CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Atleta câmpineancă Ioana Plăvan, în lotul echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene de la Minsk

- Sport -

Atleta câmpineancă Ioana Plăvan, în lotul echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene de la Minsk

La Complexul Olimpic de la Izvorani a avut loc luni dimineață, în prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, festivitatea de prezentare a echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene, care vor avea loc la Minsk (Belarus), în perioada 21 - 30 iunie. Printre cei 21 de atleți care fac parte din echipa de 123 de sportivi a României se numără și o câmpineancă - atleta Ioana Plăvan, antrenată de Nicolae Pavel, legitimată până de curând la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, în prezent la Gloria Buzău pentru că în Câmpina nu s-a găsit nicăieri loc pentru o asemenea performeră.

Ioana Plăvan, care luna viitoare va împlini 21 de ani, este rezervă în proba de aruncarea suliței, probă în care deține titlurile de campioană internațională a României și campioană națională la tineret, ambele câștigate în ultimele două săptămâni, la Cluj-Napoca, respectiv Pitești. Chiar dacă nu mai este legitimată la un club câmpinean, eleva lui Nicolae Pavel reprezintă Câmpina la această competiție de mare importanță la nivel continental.
Jocurile Europene se află la a doua ediție, dar prima într-un nou format pentru atletism. Probele de atletism sunt șapte individuale: patru la feminin - 100m, 100m garduri, săritura în lungime, aruncarea suliței; și trei la masculin - 100m, 110m garduri, săritura în înălțime, la care se mai adaugă două ștafete de 4x400 mixt și ștafetă hunt mixt 200m, 400m 600 m și 800m. Cei 123 de sportivi care vor reprezenta România la Minsk vor concura la toate cele 15 sporturi și discipline - atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică artistică, aerobică și ritmică, judo, caiac-canoe, lupte feminin, libere și greco-romane, karate, sambo, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul. Rezultatele care vor fi obținute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. La Jocurile Europene de Minsk, capitala Belarus, vor participa 4.022 de sportivi din 50 de țări, care se vor întrece în 15 discipline sportive.
La prima ediție a Jocurilor Europene, care a avut loc la Baku, în Azerbaidjan, în anul 2015, echipa olimpică a României a cucerit 12 medalii - trei de aur, cinci de argint, patru de bronz.


17 Jun 2019 16:57 6607 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1043 vizualizari 16 Jun 2024 16:11 Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Progresul Provița de Jos - Sportul Câmpina 2-2. Punctul care i-a dus pe câmpineni pe primul loc

Superliga B1 Prahova, Seria Nord. Progresul Provița de Jos - Sportul Câmpina 2-2. Punctul care i-a dus pe câmpineni pe primul loc

După victoria din runda precedentă în fața concitadinei Muscelul, coroborată cu înfrângerea neașteptată de pe teren propriu a formației din Cosminele, Sportul Câmpina avea nevoie de un singur punct pentru a nu mai depinde de niciun rezultat și a câștiga această serie.

citeste mai mult
779 vizualizari 15 Jun 2024 15:11 CS Câmpina a încheiat turneul final al junioarelor IV pe locul 11

CS Câmpina a încheiat turneul final al junioarelor IV pe locul 11

Turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniori IV s-a încheiat la Brașov, odată cu meciurile de clasament.

citeste mai mult
584 vizualizari 14 Jun 2024 21:28 Turneul final junioare IV, la handbal. Două victorii pentru CS Câmpina

Turneul final junioare IV, la handbal. Două victorii pentru CS Câmpina

Turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniorio IV, de la Brașov, a continuat vineri, 14 iunie, cu meciurile de clasament.

citeste mai mult
850 vizualizari 13 Jun 2024 18:19 CS Câmpina a încheiat cu o remiză faza grupelor a turneului final al junioarelor IV de la Brașov

CS Câmpina a încheiat cu o remiză faza grupelor a turneului final al junioarelor IV de la Brașov

Echipa feminină de juniori IV a CS Câmpina participă la Turneul final al Campionatului Național, care are loc la Brașov.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV