La CJ Prahova a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate aferent investiției "Variantă ocolitoare Bănești-Valea Doftanei"

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Județean Prahova a anunțat demararea procedurilor pentru varianta ocolitoare Bănești - Valea Doftanei, primul pas fiind semnarea, chiar astăzi, a contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.

”Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi, 4 august, contractul pentru servicii de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Variantă Ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei. Studiul propune analiza a două variante de drum ocolitor, ambele având o lungime de aproximativ 20 kilometri", se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Consiliului Județean Prahova.
Președintele Consiliului Județean consideră că realizarea acestei centuri ocolitoare va duce la creșterea mobilității, preluarea unor valori importante de trafic din zona municipiului Câmpina spre Valea Doftanei şi, implicit, descongestionarea circulaţiei rutiere, reducerea timpului de deplasare pentru transportul de persoane, mărfuri, materie primă etc. De asemenea, această nouă arteră va spori siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale, va duce la scăderea noxelor şi va contribui la dezvoltarea zonei.
"Varianta ocolitoare, care va avea caracteristicile unui drum judeţean, va beneficia de o serie de lucrări de tip poduri şi podeţe, de pasarele, de stabilizare a malurilor şi amenajarea cursului râului Doftana în zonele afectate. Studiul de fezabilitate pentru varianta ocolitoare Băneşti – Valea Doftanei va fi realizat de Asocierea 3TI PROGETTI ITALIA -INGEGNERIA INTEGRATA S.P.A (lider de asociere) şi SC PROSPECT DRILL SRL (asociat). Durata realizării acestui SF, finanţat din fonduri ale Consiliului Judeţean Prahova, este de 90 de zile de la semnarea contractului. După finalizarea acestuia va fi demarată licitaţia lucrărilor execuţiei drumului. Studii similare au fost semnate deja pentru Azuga-Buşteni, Mizil, urmând să fie contractate şi SF-urile variantelor ocolitoare Păuleşti şi Comarnic”, se mai precizează în comunicatul Consiliului Județean Prahova.

2985 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 04.08.2021 20:36 Sa lăsăm ocolitoarele si sa revenim la o anomalie de tip Caracal!!..mă rog acolo s-a răsturnat...!!..Dar aici??..îl rog pe dl primar să analizeze urmatoarea anomalie, la intrarea în oraș dinspre ploiesti se află un sens giratoriu!!..foarte bine dar cineva a uitat ca în sensul giratoriu prioritate au cei care intră primii în el.!!..asa este peste tot în lume!..Dar la câmpina nu e așa, cineva a plantat un semn de circulație chiar în sensul giratoriu!!..bă voi sunteti nebuni??..cedează trecerea!!..cum a apărut acest semn ??..la vizita unui ștab de la miliția centrală, acesta a trebuit să dea prioritate celor cate intrau în sens!!..cum sa stea boul la trecerea unor mitici prin sens ,asa ca a ordonat ca cei care vin dinspre ploiesti sa aiba prioritate!!..lucru care si s-a întâmplat!!. Rusine!!.. De aceea vă rog analizați si decedeti revenirea la normalitate !!..
  • cristian 05.08.2021 22:53 Initial sensul giratoriu la care faci referire a fost cu prioritate pt cei ce sunt deja incadrati in giratoriu. Problema era ca se statea in coada uneori destul de mare pe intrarea dinspre Ploiesti. Si mai problematic era ca stateai in rampa. Solutia gasita acum e ok.

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.