Poliția Locală Câmpina desfășoară o campanie de informare a populației cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor

Social (Categoria articolului)

În aceste zile, Poliția Locală Câmpina derulează o campanie de conștientizare și de informare a populației privind colectarea selectivă a deșeurilor din gospodările individuale.

Scopul principal al acestei campanii vizează necesitatea îndeplinirii obiectivului anual de reducere cu 60% a cantităţilor de deşeuri municipale eliminate prin depozitare, dar şi în vederea asigurării unui climat corespunzător de sănătate publică.
Astfel, locuitorii cartierelor câmpinene sunt înştiinţaţi asupra modului corespunzător de colectare a deşeurilor reciclabile (în sacii cu această destinaţie, distribuiţi de operator), precum şi în privinţa programului de ridicare a fiecărei categorii de deşeuri (reciclabile/menajere/vegetale). De asemenea, câmpinenii sunt informați că utilizarea recipientelor pentru precolectarea/ colectarea deșeurilor reciclabile în alte scopuri decât cele pentru care sunt destinate se sancționează contravențional (conform H.C.L. 11/2016 privind Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare din municipiul Câmpina - Anexa 2), cu amendă de la 100 lei la 200 lei pentru persoane fizice, respectiv de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane juridice. Mai mult, nerespectarea obligației legale de a colecta separat se sancționează, conform Legii 211/2011R privind regimul deșeurilor, cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 20.000 lei la 40.000 lei pentru persoanele juridice.
De asemenea, în vederea gestionării eficiente a operaţiunii de colectare de către operator, precum şi în scopul menţinerii unui climat civilizat, locuitorii Câmpinei sunt rugați să depoziteze deşeurile, conform graficului, în dreptul proprietății (şi nu în altă locaţie), nu mai devreme de ora 17.00 a zilei anterioare ridicării. 
Campania derulată de Poliția Locală Câmpina se înscrie pe linia interesului general al administrației locale de a crește semnificativ procentul de deșeuri colectate selectiv, dar și ca o acțiune de prevenție, având în vedere amenzile destul de mari prevăzute de lege mai ales în cazul persoanelor juridice care încalcă reglementările privind colectarea selectivă a deșeurilor.

4245 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Driver 26.03.2021 17:42 In blocul de pe str.Oprescu Adrian nr 4 (fost Camin Energetic),propietar al acestui imobil este Primaria,este singura locatie comună ( bloc),care nu e in stare mai mult de o săptămână să aibe o femeie de servici.Este o mizerie crasă in interiorul si exteriorul acestui bloc Nu are o legătură directă cu subiectul dat,dar,poate,citește acest mesaj,și ,cine trebuie

Social

7349 vizualizari
08 dec. 2021 17:46

A încetat din viață omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu

5 comentarii

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunțau, în această după-amiază, producerea unui accident rutier grav pe drumul județean 144, între Florești și Nedelea.

2792 vizualizari
07 dec. 2021 19:26

2.500 lei s-au strâns la Târgul de dulciuri de la Câmpina pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului

2.500 lei este suma strânsă la Târgul de dulciuri de Moș Nicolae pentru copiii de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina. Poate nu este o sumă mare, dar când o strângi din câte 4 lei - 5 lei - 6 lei, pe dulciuri create de tinerii voluntari, atunci efortul înseamnă că a fost unul generos și răsplătit pe măsură.

Alte stiri recente

13 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.

1214 vizualizari
08 dec. 2021 22:58

Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

1 comentarii

Câmpina are de câțiva ani o problemă, pe care niemni nu pare dispus să o rezolve. Copiii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să cute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.