fiind nevoie de cantități mai mari de materiale.
- 31 august 2017 - Consiliul Local urmează să aprobe a patra oară indicatorii, cu o valoare a investiției mult mai mare decât până acum - 1.476.000 lei (fără TVA), deci aproape 15 miliarde lei vechi. După cum reiese din expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre, de această dată explicația este următoarea: "Ca urmare a faptului că, după două proceduri de achiziție publică pe SEAP, nu a fost depusă nicio ofertă, s-a solicitat proiectantului să analizeze și revizuiască prețurile materialelor principale din devizul estimativ. De la data întocmirii devizului general la faza DALI și până în prezent, au apărut creșteri de prețuri la materiale, dar și la manoperă, prin majorări ale salariului minim pe economie".

Interesant este faptul că în acest nou proiect de hotărâre apare modificată și suprafața parcului. Dacă la primele două proiecte privind indicatorii am avut 3.558 mp, la al treilea 3.777 mp (și am explicat mai sus de ce), la acest al patrulea proiect suprafața parcului apare ca fiind de 3.830 mp, iar aleile pietonale nu mai însumează 2.480 mp, ci 2.681 mp. Și nu se explică nicăieri de unde apar aceaste diferențe.

4178 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • dana 28.08.2017 10:09 Ce ne facem? Avem primar inginer sau nu si vice economist?Avem juristi in primarie si platim avocat.Avem ingineri in primarie si nu stiu sa masoare un teren.Si salariile sunt marite.Se fac gafe de Caracal.Str Crisuri nu aduce voturi dl din Primarie?Sunt mai organizati cei din comune decat noi si cand e vorba de spectacole si de administrarea veniturilor?Chiar asa greu sa trimiti adrese la Politie,Gaze,Pompieri,Electrica pentru utilitati si sa bagi subteran cablurile,sa masori un teren.Niste hartii te costa mai mult daca angajezi 5 mesteri sa iti faca dale si borduri.De preferat cu sclipici sau de marmura
  • CÎRSTOIU Ilie 28.08.2017 10:09 Asta e tot ce mai lipsea in Campina, străzile sunt asfaltate, gaze si canalizare peste tot..... Vorba din popor ''afara vopsit gardul, înăuntru leopardul''. Bine ca de căpușe in primărie nu ducem lipsa, plătim niște impotenti puturoși.
  • Campineanu 28.08.2017 12:40 Ce sa mai zicem de ''blocul de ... necesitate'' de langa Kaufland, gata de un an, si care nu are apa, gaze, electricitate, canalizare !?! Din vina cui ? Si pana cand ?
  • Panait 28.08.2017 15:40 O mare bătaie de joc!🤤😲😤😨

Actualitate

2338 vizualizari
24 sept. 2020 18:16

Accident pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina

Joi după-amiază, în jurul orei 13.40, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina, în dreptul intersecției spre centrele comerciale Lidl și Kaufland, a avut loc un accident de circulație soldat, din fericire, fără victime, dar cu pagube materiale considerabile.

1862 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

Alte stiri recente

194 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.

73 vizualizari
24 sept. 2020 21:53

”Pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina!”

Ioan Adrian Pițigoi este viceprimarul în funcție al municipiului Câmpina și candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar la alegerile din 27 septembrie 2020. ”Primarul trebuie să fie al tuturor oamenilor din Câmpina, indiferent de opțiunea politică a fiecăruia, de aceea pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina”, susține Ioan Adrian Pițigoi.