Atleta câmpineancă Ioana Plăvan, în lotul echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene de la Minsk

Sport (Categoria articolului)

La Complexul Olimpic de la Izvorani a avut loc luni dimineață, în prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, festivitatea de prezentare a echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene, care vor avea loc la Minsk (Belarus), în perioada 21 - 30 iunie. Printre cei 21 de atleți care fac parte din echipa de 123 de sportivi a României se numără și o câmpineancă - atleta Ioana Plăvan, antrenată de Nicolae Pavel, legitimată până de curând la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, în prezent la Gloria Buzău pentru că în Câmpina nu s-a găsit nicăieri loc pentru o asemenea performeră.

Ioana Plăvan, care luna viitoare va împlini 21 de ani, este rezervă în proba de aruncarea suliței, probă în care deține titlurile de campioană internațională a României și campioană națională la tineret, ambele câștigate în ultimele două săptămâni, la Cluj-Napoca, respectiv Pitești. Chiar dacă nu mai este legitimată la un club câmpinean, eleva lui Nicolae Pavel reprezintă Câmpina la această competiție de mare importanță la nivel continental.
Jocurile Europene se află la a doua ediție, dar prima într-un nou format pentru atletism. Probele de atletism sunt șapte individuale: patru la feminin - 100m, 100m garduri, săritura în lungime, aruncarea suliței; și trei la masculin - 100m, 110m garduri, săritura în înălțime, la care se mai adaugă două ștafete de 4x400 mixt și ștafetă hunt mixt 200m, 400m 600 m și 800m. Cei 123 de sportivi care vor reprezenta România la Minsk vor concura la toate cele 15 sporturi și discipline - atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică artistică, aerobică și ritmică, judo, caiac-canoe, lupte feminin, libere și greco-romane, karate, sambo, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul. Rezultatele care vor fi obținute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. La Jocurile Europene de Minsk, capitala Belarus, vor participa 4.022 de sportivi din 50 de țări, care se vor întrece în 15 discipline sportive.
La prima ediție a Jocurilor Europene, care a avut loc la Baku, în Azerbaidjan, în anul 2015, echipa olimpică a României a cucerit 12 medalii - trei de aur, cinci de argint, patru de bronz.

4002 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2003 vizualizari
14 oct. 2019 16:46

Sâmbătă, 19 octombrie, la Câmpina au loc Cupa Speranțelor Olimpice și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări

Cele mai importante competiții de atletism găzduite de Câmpina au loc în mod tradițional în luna octombrie, atunci când în organziarea CSS ”Constantin IstratI” și a Casei Tineretului se desfășoară Cupa Speranțelor Olimpice, ajunsă la a treia ediție, și Memorialul ”Luca Henegar”, la aruncări. Organizarea simultană a celor două competiții care aduc la Câmpina, în fiecare an, cei mai buni aruncători din România, este singurul prilej de omagiere a unei mari personalități a Câmpinei, un om de mare valoare și de o modestie rară - profesorul Luca Henegar.

1922 vizualizari
13 oct. 2019 14:48

Medalie de bronz la Cupa României la natație pentru clubul Contratimp Câmpina

În organizarea federației române de specialitate, la Brașov, la Bazinul Olimpic, a avut loc ediția 2019 a Cupei României la natație pentru juniori, tineret și seniori. Au fost prezenți cei mai buni 180 de sportivi de la 35 de cluburi din întreaga țară. Clubul Contratimp Câmpina a participat cu 12 sportivi, jumătate dintre ei antrenându-se la Târgoviște, sub conducerea antrenoarei Anca Pătrășcoiu, ceilalți, la Câmpina, pregătiți de Octavian Postolache.

Alte stiri recente

1571 vizualizari
15 oct. 2019 11:47

Campanii de prevenție și informare ale Poliției Județene și ANIP cu ocazia Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane

Traficul de persoane continuă să fie un fenomen în plină evoluţie atât din punct de vedere al interesului manifestat de traficanţi, aflaţi într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogăţire rapidă şi ilegală, cât şi, într-o manieră firească şi proporțională, al interesului manifestat de marile organisme internaţionale angrenate în contracararea acestui fenomen. Pe 18 octombrie este Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, ocazie cu care Poliția Prahova, dar și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANIP) - Centrul Regional Ploiești derulează o serie de acțiuni.

4147 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.