Case mistuite de flăcări în mai multe localități din jurul Câmpinei

Social (Categoria articolului)

În primele zile ale acestei săptămâni, pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit pentru stingerea unor incendii declanșate la locuințe particulare din comunele situate în zona Câmpinei. Din fericire, nu au existat victime, dar locuințele respective au fost distruse parțial sau total de foc.

În comuna Șotrile, echipajele de pompieri au fost mobilizate pentru localizarea și stingerea unui incendiu care se manifesta la peretele unei case și care izbucnise, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile. Peretele a ars în întregime, au fost deteriorate soba și materialele lemnoase din componența plașeului. S-a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, operațiunea desfășurându-se în timpul nopții. 
La Provița de Sus, tot din cauza unui coș de fum amplasat sau neprotejat termic față de materiale combustibile, a luat foc bucătăria unei case. Pompierii militari au acționat aproape o oră pentru stingerea incendiului, dar și pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale incendiului. De asemenea, exista riscul propagării flăcărilor la alte construcții învecinate. 
La Poiana Câmpina, pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit tot la o casă. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, cu riscul de extindere la locuințele situate în apropiere. Intervenția a durat mai bine de o oră, pompierii acționând cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Casa a fost distrusă aproape în totalitate, focul pornind tot de la un coș de fum neprotejat termic. O întreagă familie a rămas pe drumuri în plină iarnă.
(Foto cu caracter ilustrativ)

2706 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1798 vizualizari
23 ian. 2019 09:12

O casă, două anexe și două garaje au fost mistuite de un incendiu, la Talea

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Talea. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. A fost o intervenție dificilă pentru că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de peste 200 mp.

2084 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

Alte stiri recente

0 vizualizari
23 ian. 2019 19:26

Cele mai importante proiecte ale Primăriei Bănești pentru 2019

Primăria Bănești a început în forță anul 2019, chiar pe 18 ianuarie semnându-se un contract de finanțare prin PNDL pentru modernizarea și extinderea rețelei de iluiminat public, prin înlocuirea lămpilor vechi, cu becuri clasice, cu lămpi noi, cu leduri, proiect în valoare de 772.000 lei.

1352 vizualizari
23 ian. 2019 15:50

Primăria Câmpina anunță că manifestarea dedicată Unirii de la 24 Ianuarie a fost anulată

2 comentarii

În Pasajul de la Ceas din centrul municipiului Câmpina trebuia să se desfășoare mâine, 24 Ianuarie 2019, de la ora 12.00, o acțiune dedicată "Micii Uniri" de la 1859. Era vorba despre un spectacol susținut de mai multe ansambluri folclorice din localitate și de o Horă a Unirii în care să se prindă toți cei prezenți. Evenimentul nu va mai avea loc.