CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

- Eveniment -

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

Festivalul s-a desfășurat pe o scenă în aer liber, amplasată chiar în mijlocul celei mai importante stațiuni din Macedonia. În fiecare seară a festivalului, publicul a fost în număr mare și i-a aplaudat îndelung pe câmpinenii coordonați de instructorul Cristi Colezea. Alături de ”Ghiocelul”, la festivalul de la Ohrid au mai fost prezente ansambluri folclorice din Polonia, Croația, Bosnia, Bulgaria, Republica Moldova și, desigur, Macedonia.
Delegația câmpineană a fost condusă de Alexandra Toma, directorul Casei de Cultură ”Geo Bogza”, care la întoarcerea din Macedonia ne-a declarat: ”A fost o experiență interesantă pentru copii, dar și pentru întreg ansamblul Casei de Cultură, iar eu consider că am reprezentat cu succes nu numai Câmpina, ci și România la acest festival de prestigiu, Ghiocelul fiind singurul ansamblu din țara noastră prezent la Ohrid. Evoluțiile ansamblului câmpinean au fost răsplătite cu îndelungi aplauze de un public numeros și bun cunoscător al folclorului. Pentru copii sunt convinsă că acest festival va fi și o amintire frumoasă, având ocazia să vadă lucruri noi, dansuri noi și o cultură mai puțin cunoscută, din păcate, la noi. De asemenea, în ultima seară, la cina festivă la care au participat toate ansamblurile prezente la festival, organizatorul acestuia ne-a suprins pe toți cu talentul său muzical, aflând cu acest prilej că are și o formație de muzică tradițional macedoneană. A fost un moment foarte frumos pentru noi, având în vedere că toți copiii de la toate ansamblurile au dansat împreună, fiecare încercând să fure din pașii celorlalți”.
Așa cum se obișnuiește la festivaluri de acest gen, Ansamblul ”Ghiocelul” a fost recompensat pentru evoluțiile sale cu trofee care își vor găsi locul în colțul special amenajat la Casa de Cultură ”Geo Bogza” pentru ”Ghiocelul”.


10 Aug 2022 19:04 6434 vizualizari


Comentarii


  • 12.08.2022 14:10 Dacul Suveran Felicitari Ansamblului Folcloric ”Ghiocelul” si mult succes!
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
748 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
3146 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
492 vizualizari 15 Jun 2024 14:16 O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

Câmpina a fost sâmbătă, 15 iunie 2024, gazda unei premiere - un festival de robotică. ”Undefined Festival” a fost denumirea acestuia, inspirată din numele echipei de robotică de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Team Undefined, organizatorul acestui eveniment.

citeste mai mult
1656 vizualizari 13 Jun 2024 23:11 Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Ziua Eroilor a venit în anul 2024 la foarte puțin timp după alegerile locale. Poate de aici o ”răceală” evidentă, schimburi de priviri reci, chiar dure între... diverse persoane, implicate direct sau indirect în derularea procesului electoral.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV