Ar trebui Carrefour să plătească măcar o parte din costul parcării pentru clienții săi care folosesc Parcarea Centrală din Câmpina?

Actualitate (Categoria articolului)

Parcarea de pe Strada Republicii din Câmpina pare să fie o nucă prea tare pentru actualul Consiliu Local, care demonstreză că nu prea este în stare să reglementeze clar, corect și fără echivoc o situație, totuși, relativ simplă. Discuția a fost reluată în ședința Consiliului Local din 28 octombrie de consilierul Cosmin Raț, care a prezentat celorlalți consilieri o altă perspectivă asupra acestui subiect.

Din start, lucrurile trebuie separate - între locurile din cadrul Parcării Centrale, cea cu bariere, din fața Complexului Comercial Carrefour și Pieței Centrale, și parcarea de pe marginea Străzii Republicii, deservită de parcometre. În primul rând, consilierul Cosmin Raț a remarcat o discrepanță - în Parcarea Centrală se poate plăti și pentru o jumătate de oră, în vreme ce pentru locurile unde există parcometre acest lucru nu este posibil.
Dacă această discrepanță se poate rezolva relativ ușor, cealaltă problemă ridicată de Cosmin Raț este mai profundă, are rădăcini adânci și este mai greu de rezolvat. ”Nu mi se pare normal ca un câmpinean care merge la supermarket să fie nevoit să plătească locul de parcare. Le-am transmis celor de la Carrefour că ar trebui să discutăm și ei să accepte să plătească măcar o jumătate de oră pentru cei care folosesc parcarea și pot demonstra cu bonul de cumpărături că au fost la acest supermarket. Din păcate, nu am primit niciun răspuns”, a spus Cosmin Raț.
Ideea ar fi că orice supermarket ar trebui să aibă propria parcare pentru clienții săi, așa cum se întâmplă la celelalte centre comerciale importante din Câmpina. La Artima și acum la Carrefour a fost mereu o excepție. Vechile administrații au acceptat această situație, fiind de acord să pună - practic, gratuit - la dispoziția acestor centre comerciale o parcare din domeniul public, proprietate a administrației locale. De ce au fost de acord vechile administrații cu această situație, putem doar specula, dar cum se îndreaptă acum problema?! Ar trebui să fie destul de simplu: dacă respectivul centru comercial nu înțelege că lucrurile s-au schimbat se poate merge până la suspendare autorizației de funcționare pentru că nu asigură un anumit număr de locuri de parcare clienților săi, conform legii. Dacă, totuși, reprezentanții acestui centru comercial revin la sentimente mai bune față de câmpineni și față de administrația care i-a tolerat atâția ani, mai trebuie stabilită doar modalitatea de decontare sau de plată a celor locuri de parcare. Cea de-a doua variantă ar fi cea mai civilizată și de bun simț.
Acum, din păcate, reacția celorlalți consilieri nu a fost pe măsura importanței acestui demers.

6548 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • nicu 03.11.2021 16:24 Nu stiu ce sa inteleg din cele propuse de consilierul respectiv, poate ne veti lumina, pe mine si probabil altii ca mine 1. plateste carrefour jumate ora de parcare pt cumparatori, piata - centrala, pentru toti chiar si pietarii - cei cu tarabe in piata centrala si stau toata ziua in parcare. carrefour este supermarket nu hipemarket 2 il desfintam ( retragem autorizatia de functionare ) si lasam potentialii cumparatori - din oras si din imprezurimi si chiar de la capitala sa mearga la capatul de sud al orasului sau la magazinile din centru care vor mai ramane - cu preturile si conditiile de rigoare si tot fara parcare. Ideala acesta solutie pentru persoanele in virsta. Este un interes pt centrul romal sau magazinele din sud? Toata lumea vrea gratis. Nu ar fi mai bine sa marim tariful si dupa primele 2 ore sa fie exponential, ca sa nu mai folosim masinile asa mult. sa facem acele parcari de biciclete GRATUITE, asa cum se spunea pe la jumatetea lunii trecute chiar pe acest site. In orasul nostru multi cetateni au in propritate locul din fata curti- adica acea parte de strada sau trotuar aflata acolo , iar la bloc, fara sa plateassca nimic catre primarie, au locul lor de parccare. poate plateste si pentru ei prima jumatate de ora carrefour. Numai bine.

Actualitate

1055 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.

676 vizualizari
26 iun. 2022 15:17

Trei șoferi s-au ales cu dosare penale, în ultimele zile, pe străzile din Câmpina

În ultimele zile, acțiunile polițiștilor câmpineni au dus la deschiderea a trei dosare penale pentru conducători auto, care au fost prinși în diferite situații care au dus la acest deznodământ - de la conducerea unui vehicul neînmatriculat, la conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau fără a deține permis de conducere..

Alte stiri recente

41 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

161 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.