”Primăria Câmpina a încheiat anul 2020 fără datorii, dar cu o mare problemă”

Actualitate (Categoria articolului)

Afirmația îi aparține primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, și a fost făcută în plenul ședinței din 31 martie 2021 a Consiliului Local Câmpina, atunci când s-a discutat proiectul privind aprobarea contului anual de execuție a exercițiului bugetar pe anul 2020.

”Din punctul meu de vedere - a spus Alin Moldoveanu în fața consilierilor câmpineni - cel mai grav lucru este că, pe lângă rectificările bugetare unde am diminuat acele cheltuieli propuse din acele sume umflate în decursul anului 2020, nu am reușit să scăpăm cu totul, astfel încât să nu afecteze într-o mare măsură bugetul pentru anul 2021. Primăria Câmpina a încheiat anul 2020 fără datorii, dar cu o mare problemă - la finalul anului au rămas facturi neachitate în valoare de 1,6 milioane lei, adică 16 miliarde lei vechi, care se vor regăsi în bugetul pe anul 2021. Se întâmplă acest lucru, pentru că au fost angajate lucrări care au fost executate în 2020, din fonduri care nu existau, în valoarea de suma pe care am spus-o, 16 miliarde lei vechi”.
Ce s-a întâmplat, de fapt, potrivit actualului primar? Vechea administrație a antamat lucrări având ca sursă de finanțare fonduri care nu existau în realitate. Lucrările au fost executate, societățile respective au venit cu facturile, iar noua administrație a trebuit să le plătească. Unele în 2020, dar altele au avut caz termen de plată 2021, motiv pentru care, la 31 decembrie 2020, Primăria Câmpina nu înregistra datorii, ceea ce în limbaj fiscal înseamnă că nu avea restanțe mai mari de 30 de zile la plata unor facturi. Mare parte a acestora, însumând 16 miliarde lei vechi, au fost plătite în primele luni din 2021, noua administrație prevalându-se de posibilitatea de a cheltui lunar o cotă de 1/12 din bugetul anului 2020. pentru că, vă reamintim, bugetul pentru 2021 nu a fost încă aprobat, aflându-se în faza de consultare publică.

5357 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • TOMA LUMINITA 13.04.2021 13:18 STRADA CALEA DOFTANEI INCEPUTA IN ADMINISTRATIA SI NEFINALIZATA NICI PINA ASTAZI,TRAFICUL FIIND MUTAT PE MUSCEL VA FI FINALIZATA ,SI COSTUL EI SE AFLA IN DATORIILE RESTANTE?CE MASURI SE VOR LUA PENTRU CEEA CE SPUNETI ACEASTA ANOMALIE ESTE DETURNARE DE FONDURI ?CINE LEA APROBAT ?DE CE NU RASPUNDE NIMENI ?

Actualitate

2605 vizualizari
21 sept. 2021 22:17

Nici măcar pietonii nu mai pot trece prin parcarea BCR din centrul Câmpinei. Zonele de trecere au fost blocate

3 comentarii

Clădirea frumosă, din sticlă, din centrul Câmpinei, unde se află sediul Băncii Comerciale Române (BCR), dar sediile Trezoreriei și Administrației Financiare, are o mică parcare în partea stângă, privind dinspre pasajul de la ceas. De asemenea, în spatele clădirii, pe domeniul public, cu intrare din Strada Griviței, există o parcare publică. Trebuie să spunem înainte de orice altceva că acest imobil are de puțină vreme un nou proprietar, toate instituțiile enumerate mai sus fiind doar chiriași.

1504 vizualizari
21 sept. 2021 21:49

Guvernul a dat Prahovei (și Câmpinei) 30% din suma necesară pentru refacerea infrastructurii afectate de calamități naturale

Scriam recent despre faptul că municipiul Câmpina  primit 2,75 milioane lei de la Fondul de Intervenție al Guvernului în caz de calamități pentru refacerea unor străzi afectate de alunecările de teren. Prin aceeași hotărâre de Guvern, suma totală alocată județului Prahova este de 118.332.000 lei, din care 25.824.000 lei sunt alocați Consiliului Județean, iar diferența de 92.508.000 lei este împărțită primăriilor. O sumă importantă la nivel de județ, dar insuficientă pentru toate problemele generate de inundațiile din vara acestui an. Practic, suma alocată este de 30% din suma solicitată.

Alte stiri recente

257 vizualizari
22 sept. 2021 10:38

Rechizite pentru copiii de la Școala Sanatorială Voila, din partea societății Sofprest Protect & Security Câmpina

Pentru reprezentanții societății Sofprest Protect & Security a devenit un obicei ca la fiecare început de an școlar să ofere rechizite unor copii de la școlile din Câmpina și împrejurimi, copii care provin din familii cu posibilități financiare reduse. Anul acesta, darurile societății menționate au fost oferite copiilor de la Școala Sanatorială Voila, structură aparținând de Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza”.

1656 vizualizari
21 sept. 2021 20:20

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Muntenia, lansare oficială la Ploiești

Tineri întreprinzători din cele șapte județe ale regiunii Sud Muntenia (Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași și lalomița) s-au adunat împreună și au fondat PTIRSM, structură regională a Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), care are ca scop susținerea, aparărarea, promovarea și reprezentarea intereselor profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Evenimentul de lansare a acestei structuri patronale va avea loc joi, 23 septembrie 2021, în Ploiești, la Palatul Administrativ, în Sala Europa, începând cu ora 18.00.