Transportul public local, tot pe mâna Eliro. Primăria Câmpina va prelungi prin act adițional contractul care expiră în această primăvară

Actualitate (Categoria articolului)

Transportul public local este un subiect de care s-a tot scris și vorbit în Câmpina în ultimii ani, mai ales după ce a apărut oportunitatea ca administrația locală să acceseze fonduri europene pentru un serviciu de transport public modern, european, ecologic, cu autobază proprie, cu multe facilități legate de infrastructură, inclusiv fonduri de modernizarea unor străzi incluse pe traseele locale de transport public. Despre această șansă a modernizării transportului public noi am scris de nenumărate ori, încă de la lansarea axei de finanțare europeană, în septembrie 2017, dar, din păcate, Primăria Câmpina a reacționat mult prea târziu și a ratat primul... tren. S-a trezit în vara lui 2019, când UE a prelungit termenul pentru depunerea cererilor de finanțare pe axa respectivă și s-a apucat de treabă.

Acum, primarul Horia Tiseanu se mândrește cu acest proiect despre care spune că ar putea fi cel mai valoros proiect cu finanțare europeană accesat vreodată de administrația locală, în jur de 9 milioane de euro. Poate că, dacă Primăria reacționa la timp, contractul de finanțare era deja semnat și proiectul se afla deja în derulare...
La dezbaterea publică privind bugetul local al municipiului Câmpina pentru anul 2020, l-am întrebat pe primarul Horia Tiseanu ce se va întâmpla cu contractul dintre municipalitate și firma Eliro, contract care expiră în primăvara acestui an, dar și în ce stadiu este proiectul depus la Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia. ”Cel mai probabil, vom prelungi contractul prin act adițional și îl rog pe Grigore Crijanovschi (șeful ADPP, n.r.) să se ocupe de această problemă pentru a găsi varianta legală de prelungire a acestui contract în timp util. Și vom vedea ce se întâmplă cu proiectul nostru pentru obținerea finanțării eruopene pentru un transport ecologic", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
Acesta a mai spus că, din păcate, proiectul pentru un transport cu autobuze ecologice se află într-un impas, după ce Ministerul Dezvoltării refuză să semneze noi contracte de finanțare cu administrația câmpineană, invocând celebra corecție de 5,5 milioane lei pentru Calea Dacia. "Noi am deschis o acțiune în instanță pentru suspendarea titlului de creanță, am pierdut la Curtea de Apel și vom ajunge la Înalta Curte cu recursul și sperăm că într-un termen decent vom obține un rezultat. Un termen decent înseamnă câteva luni, am înțeles că aceste cazuri se vor judeca cu celeritate", a mai precizat primarul Horia Tiseanu.

4398 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bogdan 20.02.2020 20:24 Doar de gunoi și transport știți sa scrieți?? Ati scris de 10 ori
  • Aurel 21.02.2020 17:37 Nu este nimeni interesat sa deruleze acest proiect,de ce sa te doara capul cand poti sa iei salariul si indemnizatia in liniste.Mai bine te lauzi cu ce fac altii mai o poza de grup mai o sedinta si asa timpul trece leafa merge.oare de ce nu avem un raport al Consilierilor asupra dezmatului de la Calea Dacia si Parcul de la Soldat?faptele sunt foarte clare SCHIMBAREA SOLUTIEI TEHNICE IN TIMPUL FAZEI DE EXECUTIE.Proces in REM adica extraterestrii sunt de vina dar sufera populatia ,o smecherie ieftina.Cei de la judet ce mai zic?numai laude si aplauze?pe cine au pus ochii pentru noile alegeri la Primarie?Huo

Actualitate

1179 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1408 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.

Alte stiri recente

1 vizualizari
30 mar. 2020 09:38

Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Zaragoza, Spania

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

9 vizualizari
30 mar. 2020 09:09

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.