Albumul "Contribuția județului Prahova la Războiul de Întregire a Neamului" a fost prezentat elevilor de la Liceul Energetic din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După lansarea oficială din decembrie 2018 de la Ploiești și lansarea din 8 februarie 2019 de la Câmpina, albumul "Contribuția județului Prahova la Războiul de Întregire a Neamului" a fost prezentat joi, 7 martie, elevilor de la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina. Vă reamintim că este un album realizat de Instituția Prefectului Prahova și dedicat Centenarului României Mari, autorul albumului fiind câmpineanul Codruț Constantinescu, consilier în cadrul Compartimentului Afaceri Europene, Relații Internaționale, Strategii și Programe de Dezvoltare Economică din cadrul Prefecturii județului. 

Codruț Constantinescu a fost și cel care a prezentat albumul în fața elevilor de la Liceul Tehnologic Energetic, tânărul scriitor și istoric câmpinean fiind prezentat, la rândul său, elevilor, de către profesorul Gheorghe Modoianu. Întâlnirea a îmbrăcat forma unui adevărat colocviu, elevii fiind implicați în expunere și fiind încurajați să adreseze întrebări sau să se pronunțe asupra unor lucruri legate de tema de bază a albumului prezentat. (video)
Succesul acestei prezentări redeschide un subiect mai vechi, o idee a unuia dintre autorii mai multor volume despre istoria Câmpinei, Șerban Băleanu, care milita pentru găsirea măcar a unei ore pe lună sau trimestru, oră în care elevilor de la instituțiile de învățământ din Câmpina să le fie prezentate date, povești, istorioare despre localitatea lor. O astfel de inițiativă ar fi binevenită, cel puțin până se va deschide un muzeu al Câmpinei, subiect despre care a vorbit și Codruț Constantinescu. (video)

3289 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1872 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

4192 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

954 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

2104 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.