La Casa de Cultură "Geo Bogza" a avut loc astăzi vernisajul expoziției "Câmpina și Marea Unire", evenimentul de final al taberei de creație desfășurate în decurs de o săptămână în cel de-al doilea municipiu al județului. S-a dorit a fi o tabără internațională de pictură, fiind invitați artiști plastici din țară, dar și din Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități înfrățite cu Câmpina. Din păcate, pictorii din Kumanovo au anunțat în ultimul moment că nu mai pot da curs invitației.
Doi pictori de la Cimișlia (Cătălina Rusu și Tudor Crețu) și 11 pictori din țară - Simona Pascale (Galați), Roxana Vizitiu și Mihai Șerbănescu (Târgoviște), Mihai Boroiu (Bordeni, Prahova), George Păunescu, Dana Nechita, Maria Jarda, Minu Movilă, Paul Mecet, Constantin Tanislav și Dorin Apreutesei (toți din București) au participat la această ediție a taberei de creație de la Câmpina. Evenimentul a fost organizat de administrația locală, prin Casa Tineretului, iar coordonator a fost consilierul local Gabriel Dima, membru al Comisiei de Cultură a Consiliului Local. (video)
Fiecare pictor a realizat câte patru lucrări, dintre care două au fost donate municipalității câmpinene. Lucrările sunte expuse în foaierul Casei de Cultură, unde vor sta o vreme pentru a putea fi admirate de vizitatori.
Din păcate, la vernisajul de astăzi a fost lume foarte puțină, noroc cu pictorii prezenți, pentru că altfel foaierul chiar ar fi părut gol. Rolul de gazde l-au avut consilierul Gabriel Dima și directorul Casei Tineretului, Florin Buda, care i-au prezentat pe pictori, i-au felicitat pentru activitatea desfășurată în cadrul taberei de creație și le-au înmânat diplome. Din partea administrației locale a mai fost prezent consilierul local Constantin Cândea.
A devenit o frumoasă tradiție la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina ca la festivitățile dedicate deschiderii anului școlar să fie și momente speciale, emoționante.
Școala Postliceală ”Louis Pasteur”, coordonată de Fundația AMUS France Roumanie, continuă să atragă elevi și să existe de mai bine de un sfert de secol.
Mai exact, 1.102 elevi, care sunt împărțiți de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a. Au fost emoții marți luni, 9 septembrie, și la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, mai ales pentru ”boboci”, fie că ei erau de la ”pregătitoare”, de la clasa a V-a sau a IX-a.
Pe 13 septembrie 2024 se împlinesc 111 ani de la temerara încercare a lui Aurel Vlaicu de a zbura peste Carpați, cu un aparat de zbor construit chiar de el.