Condiții de șantier și în următoarele luni pentru medicii și pacienții de la Spitalul Municipal Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Nefinalizarea la timp a lucrărilor de modernizare a Policlinicii Municipale Câmpina creează probleme în activitatea din spital, acolo unde au fost mutate cabinetele din ambulatoriu. Practic, actul medical se desfășoară în condiții de șantier și într-o foarte mare aglomerație. Și așa va fi în continuare pentru că, după cum știți, Consiliul Local a prelungit cu șase luni termenul de execuție a lucrărilor de la Policlinică.

"Noi nu avem nici un instrument pentru a interveni în această situație pentru că proiectul este derulat în totalitate de Primăria Câmpina. Din păcate, condițiile în care lucrăm nu sunt cele mai bune. Am sperat că va fi respectat termenul din contract - 31 decembrie 2015 și vom începe noul an în condiții normale, în spații modernizate. Nu a fost așa și lucrăm în continuare cu circuite forțate, în condiții de aglomerație. Am mare respect pentru cadrele medicale, care fac eforturi foarte mari în aceste condiții pentru a răspunde nevoilor pacienților. Apreciez foarte mult și atitudinea pacienților care înțeleg condițiile actuale, deși nu sunt condiții normale pentru o unitate medicală. Sperăm ca aceste lucrări să se termine mai repede, poate în primăvară, chiar dacă termenul a fost prelungit cu șase luni", ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu. 

Vă reamintim că modernizarea Policlinicii Municipale, proiect cu fonduri europene în valoare de 2,5 milioane euro, a început în martie 2015. Licitația pentru reabilitarea clădirii a fost câștigată de firma General Service Grup 98 bucurești, care a avut cea mai bună ofertă din punct de vedere financiar - 3,88 milioane euro. Lucrările nu au fost finalizate la termenul stabilit prin contract, iar la cererea primarului, Consiliul Local a prelungit cu șase luni termenul de execuție. S-au pierdut o parte din fondurile europene alocate proiectului prin depășirea termenului limită de 31 decembrie 2015. Lucrările care se fac în 2016 sunt plătite de la bugetul local, în acest scop alocându-se 900.000 lei.

Citiți și Lucrările de modernizare a Policlinicii Municipale, prelungite cu șase luni. Și nu vor mai fi plătite din fonduri europene, ci din buzunarul câmpinenilor

9000 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

7 vizualizari
22 ian. 2021 17:04

Accident în Câmpina. Patru mașini implicate, două garduri afectate, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital

Pe Strada Constantin Stere din Câmpina a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 16.30, un accident rutier destul de grav, în care au fost implicate patru autoturisme, au fost avariate două garduri, iar unul dintre șoferi a ajuns la spital.

1731 vizualizari
22 ian. 2021 12:08

Proiect legislativ pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul municipiului

La începutul lunii decembrie 2020, Primăria Câmpina a transmis o adresă Parlamentului României prin care își exprima dorința de a prelua terenurile pe care se află calea ferată din interiorul municipiului având în vedere faptul că aceasta a fost scoasă din uz de mai mulți ani. Pe 12 ianuarie 2021, la Biroul Permanent al Senatului a fost depus un proiect de lege, inițiat de senatorul prahovean Laura Fulgeanu Moagher, privind transmiterea terenului respectiv din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor, prin CFR SA, în domeniul public al municipiului Câmpina.

Alte stiri recente

2322 vizualizari
21 ian. 2021 19:17

Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

1 comentarii

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

2617 vizualizari
20 ian. 2021 19:43

Primarii municipiilor au obținut de la Guvern promisiunea degrevării bugetelor locale de o serie de cheltuieli

Asociația Municipiilor din România, structură din care face parte și Câmpina, primarul Alin Moldoveanu fiind și membru în Comitetul Director al AMR, a reușit să obțină de la Guvern promisiunea rezolvării unor probleme astfel încât bugetele locale să fie degrevate de anumite cheltuieli. De asemenea, Guvernul a acceptat propunerea AMR de transferare a unor bunuri (imobile și terenuri) din domeniul public sau privat al statului, către autoritățile locale.