Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Social (Categoria articolului)

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

Nu e doar trist, este copleșitor. Priviți imaginile, priviți ce a mai rămas din căsuța aceea modestă, dar în care se putea trăi, care era căminul unei familii. Acum, cele două bătrâne, băiețelul de 3 ani și mama lui se află cazați temporar la Centrul Social situat lângă Spitalul Voila, centru care aparține administrației locale și unde au fost duși de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpina. Au acolo tot ce le trebuie, adăpost, mâncare, căldură. Cealaltă parte a familiei se află la rude. Cu toții vor să se întoarcă acasă, la casa lor de pe Granicului, dar nu se poate, deocamdată. Sunt oameni cu suflet, în Câmpina și unii dintre ei au reacționat imediat. Au reușit să strângă o parte din materialele necesare reconstruirii casei, dar nu este suficient. Haideți să dăm și noi o mână de ajutor, haideți să contribuim fiecare, din multul sau puținul nostru, la refacerea acestei case! Reconstruind casa, reunim familia. Și ce poate fi mai important, mai bun și mai frumos înaintea Sfintelor Sărbători de Crăciun decât reunirea acestei familii greu încercate?!
După cum spuneam, este nevoie de materiale de construcție. Puteți dona astfel de materiale sau puteți trimite bani cu care să fie achiziționate în contul RO69RNCB0208064204340003 deschis la Sucursala Câmpina a BCR (în lei) pe numele Marcu Florin. Orice ajutor este binevenit.

3482 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • EUGEN SCHIOPU 11.12.2018 11:13 Bună ziua, Am citit mesajul ref. ajutor pt. fam. a cărei casă a fost mistuită de incendiu pe str. Granicului. Vreau să ajut, însă am nevoie de mai multe info. Cine este dl. Marcu Florin pe numele căruia există contul deschis la BCR ? Care este legătura dumnealui cu această familie ? Vă mulțumesc pentru răspunsul prompt. Cu stimă,
  • Admin 11.12.2018 12:42 Dl Marcu este unchiul copiilor și cel care găzduiește o parte a familiei afectate de distrugerea locuinței.

Social

4063 vizualizari
16 iun. 2019 20:42

Intervenții ale jandarmilor pentru îndepărtarea urșilor din Breaza, Șotrile, Telega, Valea Doftanei, Azuga și Bușteni

Jandarmii prahoveni au avut mai multe intervenții, în ultimele zile, la solicitarea unor locuitori sau turiști, pentru îndepărtarea urșilor din preajma unor gospodării ori din zona unor trasee turistice. Numai în acest week-end s-au efectuat nouă astfel de intervenții, urșii fiind alungați cu semnalele acustice și luminoase de la autospecialele Jandarmeriei. Iar astfel de cazuri nu s-au înregistrat doar în stațiunile montane, unde se întâmplă frecvent ca urșii să coboare în căutare de mâncare, ci și la Breaza, la Șotrile, Telega și Valea Doftanei.

3270 vizualizari
14 iun. 2019 19:44

Final de an școlar la Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina. "Astăzi culegem roadele"

La Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina a avut loc astăzi festivitatea de premiere la finalul anului de învățământ 2018-2019. Un eveniment de la care nu au lipsit emoțiile, florile, fotografiile și, bineînțeles, premiile pentru cei mai merituoși copii. "Este momentul în care culegeam roadele. Cu multă bucurie în suflet și mulțumire o să vă arătăm astăzi ce înseamnă munca în echipă, o echipă formată din cadre didactice, elevi, părinți și, nu în ultimul rând, reprezentanții administrației locale. Da, suntem o echipă și trebuie să fim o echipă, pentru că întotdeauna trebuie să găsim împreună soluțiile cele mai bune la problemele cu care ne confruntăm în învățământ, în sistemul educațional", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Înv. Ion Mateescu", prof. Elena Nițu, în debutul festivității de încheiere a anului școlar. (video)

Alte stiri recente

2502 vizualizari
16 iun. 2019 11:14

În atenția administrației locale câmpinene. Lăsați copiii să bată mingea gratuit pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot!

1 comentarii

Câțiva copii de gimnaziu, vreo cinci, s-au dus să joace baschet pe terenul multifuncțional de lângă bazinul de înot din municipiul Câmpina. Nu li s-a permis accesul de către paznicul de la bazin. Patru dintre ei au încercat din nou, în ziua următoare, iar situația a fost aceeași - "Nu se intră decât contra-cost. Plătiți taxa de intrare, îmi aduceți chitanța și vă las să jucați". Cam așa stau lucrurile, iar părinții sunt revoltați că, pe un teren realizat cu fonduri de la bugetul local, nu este permis accesul gratuit al copiilor. Copii de 11-12 ani, care vor să bată mingea și să arunce la coș. Taxa de închiriere a terenului multifuncțional, aprobată de Consiliul Local Câmpina, este de 25 lei/oră de luni până vineri, între orele 8.00-16.00; 35 lei/oră de luni până vineri, între orele 16.00-22.00 și în week-end.

2813 vizualizari
15 iun. 2019 21:19

Atletismul câmpinean are din nou motive de bucurie - Ioana Plăvan, campioană națională la suliță; Andreea Lungu, bronz la greutate

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Tineret, Câmpina a avut din nou motive de bucurie, două atlete câmpinene urcând pe podium, una dintre ele chiar pe treapta cea mai înaltă.