Hora Unirii, dansată de ansamblurile folclorice din Câmpina și Cimișlia la împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Eveniment (Categoria articolului)

Spectacol de excepție pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Țara Mamă. Un spectacol superb, susținut de trei ansambluri foclorice, două din Câmpina și unul de la Cimișlia, Republica Moldova. Două localități înfrățite și ale căror administrații locale au semnat de curând "Declarația de Reunire".

Pe scenă a urcat mai întâi Ansamblul "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza", pregătit de instructorul coregraf Cristian Colezea. Apoi a dansat minunatul Ansamblu "La izvor" din Cimișlia, dansatorii moldoveni revenind la Câmpina pentru a încânta publicul cu dansurile lor ritmate și costumele frumoase. A cântat pentru publicul prezent Vasile Popovschi, directorul Casei de Cultură din Cimișlia, un artist deosebit, compozitor, interpret și mare iubitor al tradițiilor populare. După momentul artistic oferit de moldoveni, pe scenă a urcat Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina (instructor coregraf Nicolae Chiriță). Tinerii au fost extraordinari, au urcat pe scenă îmbrăcați în costume tradiționale tuturor provinciilor românești și au prezentat dansuri caracteristice zonelor respective. La final, toate cele trei ansambluri folclorice s-au unit pe scenă și în sală într-o mare Horă a Unirii, la Câmpina, în anul Centenarului. Un moment emoționant, răsplătit cu aplauze de publicul nu prea numeros, din păcate. (video dansurile tuturor ansamblurilor)
Ar mai trebui menționat că la începutul evenimentului cuvântul de salut a fost rostit de directorul Casei de Cultură Câmpina - Alexandra Ioniță, directorul Casei Tineretului - Florin Buda, împreună cu oaspetele de peste Prut, Vasile Popovschi. Spectacolul a fost prezentat de solista Elena Căciulă, profesor de canto la Casa de Cultură "Geo Bogza".

Mai multe imagini de la eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook - Campinatv

6651 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pandele 02.04.2018 22:26 Foarte frumoasa interpretarea si melodiile cantate de directorul Casei de Cultura din Cimislia. Asta inseamna omul potrivit la locul potrivit. La noi, din pacate, directorul Casei de Cultura nu stie sa face nimic! Cum ar arata ... sa se produca pe scena Casei de Cultura?! De fapt, imi este greu sa imi dau seama cam ce calitati are doamna respectiva pentru a justifice ocuparea unei asemenea functii. Bine, in afara ca este sotia unui om politic - cel care "nu se vinde".

Eveniment

3007 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

4332 vizualizari
02 iun. 2023 12:48

Câmpina a fost în sărbătoare, de Ziua Internațională a Copiilor

Câmpina a fost în sărbătoare, joi, 1 Iunie 2023, de Ziua Internaţională a Copilului. Iar centrul municipiul în mod clar a aparţinut sărbătoriţilor zilei. Copii mai mici sau mai mari, veseli, gălăgioşi, fericiţi, plini de energie, entuziaşti. Micii câmpineni. Pentru ei, administraţia locală a organizat un eveniment frumos, cu multă muzică, teatru, mascote, personaje pe picioroange, face painting, baloane colorate, dulciuri. O sărbătoare pe care copiii au meritat-o, ei fiind cei care creează pentru noi toţi o lume minunată.

Alte stiri recente

310 vizualizari
05 iun. 2023 10:06

Accident grav pe o șosea din Prahova. Un băiat de 18 ani a murit, iar șoferul de 24 ani a ajuns în arest

Noaptea trecută, în jurul orei 23.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați despre faptul că pe DJ 101 F, în comuna Ciupelnița s-ar fi produs un accident rutier cu victimă. 

177 vizualizari
05 iun. 2023 08:21

Trei atleți câmpineni medaliați la Campionatele Internaționale ale României

La finele săptămânii trecute, la București, a avut loc ediția a 68-a a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, comptiție la startul căreia s-au aflat și cinci sportivi câmpineni, chiar dacă - din păcate - din motive despre care am mai vorbit, nu toți mai reprezintă vreun club câmpinean. Cu toate acestea, ei sunt tot câmpineni și poate că ar fi trebuit găsite resursele necesare pentru a ne mândri și oficial cu ei.