Case mistuite de flăcări în mai multe localități din jurul Câmpinei

Social (Categoria articolului)

În primele zile ale acestei săptămâni, pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit pentru stingerea unor incendii declanșate la locuințe particulare din comunele situate în zona Câmpinei. Din fericire, nu au existat victime, dar locuințele respective au fost distruse parțial sau total de foc.

În comuna Șotrile, echipajele de pompieri au fost mobilizate pentru localizarea și stingerea unui incendiu care se manifesta la peretele unei case și care izbucnise, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile. Peretele a ars în întregime, au fost deteriorate soba și materialele lemnoase din componența plașeului. S-a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, operațiunea desfășurându-se în timpul nopții. 
La Provița de Sus, tot din cauza unui coș de fum amplasat sau neprotejat termic față de materiale combustibile, a luat foc bucătăria unei case. Pompierii militari au acționat aproape o oră pentru stingerea incendiului, dar și pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale incendiului. De asemenea, exista riscul propagării flăcărilor la alte construcții învecinate. 
La Poiana Câmpina, pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit tot la o casă. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, cu riscul de extindere la locuințele situate în apropiere. Intervenția a durat mai bine de o oră, pompierii acționând cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Casa a fost distrusă aproape în totalitate, focul pornind tot de la un coș de fum neprotejat termic. O întreagă familie a rămas pe drumuri în plină iarnă.
(Foto cu caracter ilustrativ)

2820 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2530 vizualizari
21 mar. 2019 09:35

Accident în centrul Câmpinei. O autoutilitară a intrat într-un autoturism care circula regulamentar

Accidentul s-a produs pe Bulevardul Carol I, în apropierea notariatelor. O autoutilitară Volkswagen, cu numărul de înmatriculare PH-15-VEE, a ieșit de pe Strada 1 Decembrie 1918 în bulevardul central, prin breteaua din fața "turnului înclinat". Conducătorul auto nu a acordat prioritate și a intrat direct în autoturismul Volkswagen PH-87-NLF, care circula regulamentar pe Bulevardul Carol I, dinspre centrul localității.

3168 vizualizari
20 mar. 2019 07:20

Poliția caută trei copii dispăruți dintr-un centru de plasament din Câmpina

UPDATE ora 19.45 - Cei trei minori au fost găsiți în comuna Apostolache, acolo unde locuiește tatăl lor.

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, în cursul serii trecute, de reprezentanții unui centru de plasament din localitate, despre faptul că trei dintre băieții cazați la centru au părăsit instituția și nu au mai revenit. Este vorba despre Iulian Andrei (14 ani), Ionuț Andrei (13 ani) și Sebastian Andrei (14 ani). Polițiștii au demarat activitățile procedurale pentru găsirea celor trei minori.

Alte stiri recente

553 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor:

834 vizualizari
21 mar. 2019 17:30

Anunț public privind închirierea unor spații comerciale din corpul C1 al Pieței Centrale Câmpina

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea unei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează: 
1. Două spații comerciale în suprafață de 38 mp
Destinație: comercializare carne, produse din carne și alte produse agroalimentare conform HGR nr. 348/2004. Prețul de pornire al licitației este de 2,5 lei/mp/zi aprobat prin HCL Câmpina din 31.01.2019. Tariful de închiriere este scutit de TVA. Prioritate pentru închirierea spațiilor în suprafață de 38 mp o au dosarele cu LICENȚE DE FABRICAȚIE ÎN DOMENIUL PRODUCȚIEI DE PRODUSE ALIMENTARE.