Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

Eveniment (Categoria articolului)

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

Festivalul s-a desfășurat pe o scenă în aer liber, amplasată chiar în mijlocul celei mai importante stațiuni din Macedonia. În fiecare seară a festivalului, publicul a fost în număr mare și i-a aplaudat îndelung pe câmpinenii coordonați de instructorul Cristi Colezea. Alături de ”Ghiocelul”, la festivalul de la Ohrid au mai fost prezente ansambluri folclorice din Polonia, Croația, Bosnia, Bulgaria, Republica Moldova și, desigur, Macedonia.
Delegația câmpineană a fost condusă de Alexandra Toma, directorul Casei de Cultură ”Geo Bogza”, care la întoarcerea din Macedonia ne-a declarat: ”A fost o experiență interesantă pentru copii, dar și pentru întreg ansamblul Casei de Cultură, iar eu consider că am reprezentat cu succes nu numai Câmpina, ci și România la acest festival de prestigiu, Ghiocelul fiind singurul ansamblu din țara noastră prezent la Ohrid. Evoluțiile ansamblului câmpinean au fost răsplătite cu îndelungi aplauze de un public numeros și bun cunoscător al folclorului. Pentru copii sunt convinsă că acest festival va fi și o amintire frumoasă, având ocazia să vadă lucruri noi, dansuri noi și o cultură mai puțin cunoscută, din păcate, la noi. De asemenea, în ultima seară, la cina festivă la care au participat toate ansamblurile prezente la festival, organizatorul acestuia ne-a suprins pe toți cu talentul său muzical, aflând cu acest prilej că are și o formație de muzică tradițional macedoneană. A fost un moment foarte frumos pentru noi, având în vedere că toți copiii de la toate ansamblurile au dansat împreună, fiecare încercând să fure din pașii celorlalți”.
Așa cum se obișnuiește la festivaluri de acest gen, Ansamblul ”Ghiocelul” a fost recompensat pentru evoluțiile sale cu trofee care își vor găsi locul în colțul special amenajat la Casa de Cultură ”Geo Bogza” pentru ”Ghiocelul”.

6385 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Suveran 12.08.2022 14:10 Felicitari Ansamblului Folcloric ”Ghiocelul” si mult succes!

Eveniment

1247 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

257 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

397 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.