Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

Eveniment (Categoria articolului)

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

Festivalul s-a desfășurat pe o scenă în aer liber, amplasată chiar în mijlocul celei mai importante stațiuni din Macedonia. În fiecare seară a festivalului, publicul a fost în număr mare și i-a aplaudat îndelung pe câmpinenii coordonați de instructorul Cristi Colezea. Alături de ”Ghiocelul”, la festivalul de la Ohrid au mai fost prezente ansambluri folclorice din Polonia, Croația, Bosnia, Bulgaria, Republica Moldova și, desigur, Macedonia.
Delegația câmpineană a fost condusă de Alexandra Toma, directorul Casei de Cultură ”Geo Bogza”, care la întoarcerea din Macedonia ne-a declarat: ”A fost o experiență interesantă pentru copii, dar și pentru întreg ansamblul Casei de Cultură, iar eu consider că am reprezentat cu succes nu numai Câmpina, ci și România la acest festival de prestigiu, Ghiocelul fiind singurul ansamblu din țara noastră prezent la Ohrid. Evoluțiile ansamblului câmpinean au fost răsplătite cu îndelungi aplauze de un public numeros și bun cunoscător al folclorului. Pentru copii sunt convinsă că acest festival va fi și o amintire frumoasă, având ocazia să vadă lucruri noi, dansuri noi și o cultură mai puțin cunoscută, din păcate, la noi. De asemenea, în ultima seară, la cina festivă la care au participat toate ansamblurile prezente la festival, organizatorul acestuia ne-a suprins pe toți cu talentul său muzical, aflând cu acest prilej că are și o formație de muzică tradițional macedoneană. A fost un moment foarte frumos pentru noi, având în vedere că toți copiii de la toate ansamblurile au dansat împreună, fiecare încercând să fure din pașii celorlalți”.
Așa cum se obișnuiește la festivaluri de acest gen, Ansamblul ”Ghiocelul” a fost recompensat pentru evoluțiile sale cu trofee care își vor găsi locul în colțul special amenajat la Casa de Cultură ”Geo Bogza” pentru ”Ghiocelul”.

5448 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Suveran 12.08.2022 14:10 Felicitari Ansamblului Folcloric ”Ghiocelul” si mult succes!

Eveniment

2686 vizualizari
28 sept. 2022 19:57

“Germana pentru simpatici”, un volum de Livia Miu, lansat la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina

Un spațiu inedit pentru lansarea unei cărți, holul de onoare al Colegiului Național “Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, a fost decorul lansării volumului “Germana pentru simpatici”, al Liviei Miu, profesor de limba germana la această instituție de învățământ.

1583 vizualizari
26 sept. 2022 16:10

Vineri, 30 septembrie, va fi lansat cel mai nou volum al lui Alin Ciupală cu evocări despre Câmpina

Vineri, 30 septembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” va avea loc lansarea celui mai nou volum de evocări despre Câmpina al istoricului local Alin Ciupală.

Alte stiri recente

1451 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

425 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: