”Primăria Câmpina a încheiat anul 2020 fără datorii, dar cu o mare problemă”

Actualitate (Categoria articolului)

Afirmația îi aparține primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, și a fost făcută în plenul ședinței din 31 martie 2021 a Consiliului Local Câmpina, atunci când s-a discutat proiectul privind aprobarea contului anual de execuție a exercițiului bugetar pe anul 2020.

”Din punctul meu de vedere - a spus Alin Moldoveanu în fața consilierilor câmpineni - cel mai grav lucru este că, pe lângă rectificările bugetare unde am diminuat acele cheltuieli propuse din acele sume umflate în decursul anului 2020, nu am reușit să scăpăm cu totul, astfel încât să nu afecteze într-o mare măsură bugetul pentru anul 2021. Primăria Câmpina a încheiat anul 2020 fără datorii, dar cu o mare problemă - la finalul anului au rămas facturi neachitate în valoare de 1,6 milioane lei, adică 16 miliarde lei vechi, care se vor regăsi în bugetul pe anul 2021. Se întâmplă acest lucru, pentru că au fost angajate lucrări care au fost executate în 2020, din fonduri care nu existau, în valoarea de suma pe care am spus-o, 16 miliarde lei vechi”.
Ce s-a întâmplat, de fapt, potrivit actualului primar? Vechea administrație a antamat lucrări având ca sursă de finanțare fonduri care nu existau în realitate. Lucrările au fost executate, societățile respective au venit cu facturile, iar noua administrație a trebuit să le plătească. Unele în 2020, dar altele au avut caz termen de plată 2021, motiv pentru care, la 31 decembrie 2020, Primăria Câmpina nu înregistra datorii, ceea ce în limbaj fiscal înseamnă că nu avea restanțe mai mari de 30 de zile la plata unor facturi. Mare parte a acestora, însumând 16 miliarde lei vechi, au fost plătite în primele luni din 2021, noua administrație prevalându-se de posibilitatea de a cheltui lunar o cotă de 1/12 din bugetul anului 2020. pentru că, vă reamintim, bugetul pentru 2021 nu a fost încă aprobat, aflându-se în faza de consultare publică.

5015 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • TOMA LUMINITA 13.04.2021 13:18 STRADA CALEA DOFTANEI INCEPUTA IN ADMINISTRATIA SI NEFINALIZATA NICI PINA ASTAZI,TRAFICUL FIIND MUTAT PE MUSCEL VA FI FINALIZATA ,SI COSTUL EI SE AFLA IN DATORIILE RESTANTE?CE MASURI SE VOR LUA PENTRU CEEA CE SPUNETI ACEASTA ANOMALIE ESTE DETURNARE DE FONDURI ?CINE LEA APROBAT ?DE CE NU RASPUNDE NIMENI ?

Actualitate

5973 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3013 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

1198 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2096 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.