Ghinion, incompetență, prostie, nu știm ce se întâmplă în cazul acestei investiții despre care vorbim de mai multă vreme, dar începem să avem certitudinea că nu se va realiza nici în acest an. În ședința de joi, 31 august, Consiliul Local Câmpina va aproba a patra oară indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Parcului de la Soldat.
Reabilitarea Parcului de la Soldat a fost una dintre investițiile incluse pe lista din 2016. Suntem aproape de toamna lui 2017, dar lucrarea nu a început și nici nu va începe prea curând de vreme ce abia se... re-re-reactualizează indicatorii tehnico-economici. Haideți să ne reamintim cum au stat lucrurile și motive invocate de Primăria Câmpina de fiecare dată când a adus pe masa consilierilor acești indicatori.
- 28 iulie 2016 - Consiliul Local a aprobat pentru prima dată indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții "Reabilitarea Parcului de la Soldat". Potrivit acestor indicatori, valoarea investiției se ridică la 857.820 lei, fără TVA.
- 15 decembrie 2016 - Consiliul Local aprobă reactualizarea indicatorilor. Primarul Horia Tiseanu a explicat atunci că este nevoie de o reactualizare a indicatorilor deoarece "conform avizului de racordare emis de Electrica Muntenia Nord, a trebuit modificat proiectul pentru instalațiile electrice, ceea ce a condus la modificarea valorii inițiale a indicatorilor". Noua valoare - 863.211 lei, fără TVA.
- 15 iunie 2017 - Consiliul Local aprobă o nouă reactualizare a indicatorilor tehnico-economici. Iar noua valoare a investiției este semnificativ mai mare - 937.099 lei, fără TVA. Explicația Primăriei a fost aceea că, după finalizarea lucrărilor de cadastru, a rezultat că parcul are o suprafața mai mare cu 219 mp decât se măsurase inițial. Adică 3.777 mp față de 3.558 mp cât apărea în documentele inițiale. În aceste condiții, s-a modificat și valoarea devizului general, fiind nevoie de cantități mai mari de materiale.
- 31 august 2017 - Consiliul Local urmează să aprobe a patra oară indicatorii, cu o valoare a investiției mult mai mare decât până acum - 1.476.000 lei (fără TVA), deci aproape 15 miliarde lei vechi. După cum reiese din expunerea de motive aferentă proiectului de hotărâre, de această dată explicația este următoarea: "Ca urmare a faptului că, după două proceduri de achiziție publică pe SEAP, nu a fost depusă nicio ofertă, s-a solicitat proiectantului să analizeze și revizuiască prețurile materialelor principale din devizul estimativ. De la data întocmirii devizului general la faza DALI și până în prezent, au apărut creșteri de prețuri la materiale, dar și la manoperă, prin majorări ale salariului minim pe economie".
Interesant este faptul că în acest nou proiect de hotărâre apare modificată și suprafața parcului. Dacă la primele două proiecte privind indicatorii am avut 3.558 mp, la al treilea 3.777 mp (și am explicat mai sus de ce), la acest al patrulea proiect suprafața parcului apare ca fiind de 3.830 mp, iar aleile pietonale nu mai însumează 2.480 mp, ci 2.681 mp. Și nu se explică nicăieri de unde apar aceaste diferențe.
În momentul de față, în Câmpina se lucrează în mai multe puncte la refacerea platformelor de gunoi pe care vor fi amplasate insulele ecologice.
Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” a anunțat că în cursul serii de luni, între orele 20.43 și 22.05, circulația feroviară pe ambele fire ale porțiunii dintre Câmpina și Florești Prahova a fost întreruptă.
După canicula de peste zi, după ora 19.00, la Câmpina s-a iscat - aproape din senin - o vijelie: cu intensificări puternice ale vântului, cu tunete și fulgere, ploaie - în unele locuri torențială, în alte locuri din Câmpina... deloc!
UPDATE - Codul roșu de caniculă a fost prelungit până marți la ora 10.00.
În intervalul 7 iulie, ora 10.00 - 8 iulie, ora 10.00, Câmpina se află sub cod roșu caniculă. De altfel, înainte de ora 9.00 a zilei de luni, 7 iulie, pentru câmpineni și locuitori din jur s-a emis un mesaj RO-ALERT.