Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

Actualitate (Categoria articolului)

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

Mai mult, în afara celor peste 21 milioane lei, Valea Doftanei va beneficia și de alte lucrări realizate de Consiliul Județean pe teritoriul comunei, tot din Fondul de Intervenție, suma repartizată Consiliului Județean Prahova fiind de 27.857.000 lei. Din cele 13 lucrări ale Consiliului Județean, care vor fi finanțate din această sursă guvernamentală, nouă se află pe raza comunei Valea Doftanei. Astfel, lucrările care vor fi realizate de Consiliul Județean la Valea Doftanei constau în refacerea unor porțiuni din drumurile județene care traversează comuna în lungime totală de 1,688 km.
La acestea, se vor adăuga lucrările care vor fi realizate de administrația comunei din aceleași fonduri, fiind vorba de refacerea a trei poduri și 5,2 km de drumuri comunale.
”Este cea mai mare sumă primită vreodată de comuna Valea Doftanei de la Guvernul României pentru astfel de intervenții de refacere a unor poduri și drumuri comunale în urma calamităților naturale și pentru combaterea alunecărilor de teren. La suma primită de noi se mai adaugă și alte fonduri pentru lucrări pe care le va face Consiliul Județean pe raza comunei Valea Doftanei, tot din Fondul de Intervenție pentru calamități. Cei peste 21 milioane lei reprezintă bugetul total al comunei pe trei ani, astfel că putem spune că guvernanții și-au întors ochii și spre noi și avem acum posibilitatea să refacem infrastructura acolo unde a fost afectată de calamități. Banii ne-au fost deja virați și se află în conturile Primăriei Valea Doftanei”, ne-a declarat Lucian Vileford Costea, primarul comunei Valea Doftanei.

5248 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gheorghe Sanda 13.08.2020 12:05 Bună ziua, ma bucur f. mult de aceasta alocare de fonduri pt. comuna ca toată lumea de altfel, poate ca acum va exista posibilitatea de a asfalta și unele întrări pt. acces cu mașina respectiv Fdt. Tamplarilor unde s a făcut o solicitare in urma cu 3 ani. Așteptăm cu interes îmbunătățirile in urma sumei alocate de guvern pt. comuna.
  • Nan Daniel 14.08.2020 18:19 Atâta timp cât nu beneficiem de apă curentă și de drumuri amenajate, banii se vor duce pe borduri și trotuare,unde circulația e precară. Chiar nu aveți idei ce s-ar putea face cu banii?? Poate un patinoar mai mare, în pofida străzilor ce par din sec. 18.

Actualitate

2338 vizualizari
24 sept. 2020 18:16

Accident pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina

Joi după-amiază, în jurul orei 13.40, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, din Câmpina, în dreptul intersecției spre centrele comerciale Lidl și Kaufland, a avut loc un accident de circulație soldat, din fericire, fără victime, dar cu pagube materiale considerabile.

1862 vizualizari
23 sept. 2020 17:11

Grupul de firme Neptun – Soceram va sprijini financiar familiile defavorizate din Câmpina prin intermediul bisericilor

După întâlnirea de marți, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Câmpina, reprezentanții grupului de firme Neptun – Soceram s-au întâlnit miercuri cu părintele protoiereu Grigore Melnic, cu preoții parohi de la toate bisericile ortodoxe și cu pastorii celorlalte culte din localitate. A fost o nouă rundă de discuții din seria celor inițiate de grupul de firme Neptun – Soceram pentru găsirea soluțiilor concrete de sprijinire a comunității locale.

Alte stiri recente

194 vizualizari
24 sept. 2020 22:48

Partidul Verde și candidatul său la Primăria Telega, Bogdan Șoldan, mesaj de suflet pentru locuitorii comunei

Cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020, echipa Partidului Verde Telega transmite un mesaj locuitorilor comunei, un mesaj care include nu doar un îndemn la vot, ci și speranța că votul de duminică va aduce în fruntea comunei o administrație locală guvernată de principii corecte: grija și respectul față de cetățean, transparență și eficiență.

73 vizualizari
24 sept. 2020 21:53

”Pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina!”

Ioan Adrian Pițigoi este viceprimarul în funcție al municipiului Câmpina și candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar la alegerile din 27 septembrie 2020. ”Primarul trebuie să fie al tuturor oamenilor din Câmpina, indiferent de opțiunea politică a fiecăruia, de aceea pe primul loc în Agenda lui Pițigoi sunt oamenii din Câmpina”, susține Ioan Adrian Pițigoi.