La CJ Prahova a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate aferent investiției "Variantă ocolitoare Bănești-Valea Doftanei"

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Județean Prahova a anunțat demararea procedurilor pentru varianta ocolitoare Bănești - Valea Doftanei, primul pas fiind semnarea, chiar astăzi, a contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.

”Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi, 4 august, contractul pentru servicii de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii Variantă Ocolitoare Băneşti-Valea Doftanei. Studiul propune analiza a două variante de drum ocolitor, ambele având o lungime de aproximativ 20 kilometri", se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Consiliului Județean Prahova.
Președintele Consiliului Județean consideră că realizarea acestei centuri ocolitoare va duce la creșterea mobilității, preluarea unor valori importante de trafic din zona municipiului Câmpina spre Valea Doftanei şi, implicit, descongestionarea circulaţiei rutiere, reducerea timpului de deplasare pentru transportul de persoane, mărfuri, materie primă etc. De asemenea, această nouă arteră va spori siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale, va duce la scăderea noxelor şi va contribui la dezvoltarea zonei.
"Varianta ocolitoare, care va avea caracteristicile unui drum judeţean, va beneficia de o serie de lucrări de tip poduri şi podeţe, de pasarele, de stabilizare a malurilor şi amenajarea cursului râului Doftana în zonele afectate. Studiul de fezabilitate pentru varianta ocolitoare Băneşti – Valea Doftanei va fi realizat de Asocierea 3TI PROGETTI ITALIA -INGEGNERIA INTEGRATA S.P.A (lider de asociere) şi SC PROSPECT DRILL SRL (asociat). Durata realizării acestui SF, finanţat din fonduri ale Consiliului Judeţean Prahova, este de 90 de zile de la semnarea contractului. După finalizarea acestuia va fi demarată licitaţia lucrărilor execuţiei drumului. Studii similare au fost semnate deja pentru Azuga-Buşteni, Mizil, urmând să fie contractate şi SF-urile variantelor ocolitoare Păuleşti şi Comarnic”, se mai precizează în comunicatul Consiliului Județean Prahova.

3373 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 04.08.2021 20:36 Sa lăsăm ocolitoarele si sa revenim la o anomalie de tip Caracal!!..mă rog acolo s-a răsturnat...!!..Dar aici??..îl rog pe dl primar să analizeze urmatoarea anomalie, la intrarea în oraș dinspre ploiesti se află un sens giratoriu!!..foarte bine dar cineva a uitat ca în sensul giratoriu prioritate au cei care intră primii în el.!!..asa este peste tot în lume!..Dar la câmpina nu e așa, cineva a plantat un semn de circulație chiar în sensul giratoriu!!..bă voi sunteti nebuni??..cedează trecerea!!..cum a apărut acest semn ??..la vizita unui ștab de la miliția centrală, acesta a trebuit să dea prioritate celor cate intrau în sens!!..cum sa stea boul la trecerea unor mitici prin sens ,asa ca a ordonat ca cei care vin dinspre ploiesti sa aiba prioritate!!..lucru care si s-a întâmplat!!. Rusine!!.. De aceea vă rog analizați si decedeti revenirea la normalitate !!..
  • cristian 05.08.2021 22:53 Initial sensul giratoriu la care faci referire a fost cu prioritate pt cei ce sunt deja incadrati in giratoriu. Problema era ca se statea in coada uneori destul de mare pe intrarea dinspre Ploiesti. Si mai problematic era ca stateai in rampa. Solutia gasita acum e ok.

Actualitate

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1604 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

610 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.