CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Poliția Locală Câmpina desfășoară o campanie de informare a populației cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor

- Social -

Poliția Locală Câmpina desfășoară o campanie de informare a populației cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor

În aceste zile, Poliția Locală Câmpina derulează o campanie de conștientizare și de informare a populației privind colectarea selectivă a deșeurilor din gospodările individuale.

Scopul principal al acestei campanii vizează necesitatea îndeplinirii obiectivului anual de reducere cu 60% a cantităţilor de deşeuri municipale eliminate prin depozitare, dar şi în vederea asigurării unui climat corespunzător de sănătate publică.
Astfel, locuitorii cartierelor câmpinene sunt înştiinţaţi asupra modului corespunzător de colectare a deşeurilor reciclabile (în sacii cu această destinaţie, distribuiţi de operator), precum şi în privinţa programului de ridicare a fiecărei categorii de deşeuri (reciclabile/menajere/vegetale). De asemenea, câmpinenii sunt informați că utilizarea recipientelor pentru precolectarea/ colectarea deșeurilor reciclabile în alte scopuri decât cele pentru care sunt destinate se sancționează contravențional (conform H.C.L. 11/2016 privind Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare din municipiul Câmpina - Anexa 2), cu amendă de la 100 lei la 200 lei pentru persoane fizice, respectiv de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane juridice. Mai mult, nerespectarea obligației legale de a colecta separat se sancționează, conform Legii 211/2011R privind regimul deșeurilor, cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 20.000 lei la 40.000 lei pentru persoanele juridice.
De asemenea, în vederea gestionării eficiente a operaţiunii de colectare de către operator, precum şi în scopul menţinerii unui climat civilizat, locuitorii Câmpinei sunt rugați să depoziteze deşeurile, conform graficului, în dreptul proprietății (şi nu în altă locaţie), nu mai devreme de ora 17.00 a zilei anterioare ridicării. 
Campania derulată de Poliția Locală Câmpina se înscrie pe linia interesului general al administrației locale de a crește semnificativ procentul de deșeuri colectate selectiv, dar și ca o acțiune de prevenție, având în vedere amenzile destul de mari prevăzute de lege mai ales în cazul persoanelor juridice care încalcă reglementările privind colectarea selectivă a deșeurilor.


26 Mar 2021 13:37 4718 vizualizari



Comentarii






  • 26.03.2021 17:42 Driver In blocul de pe str.Oprescu Adrian nr 4 (fost Camin Energetic),propietar al acestui imobil este Primaria,este singura locatie comună ( bloc),care nu e in stare mai mult de o săptămână să aibe o femeie de servici.Este o mizerie crasă in interiorul si exteriorul acestui bloc Nu are o legătură directă cu subiectul dat,dar,poate,citește acest mesaj,și ,cine trebuie
862 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1920 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV