Prima dintre activitățile din cadrul proiectului "Educă-te pentru viață!" s-a desfășurat vineri, 26 octombrie, în amfiteatrul Școlii Centrale. Au participat reprezentanţii elevilor care fac parte din echipajul de prim-ajutor al claselor, începînd cu cei mai mici, de la clasa pregătitoare, până la elevii clasei a-VIII-a. Activitatea extracurriculară a fost iniţiată de catedra de biologie a şcolii, condusă de prof. Florentina Dumitraşcu, directorul Școlii Centrale Câmpina şi a fost realizată în colaborare cu Școala Postliceală Sanitară ”Dr. Dinu”, reprezentată prin maistru instructor - Cosmina Panait și elevi ai școlii sanitare, printre care şi Constantin Baicu - voluntar SMURD Câmpina.
Elevii au fost instruiți cu privire la acțiunea de acordare a primului ajutor de bază: eliberarea locului accidentului, anunțul la Serviciul 112 (CINE?, CÂND?, CUM?), verificarea semnelor vitale, așezarea persoanei accidentate în poziția laterală de siguranță, resuscitarea accidentatului în caz de stop cardio-respirator, primul ajutor în caz de epistaxis. Elevii astfel instruiți vor fi ”dascăli” pentru colegii de clasă cu sprijinul personalului didactic al școlii: doamnele învățătoare și domnii profesori diriginți în cadrul orelor de dezvoltare personală sau consiliere și orientare școlară. La instruire s-au alăturat şi reprezentanţi ai elevilor (părinţi, bunici) care au răspuns prezent şi de această dată în cadrul activităţilor extracurriculare.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.