Case mistuite de flăcări în mai multe localități din jurul Câmpinei

Social (Categoria articolului)

În primele zile ale acestei săptămâni, pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit pentru stingerea unor incendii declanșate la locuințe particulare din comunele situate în zona Câmpinei. Din fericire, nu au existat victime, dar locuințele respective au fost distruse parțial sau total de foc.

În comuna Șotrile, echipajele de pompieri au fost mobilizate pentru localizarea și stingerea unui incendiu care se manifesta la peretele unei case și care izbucnise, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, din cauza unui coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile. Peretele a ars în întregime, au fost deteriorate soba și materialele lemnoase din componența plașeului. S-a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, operațiunea desfășurându-se în timpul nopții. 
La Provița de Sus, tot din cauza unui coș de fum amplasat sau neprotejat termic față de materiale combustibile, a luat foc bucătăria unei case. Pompierii militari au acționat aproape o oră pentru stingerea incendiului, dar și pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale incendiului. De asemenea, exista riscul propagării flăcărilor la alte construcții învecinate. 
La Poiana Câmpina, pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit tot la o casă. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la întreaga locuință, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, cu riscul de extindere la locuințele situate în apropiere. Intervenția a durat mai bine de o oră, pompierii acționând cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Casa a fost distrusă aproape în totalitate, focul pornind tot de la un coș de fum neprotejat termic. O întreagă familie a rămas pe drumuri în plină iarnă.
(Foto cu caracter ilustrativ)

2954 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3880 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

3270 vizualizari
14 iun. 2019 19:44

Final de an școlar la Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. "Astăzi culegem roadele"

La Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina a avut loc astăzi festivitatea de premiere la finalul anului de învățământ 2018-2019. Un eveniment de la care nu au lipsit emoțiile, florile, fotografiile și, bineînțeles, premiile pentru cei mai merituoși copii. "Este momentul în care culegeam roadele. Cu multă bucurie în suflet și mulțumire o să vă arătăm astăzi ce înseamnă munca în echipă, o echipă formată din cadre didactice, elevi, părinți și, nu în ultimul rând, reprezentanții administrației locale. Da, suntem o echipă și trebuie să fim o echipă, pentru că întotdeauna trebuie să găsim împreună soluțiile cele mai bune la problemele cu care ne confruntăm în învățământ, în sistemul educațional", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu, în debutul festivității de încheiere a anului școlar. (video)

Alte stiri recente

2493 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2808 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.