În Câmpina, undeva nu foarte departe de Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu", se află casa pictorului Valentin Bălan. O casă frumoasă, luminoasă, transformată într-o adevărată galerie de artă. Sunt peste 200 de tablouri expuse și în fiecare tablou se regăsește dragostea, pasiunea pictorului pentru arta adevărată, pentru frumos, pentru nemurirea unor locuri și sentimente. Un templu al artei, aceasta este casa lui Valentin Bălan și a familiei sale.
Valentin Bălan este un artist desăvârșit, un om care a găsit echilibrul perfect între activitatea sa de zi cu zi (inginer mecanic) și pasiunea pentru artă, pentru pictură. În lupta dintre material și spiritual, noi am spune că a învins spiritualul, asta doar privind minunata colecție de tablouri care îi induce privitorului o stare de bine, de liniște, de speranță. Sala cu flori, sala cu icoane, sala cu portrete, sala cu imagini ale satului prahovean, sala franceză - cum am numit-o noi, toate sunt frânturi din arta lui Valentin Bălan, un pictor cunoscut mai mult în străinătate decât în țara lui, în orașul lui. Pictează din copilărie, a avut numeroase expoziții, încă din vremea studenției, iar în anii '90 a fost remarcat de mai multe publicații culturale din Franța și a participat la diverse manifestări cu lucrările sale foarte apreciate de iubitorii de frumos din Hexagon. A studiat mai mulți ani la Paris, perfecționându-și tehnica, iar apoi au urmat expoziții personale sau de grup în Norvegia, Danemarca, Germania, Olanda, Belgia, Slovacia și, bineînțeles, Franța, unde a avut cele mai multe expoziții și unde a fost cooptat în Asociația "Connaissance et Sauverdage du Patrimoine" (Cunoașterea și salvarea patrimoniului). Este cunoscut peste tot, mai puțin la el acasă... unde a avut câteva expoziții la Casa de Cultură și Casa Tineretului. Dar știm cu toții că numărul celor care vin la astfel de evenimente este destul de redus și, atunci, poate că ar trebui dusă arta în mijlocul oamenilor, în școli, în biserici, chiar și pe stradă, așa cum se obișnuiește în străinătate tocmai pentru sensibilizarea oamenilor, a tinerilor, în special. Până la urmă, arta înseamnă educație. Și pornind de la această idee, a educației prin artă, iată ce lecție frumoasă ne dă Valentin Bălan cu această superbă galerie de artă din propria locuință. O galerie publică în Câmpina nu există și poate ar fi o temă de care să se ocupe cei care vor conduce viitorul Centru Cultural al municipiului. Un loc cald, luminos, plin de tablouri, unde să admiri frumosul și să înveți să apreciezi munca unui artist.
Impresionante sunt toate tablourile lui Valentin Bălan, dar undeva, în sufletul privitorului, rămân în special cele care redau frumusețea vieții de la țară, scene rustice care vor dispărea în timp și pe care artistul le-a dorit imortalizate ca o mărturie a identității locului. Pentru că, să recunoaștem, memoria pânzei e mai durabilă decât memoria oamenilor.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.