Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Social (Categoria articolului)

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

Nu e doar trist, este copleșitor. Priviți imaginile, priviți ce a mai rămas din căsuța aceea modestă, dar în care se putea trăi, care era căminul unei familii. Acum, cele două bătrâne, băiețelul de 3 ani și mama lui se află cazați temporar la Centrul Social situat lângă Spitalul Voila, centru care aparține administrației locale și unde au fost duși de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpina. Au acolo tot ce le trebuie, adăpost, mâncare, căldură. Cealaltă parte a familiei se află la rude. Cu toții vor să se întoarcă acasă, la casa lor de pe Granicului, dar nu se poate, deocamdată. Sunt oameni cu suflet, în Câmpina și unii dintre ei au reacționat imediat. Au reușit să strângă o parte din materialele necesare reconstruirii casei, dar nu este suficient. Haideți să dăm și noi o mână de ajutor, haideți să contribuim fiecare, din multul sau puținul nostru, la refacerea acestei case! Reconstruind casa, reunim familia. Și ce poate fi mai important, mai bun și mai frumos înaintea Sfintelor Sărbători de Crăciun decât reunirea acestei familii greu încercate?!
După cum spuneam, este nevoie de materiale de construcție. Puteți dona astfel de materiale sau puteți trimite bani cu care să fie achiziționate în contul RO69RNCB0208064204340003 deschis la Sucursala Câmpina a BCR (în lei) pe numele Marcu Florin. Orice ajutor este binevenit.

3225 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • EUGEN SCHIOPU 11.12.2018 11:13 Bună ziua, Am citit mesajul ref. ajutor pt. fam. a cărei casă a fost mistuită de incendiu pe str. Granicului. Vreau să ajut, însă am nevoie de mai multe info. Cine este dl. Marcu Florin pe numele căruia există contul deschis la BCR ? Care este legătura dumnealui cu această familie ? Vă mulțumesc pentru răspunsul prompt. Cu stimă,
  • Admin 11.12.2018 12:42 Dl Marcu este unchiul copiilor și cel care găzduiește o parte a familiei afectate de distrugerea locuinței.

Social

1832 vizualizari
23 ian. 2019 09:12

O casă, două anexe și două garaje au fost mistuite de un incendiu, la Talea

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Talea. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. A fost o intervenție dificilă pentru că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de peste 200 mp.

2084 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

Alte stiri recente

79 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

470 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.