Prefectura Prahova reacționează în cazul infestării apei la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După precizările venite de la Direcției de Sănătate Publică, iată că și Prefectura Prahova reacționează în cazul situației fără precedent de la Câmpina. Vă prezentăm integral infomarea de presă transmisă în urmă cu scurt timp.

”Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a solicitat Gărzii de Mediu - Comisariatul Județean Prahova și Direcției de Sănătate Publică Prahova să demareze o anchetă în municipiul Câmpina pentru stabilirea cauzelor care au condus la infestarea apei cu bacteria Clostridium. De asemenea, acesta a avut o discuție cu primarul municipiului Câmpina și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova pentru a se asigura că situația este atent monitorizată și gestionată de autoritățile locale, iar populația are la dispoziție o sursă de apă potabilă. 
Ca urmare a informării Hidro Prahova și DSP Prahova a fost transmis, în noaptea de vineri 13 august, un mesaj RO-ALERT pentru înştiinţarea populaţiei. Restricţiile se vor menţine până la încadrarea apei în condiţiile de potabilitate. În baza hotărârii CLSU Câmpina, Poliţia Locală a distribuit, atât persoanelor fizice cât și agenţilor economici, măsurile de restricţie în consumul apei și recomandările DSP pentru evitarea îmbolnăvirilor. Autoritățile locale au pus la dispoziția populației rezervoare cu apă potabilă, în mai multe zone din oraș”. 

 

3280 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 14.08.2021 17:57 Verificați unde se scurge ... de la animalele din gospodăriile satelor și comunelor din zona mitropolitană a municipiului Câmpina ..!!..,cum e posibil ca in cartierele orașului să fie adevărate ferme de animale și păsări??.. sunt zone unde au murit pe capete păsări de curte, găini,rațe...unde le-au aruncat așa zișii gospodari..

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.