Câmpina, Calea Doftanei - se lucrează la terasamentul pentru turnarea covorului asfaltic, dar e liniște pe tronsonul unde ar trebui să se lucreze la canalizare

Actualitate (Categoria articolului)

Lucrările de pe Calea Doftanei sunt întârziate și destul de departe de ritmul dorit de autoritățile locale și, evident, de populație. Ne referim în special la lucrările de canalizare, care ar fi trebuit finalizate la începutul lunii mai, dar care, din păcate, cam stau pe loc.

Iată cum decurgeau lucrurile astăzi, 12 mai 2021, pe șantierul de pe Calea Doftanei.
Se lucra ceva mai intens pe porțiunea dintre calea ferată și intersecția cu Strada Bobâlna, acolo unde se pregătea al doilea strat de pietriș din cadrul teresamentului pentru viitorul covor asfaltic. Pe această porțiune mai sunt de realizat lucrările la trotuare, după care se va turna primul covor asfaltic pe tronsonul cuprins între intersecția cu Strada Ecaterina Teodoroiu și până la intersecția cu Strada Bobâlna, promisiunea constructorului fiind că, până la sfârșitul acestei luni, va fi turnat primul covor asfaltic pe această porțiune. 
În privința lucrărilor la rețeaua de canalizare și la conducta de apă, aici lucrurile sunt ceva mai complicate. O parte dintre muncitorii care lucrau la canalizare se aflau la un cămin pentru viitoarea stație de pompare de pe traseul rețelei de canalizare. În plus, constructorul se confruntă cu o serie de probleme tehnice, legate de mutarea brașamentelor de la rețeaua de gaze de pe tronsonul cuprins între intersecția cu Târnava Mare și Voila. De altfel, la ședința săptămânală care are loc la Primăria Câmpina privind stadiul lucrărilor de pe Calea Doftanei, a fost prezent unul dintre șefii Distrigaz, responsabil pe acest domeniu al branșamentelor, tocmai în ideea găsirii unor soluții tehnice cât mai viabile și cât mai... urgente.
Cam acestea ar fi concluziile zilei de astăzi de la șantierul de pe Calea Doftanei. Se lucra la modernizarea drumului, dar nu și la canalizare, iar problema este că se anunță o schimbare a vremii, vor veni ploi, din nou nu se va putea lucra din cauza timpului nefavorabil și se vor acumula noi întârzieri la această investiție atât de importantă pentru Câmpina.

3807 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

73 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

1918 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.

Alte stiri recente

2468 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5353 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.