Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

Actualitate (Categoria articolului)

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

Mai mult, în afara celor peste 21 milioane lei, Valea Doftanei va beneficia și de alte lucrări realizate de Consiliul Județean pe teritoriul comunei, tot din Fondul de Intervenție, suma repartizată Consiliului Județean Prahova fiind de 27.857.000 lei. Din cele 13 lucrări ale Consiliului Județean, care vor fi finanțate din această sursă guvernamentală, nouă se află pe raza comunei Valea Doftanei. Astfel, lucrările care vor fi realizate de Consiliul Județean la Valea Doftanei constau în refacerea unor porțiuni din drumurile județene care traversează comuna în lungime totală de 1,688 km.
La acestea, se vor adăuga lucrările care vor fi realizate de administrația comunei din aceleași fonduri, fiind vorba de refacerea a trei poduri și 5,2 km de drumuri comunale.
”Este cea mai mare sumă primită vreodată de comuna Valea Doftanei de la Guvernul României pentru astfel de intervenții de refacere a unor poduri și drumuri comunale în urma calamităților naturale și pentru combaterea alunecărilor de teren. La suma primită de noi se mai adaugă și alte fonduri pentru lucrări pe care le va face Consiliul Județean pe raza comunei Valea Doftanei, tot din Fondul de Intervenție pentru calamități. Cei peste 21 milioane lei reprezintă bugetul total al comunei pe trei ani, astfel că putem spune că guvernanții și-au întors ochii și spre noi și avem acum posibilitatea să refacem infrastructura acolo unde a fost afectată de calamități. Banii ne-au fost deja virați și se află în conturile Primăriei Valea Doftanei”, ne-a declarat Lucian Vileford Costea, primarul comunei Valea Doftanei.

6286 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gheorghe Sanda 13.08.2020 12:05 Bună ziua, ma bucur f. mult de aceasta alocare de fonduri pt. comuna ca toată lumea de altfel, poate ca acum va exista posibilitatea de a asfalta și unele întrări pt. acces cu mașina respectiv Fdt. Tamplarilor unde s a făcut o solicitare in urma cu 3 ani. Așteptăm cu interes îmbunătățirile in urma sumei alocate de guvern pt. comuna.
  • Nan Daniel 14.08.2020 18:19 Atâta timp cât nu beneficiem de apă curentă și de drumuri amenajate, banii se vor duce pe borduri și trotuare,unde circulația e precară. Chiar nu aveți idei ce s-ar putea face cu banii?? Poate un patinoar mai mare, în pofida străzilor ce par din sec. 18.

Actualitate

969 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1595 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

383 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

600 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.