Medaliații olimpici ai Câmpinei, invitați de onoare la ceremonia de sărbătorire a Zilei Drapelului Național

Actualitate (Categoria articolului)

Georgeta Popescu - campioană olimpică de tineret în proba de monobob, la Lausanne, în ianuarie 2020 și Ion Alexe - vicecampion olimpic la box, categoria grea, la Jocurile Olimpice de la Munchen, din anul 1972, amândoi cetățeni de onoare ai municipiului Câmpina, au fost invitații speciali la ceremonia de sărbătorire a Zilei Drapelului, eveniment care a avut loc vineri, 26 iunie, în Parcul Regele Mihai I din centrul municipiului Câmpina. Cu această ocazie, reprezentanții administrației locale au inaugurat și noul monument de for public - Trei panouri votive, opera artistului plastic Alfred Dumitriu.

Chiar dacă suntem în continuare în stare de alertă din cauza pandemiei de coronavirus, administrația locală câmpineană a dorit ca Ziua Drapelului Național să nu treacă neobservată și, astfel, în Parcul Regele Mihai I a fost organizată o ceremonie mai restrânsă ca număr de participanți, este adevărat, mai scurtă decât de obicei, dar emoționantă. Tricolorul a fost, este și rămâne un simbol al luptei poporului român pentru libertate, un simbol al identității noastre ca neam.
Drapelul a fost sfințit la Biserica "Sfânta Treime" și adus apoi în centrul municipiului de jandarmi, împreună cu părintele Răzvan Topală. Primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi au salutat drapelul național, apoi acesta a fost urcat pe catarg în timp ce se intona Imnul național.
A urmat inaugurarea panourilor votive, noul monument de for public din Parcul Regele Mihai I, sculptorul Alfred Dumitriu și primarul Horia Tiseanu rostind scurte alocuțiuni legate de acest eveniment. (video)
După cum spuneam, având în vedere că România este în continuare în stare de alertă, numărul invitaților de la manifestarea de astăzi a fost destul de redus, s-a încercat păstrarea distanței sociale, iar cei mai mulți participanți au purtat și masca de protecție. Au fost prezenți, pe lângă primar și viceprimar, alți reprezentanți ai Primăriei Câmpina, ai Casei Tineretului, consilierii locali Anda Frâncu, Livia Lupu, Viorel Bondoc și Lucian Cercel, fostul primar Mihai Stănescu, membri ai Asociației Pensionarilor din Câmpina, reprezentanții Poliției Municipale și Poliției Locale.

3296 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

0 vizualizari
09 iul. 2020 13:48

Acuzat de consilierii PSD că promovează proiecte în Consiliul Local Câmpina doar în scopuri electorale, Horia Tiseanu a răspuns prin... tăcere

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 iunie s-au aflat și mai multe proiecte cu un vădit caracter electoral, mai ales că marea majoriotate a acestora au fost ”uitate” multe luni sau chiar ani întregi. Mai mult, primarul Horia Tiseanu a adus în fața consilierilor locali alte două proiecte, de asemenea cu o vădită tentă electorală.

366 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

Alte stiri recente

719 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

1102 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.