Hora Unirii, dansată de ansamblurile folclorice din Câmpina și Cimișlia la împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Eveniment (Categoria articolului)

Spectacol de excepție pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Țara Mamă. Un spectacol superb, susținut de trei ansambluri foclorice, două din Câmpina și unul de la Cimișlia, Republica Moldova. Două localități înfrățite și ale căror administrații locale au semnat de curând "Declarația de Reunire".

Pe scenă a urcat mai întâi Ansamblul "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza", pregătit de instructorul coregraf Cristian Colezea. Apoi a dansat minunatul Ansamblu "La izvor" din Cimișlia, dansatorii moldoveni revenind la Câmpina pentru a încânta publicul cu dansurile lor ritmate și costumele frumoase. A cântat pentru publicul prezent Vasile Popovschi, directorul Casei de Cultură din Cimișlia, un artist deosebit, compozitor, interpret și mare iubitor al tradițiilor populare. După momentul artistic oferit de moldoveni, pe scenă a urcat Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina (instructor coregraf Nicolae Chiriță). Tinerii au fost extraordinari, au urcat pe scenă îmbrăcați în costume tradiționale tuturor provinciilor românești și au prezentat dansuri caracteristice zonelor respective. La final, toate cele trei ansambluri folclorice s-au unit pe scenă și în sală într-o mare Horă a Unirii, la Câmpina, în anul Centenarului. Un moment emoționant, răsplătit cu aplauze de publicul nu prea numeros, din păcate. (video dansurile tuturor ansamblurilor)
Ar mai trebui menționat că la începutul evenimentului cuvântul de salut a fost rostit de directorul Casei de Cultură Câmpina - Alexandra Ioniță, directorul Casei Tineretului - Florin Buda, împreună cu oaspetele de peste Prut, Vasile Popovschi. Spectacolul a fost prezentat de solista Elena Căciulă, profesor de canto la Casa de Cultură "Geo Bogza".

Mai multe imagini de la eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook - Campinatv

5108 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pandele 02.04.2018 22:26 Foarte frumoasa interpretarea si melodiile cantate de directorul Casei de Cultura din Cimislia. Asta inseamna omul potrivit la locul potrivit. La noi, din pacate, directorul Casei de Cultura nu stie sa face nimic! Cum ar arata ... sa se produca pe scena Casei de Cultura?! De fapt, imi este greu sa imi dau seama cam ce calitati are doamna respectiva pentru a justifice ocuparea unei asemenea functii. Bine, in afara ca este sotia unui om politic - cel care "nu se vinde".

Eveniment

3131 vizualizari
04 dec. 2018 21:20

"100 ROmantic" a Deliei Lazăr, cea mai bună colecție a Festivalului de modă "City Fashion Week - 2018" de la Cluj-Napoca

Cu siguranță, 2018 reprezintă un an de excepție pentru designerul Delia Lazăr, câmpineanca noastră care a fondat brand-ul Dahlia Couture. După mai multe premii obținute în țară, după premiul "The Best Dress" obținut în Dubai, la "World Fashion Festival Awards", Delia Lazăr a câștigat și premiul pentru "Cea mai bună colecție" la Festivalul "City Fashion Week", desfășurat la Cluj-Napoca, la finalul lunii noiembrie. "100 ROmantic" este o colecție deosebită, o colecție superbă, dedicată Centenarului Marii Uniri, dedicată fascinantei spiritualități românești.

6837 vizualizari
03 dec. 2018 21:08

Primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a primit distincția "Omul Unirii" din partea autorităților din Căușeni (Republica Moldova)

Primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a primit titlul onorific "Omul Unirii", distincție acordată de autoritățile Raionului Căușeni din Republica Moldova (președintele raionului - Nicolae Golban) și de Muzeul Memorial "Alexei Mateevici" din Zaim (director prof. Ion Găină). S-a întâmplat chiar pe 1 Decembrie 2018, de Ziua Națională a României, la inaugurarea "Aleii Domnitorilor" din Zaim, localitate înfrățită cu Poiana Câmpina.

Alte stiri recente

603 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

1397 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.