Ferma mizeriei în satul Urleta, comuna Bănești, la doi pași de Câmpina

Social (Categoria articolului)

Mulţi cetățeni aleg să aibă tot felul de relaţii prin comunele din jurul Câmpinei, de unde primesc, contra-cost desigur, diverse produse "de casă" - lapte, brânză, ouă, carne etc. De cele mai multe ori, din păcate, oamenii nu cunosc condiţiile în care sunt ţinute sau preparate produsele respective, iar de aici până la un risc epidemiologic sever poate fi un singur pas. O astfel de situaţie am constatat în comuna Băneşti, satul Urleta, pe Strada Onceşti, la "ferma" lui Liviu Mihalache. Imaginile sunt cât se poate de grăitoare, dar mirosul este de-a dreptul înfiorător. Un "peisaj" de care localnicii și autorităţile s-au săturat, dar nu pot face prea multe, iar vecinilor chiar le este frică să vorbească.

Probabil că mulţi câmpineni au cumpărat lapte sau chiar brânză de la Liviu Mihalache. Probabil că mulţi se bucură de faptul că dau ceva mai puţini bani decât la supermarket sau în piață și au pe masă alimente "de casă". Însă, condiţiile de depozitare sau preparare a produselor respective nu sunt cunoscute de niciunul dintre cumpărători. Vi le arătăm noi!
Vecinii "fermei mizeriei" au ajuns la limita suportabilităţii, dar se feresc să vorbească deschis despre această situaţie, cu atât mai puţin în faţa unei camere de filmat. Mirosul este insuportabil, mizeria ajunge de multe ori să se reverse pe stradă, "peisajul" fiind unul demn de un film de groază. Proprietarul fermei nu era acasă sau nu a vrut să ne răspundă. În curte, de-a valma prin noroi erau porci, găini, capre. O capră își făcea siesta pe capacul fântânii. Ceva mai în spate se vedeau şi vacile... Slabe și amărâte, vecinii fiind cei care ne-au spus că "le lasă să moară de foame". Vreo 30 de vaci. Este greu de descris peisajul. De multe ori, dimineaţa, în maxi-taxi, locuitori din Bănești care vin la Câmpina aproape că nu au loc de sticlele și sacoșele lui Liviu Mihalache care vine să-și vândă marfa la oraș. Apoi îl văd prin Câmpina, după ce îşi vinde produsele, cum caută prin gunoi după PET-uri.
Din păcate, autorităţile locale nu au prea multe pârghii pentru a pune lucrurile la punct cu "ferma mizeriei". Au avut toată bunăvoinţa faţă de Liviu Mihalache, căruia i-au concesionat, pe o perioadă de 10 ani, un lot de 5 hectare pe islaz. Se întâmpla în primăvara anului 2015, dar proprietarul fermei nu şi-a dus niciodată animalele acolo și nici nu s-a ocupat de întreținerea terenului, iar acum reprezentanţii Primăriei Băneşti au în vedere rezilierea contractului de concesiune pentru neîndeplinirea obligaţiilor de către concesionar. În plus, au fost sesizate Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Santar Veterinară, Direcţia pentru Protecţia Animalelor. Inspectori de la toate aceste direcţii au venit, au constatat, au dat termene pentru corectarea deficienţelor depistate în ferma lui Liviu Mihalache, apoi au aplicat amenzi, pentru că nu s-au respectat termenele acordate. Şi cam atât... La nivelul Consiliului Local Bănești s-a discutat de mai multe ori problema mizeriei de la fermă, a focarului de infecție care există acolo. Anul trecut, de exemplu, au existat sesizări că la fermă este un vițel mort, lăsat acolo pur și simplu, iar mirosul este insuportabil. Au fost multe discuții pe baza sesizărilor localnicilor, dar și pe baza constatărilor făcute de instituțiile de control. Din păcate, acolo, la fermă, nu s-a schimbat nimic. Aceeași mizerie, aceleași condiții necorespunzătoare pentru creșterea animalelor, aceleași condiții improprii pentu prepararea produselor vândute apoi altora. Ce ar trebui să se întâmple pentru a se lua și niște măsuri concrete în acest caz?

