Medaliații olimpici ai Câmpinei, invitați de onoare la ceremonia de sărbătorire a Zilei Drapelului Național

Actualitate (Categoria articolului)

Georgeta Popescu - campioană olimpică de tineret în proba de monobob, la Lausanne, în ianuarie 2020 și Ion Alexe - vicecampion olimpic la box, categoria grea, la Jocurile Olimpice de la Munchen, din anul 1972, amândoi cetățeni de onoare ai municipiului Câmpina, au fost invitații speciali la ceremonia de sărbătorire a Zilei Drapelului, eveniment care a avut loc vineri, 26 iunie, în Parcul Regele Mihai I din centrul municipiului Câmpina. Cu această ocazie, reprezentanții administrației locale au inaugurat și noul monument de for public - Trei panouri votive, opera artistului plastic Alfred Dumitriu.

Chiar dacă suntem în continuare în stare de alertă din cauza pandemiei de coronavirus, administrația locală câmpineană a dorit ca Ziua Drapelului Național să nu treacă neobservată și, astfel, în Parcul Regele Mihai I a fost organizată o ceremonie mai restrânsă ca număr de participanți, este adevărat, mai scurtă decât de obicei, dar emoționantă. Tricolorul a fost, este și rămâne un simbol al luptei poporului român pentru libertate, un simbol al identității noastre ca neam.
Drapelul a fost sfințit la Biserica "Sfânta Treime" și adus apoi în centrul municipiului de jandarmi, împreună cu părintele Răzvan Topală. Primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi au salutat drapelul național, apoi acesta a fost urcat pe catarg în timp ce se intona Imnul național.
A urmat inaugurarea panourilor votive, noul monument de for public din Parcul Regele Mihai I, sculptorul Alfred Dumitriu și primarul Horia Tiseanu rostind scurte alocuțiuni legate de acest eveniment. (video)
După cum spuneam, având în vedere că România este în continuare în stare de alertă, numărul invitaților de la manifestarea de astăzi a fost destul de redus, s-a încercat păstrarea distanței sociale, iar cei mai mulți participanți au purtat și masca de protecție. Au fost prezenți, pe lângă primar și viceprimar, alți reprezentanți ai Primăriei Câmpina, ai Casei Tineretului, consilierii locali Anda Frâncu, Livia Lupu, Viorel Bondoc și Lucian Cercel, fostul primar Mihai Stănescu, membri ai Asociației Pensionarilor din Câmpina, reprezentanții Poliției Municipale și Poliției Locale.

4819 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2731 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

398 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

171 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

611 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: