13 persoane și-au pierdut viața, în 2018, în accidente rutiere grave, produse în zona Câmpinei

Social (Categoria articolului)

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local, comandatul Poliției Municipiului Câmpina, comisar șef Iulian Stanciu, a prezentat un raport de activitate pe anul 2018 și a răspuns mai multor întrebări adresate de consilieri. După cum a afirmat Iulian Stanciu, în Câmpina și localitățile vecine, infracționalitatea este în continuare redusă, dar o mare problemă o reprezintă accidentele rutiere grave, soldate cu morți și răniți. "În 2018, comparativ cu anul precedent, am înregistrat un număr redus de furturi, tâlhării sau cazuri de tulburarea liniștii publice. Nu am avut cazuri deosebite de infracționalitate gravă sau produsă cu violență. În schimb, a crescut numărul accidentelor rutiere grave produse în Câmpina și în localitățile arondate Poliției Municipale, inclusiv pe segmentul din DN1 aferent localităților arondate", a declarat comisar șef Iulian Stanciu.

Precizăm faptul că în subordinea Poliției Municipale Câmpina se află și posturile de poliție din Poiana Câmpina și Bănești, precum și secțiile rurale care acoperă mai multe localități: Florești, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Măgureni, Cornu, Brebu, Provița de Jos, Provița de Sus, Telega, Șotrile și Valea Doftanei. Practic, aceasta este zona de competență a Poliției Municipale, la care se adaugă DN1, de la km 73 la km 100.
Potrivit raportului de activitate prezentat de șeful Poliției Municipale Câmpina, în anul 2018, în zona de competență a instituției, s-au produs 49 de accidente de circulație grave (față de 39 în anul anterior), soldate cu 13 persoane decedate (față de 7 în anul anterior), 46 persoane rănite grav (față de 35 în anul 2017) și 13 rănite ușor (față de 23 în anul anterior). 12 dintre cele 49 de accidente rutiere grave au fost pe DN1.
În privința sancțiunilor aplicate pe linie de activitate rutieră în 2018, numărul acestora s-a ridicat la 5.310, cu 1.130 mai multe sancțiuni comparativ cu anul anterior. Iar cele mai multe (1.604) au fost pentru depășirea regimului legal de viteză.
Dincolo de raportul propriu-zis, în plenul Consiliului Local s-a discutat și despre traficul din ce în ce mai aglomerat din Câmpina. Numărul mașinilor a crescut considerabil, iar infrastructura este aceeași. Soluții? Deocamdată se caută, încă se mai caută.

3853 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1590 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

788 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

899 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

429 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.