21180 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Liviu Mihalache 22.08.2018 18:09 Referitor la ceea ce a afirmat reprezentatul primariei am un răspuns de dat:eu de cel puțin 7 ani nu mai comercializez lapte in Orașul Campina deoarece am rasă de vaci de carne angus.In urma reclamației făcute de primărie la D.S.V PH eu m-am conformat și am respectat toate condițiile puse de aceștia.Cred ca dacă primăria ar ține la consumatorii de lapte din Câmpina ar chema D.S.V și D.S.P la cei care produc și vând lapte crud și produse lactate domiciliați în Urleta.Referitor la islazul acordat de primărie trebuie spuse următoarele:condiția necesară nu este îndeplinită datorită lipsă apei pt adăparea animalelor.Încă odată pot spune pt ca primăria nu spune tot adevărul
  • Liviu Mihalache 23.08.2018 13:12 Referitor la cele publicate de postul dumneavoastră pot să afirmație următoarele : vecinii nu au reclamat nimic nu datorită faptului ca le este teamă de mine ci datorită faptului ca știu foarte bine unde este ascuns leopardul acesta este proprietarul unei persoane care este consilier la Primărie la Bănești primarul având nevoie de el în momentul când trebuie să ridice mana , campinenii consumă lapte de la acesta.
  • Liviu Mihalache 27.08.2018 21:03 Să vedem de ce nu ne băga străinii în seamă, din cauza mea s-au..... În anul 2004 când a început să se distreze primăria cu mine când ministrul agriculturii (un nume de omidă) am început să mă gândesc la un proiect.Am contactat o societate romano-austriaca din București pt a cere lămuriri în legătură cu acest proiect.Am întâlnit acolo niște oameni corecți mi-au spus ce trebuie să fac și am plecat la drum.Primul lucru am scos terenul pe care-l dețineam din extravilan în intravilan și am făcut tot ceeace trebuia ca să fie în regulă.Am scos certificatul de urbanism, mi-a fost foarte greu căci pe la capul terenului meu trecea o conductă petroliera care a fost furata ulterior de primar ,pt cele făcute nu si-a terminat mandatul și s-a dus la mititica.Toate actele au fost obținute și cel de la mediu.A trebuit să contactez o firma din Timișoara care s-a ocupat de proiect pt construcție.Am fost nevoit să forez un puț ,l-am forat până la 120 m adâncime și nu am găsit apă.Am oprit lucrările deoarece am găsit un specialist care a spus ca degeaba forez ca nu găsesc apă doar la adâncime de 500m și uite așa s-au dus 300 milioane bani vechi.Au fost făcute toate lucrarile de către cele două firme angajate.Am luat lucrările și am mers la Târgoviște unde se primeau proiectele,deși fusesem avertizat ca îmi m-ai lipsește ceva adică vreo 30h de pământ concesionat și arendat.Încropisem vre-o 10 h .Ei mi-au spus ca îmi trebuie în jur de 30 h.Am venit la primărie să cer primarului să îmi concesioneze vre-o 20 h de izlaz și nici nu m-a bagat în seamă.Domnia sa a vândut 20 h unei societăți care a construit un aerodrom.Cealaltă parte a izlazului a concesionat-o unui consilier care avea 6 oi.Acesta lua subvenție pe care ulterior zicese ca a returnat-o la Apia.... miramasi.Deja timpul mă presa fiind depășit termenul cei de la Târgoviște m-au sfătuit să renunț să nu fac vre-un infarct.Firmă de la Bucuresti mi-au returnat o parte din bani înțelegând situația foarte bine înțelegând ca noi ăștia cu animalele sunt prea plini de jeg și de noroi și astfel noi îi împiedicăm pe străini să ne bage în seamă pt ca așa se muncește la fermă de vaci de dimineață de la 4 pana la ora 24.Mâna de lucru gasindu-se foarte greu produsele fiind luate la un preț derizoriu motorină fiind scumpa.La ferma de vaci nu ai nici noapte și zi liberă nici o sărbătoare religioasă s-au altfel.În tot ce am zis mă refer strict la cei din jurul meu.Eu știu cât de greu se descurcă crescătorii de bovine.
  • Liviu Mihalache 27.08.2018 21:07 Toate cele arătate mai sus sunt făcut pe numele Societății Livprela.

Social

1279 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

623 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

159 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

221 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.