Hora Unirii, dansată de ansamblurile folclorice din Câmpina și Cimișlia la împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Eveniment (Categoria articolului)

Spectacol de excepție pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Țara Mamă. Un spectacol superb, susținut de trei ansambluri foclorice, două din Câmpina și unul de la Cimișlia, Republica Moldova. Două localități înfrățite și ale căror administrații locale au semnat de curând "Declarația de Reunire".

Pe scenă a urcat mai întâi Ansamblul "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza", pregătit de instructorul coregraf Cristian Colezea. Apoi a dansat minunatul Ansamblu "La izvor" din Cimișlia, dansatorii moldoveni revenind la Câmpina pentru a încânta publicul cu dansurile lor ritmate și costumele frumoase. A cântat pentru publicul prezent Vasile Popovschi, directorul Casei de Cultură din Cimișlia, un artist deosebit, compozitor, interpret și mare iubitor al tradițiilor populare. După momentul artistic oferit de moldoveni, pe scenă a urcat Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina (instructor coregraf Nicolae Chiriță). Tinerii au fost extraordinari, au urcat pe scenă îmbrăcați în costume tradiționale tuturor provinciilor românești și au prezentat dansuri caracteristice zonelor respective. La final, toate cele trei ansambluri folclorice s-au unit pe scenă și în sală într-o mare Horă a Unirii, la Câmpina, în anul Centenarului. Un moment emoționant, răsplătit cu aplauze de publicul nu prea numeros, din păcate. (video dansurile tuturor ansamblurilor)
Ar mai trebui menționat că la începutul evenimentului cuvântul de salut a fost rostit de directorul Casei de Cultură Câmpina - Alexandra Ioniță, directorul Casei Tineretului - Florin Buda, împreună cu oaspetele de peste Prut, Vasile Popovschi. Spectacolul a fost prezentat de solista Elena Căciulă, profesor de canto la Casa de Cultură "Geo Bogza".

Mai multe imagini de la eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook - Campinatv

6854 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pandele 02.04.2018 22:26 Foarte frumoasa interpretarea si melodiile cantate de directorul Casei de Cultura din Cimislia. Asta inseamna omul potrivit la locul potrivit. La noi, din pacate, directorul Casei de Cultura nu stie sa face nimic! Cum ar arata ... sa se produca pe scena Casei de Cultura?! De fapt, imi este greu sa imi dau seama cam ce calitati are doamna respectiva pentru a justifice ocuparea unei asemenea functii. Bine, in afara ca este sotia unui om politic - cel care "nu se vinde".

Eveniment

1233 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1282 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

762 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

157 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.