Atleta câmpineancă Ioana Plăvan, în lotul echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene de la Minsk

Sport (Categoria articolului)

La Complexul Olimpic de la Izvorani a avut loc luni dimineață, în prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, festivitatea de prezentare a echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene, care vor avea loc la Minsk (Belarus), în perioada 21 - 30 iunie. Printre cei 21 de atleți care fac parte din echipa de 123 de sportivi a României se numără și o câmpineancă - atleta Ioana Plăvan, antrenată de Nicolae Pavel, legitimată până de curând la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, în prezent la Gloria Buzău pentru că în Câmpina nu s-a găsit nicăieri loc pentru o asemenea performeră.

Ioana Plăvan, care luna viitoare va împlini 21 de ani, este rezervă în proba de aruncarea suliței, probă în care deține titlurile de campioană internațională a României și campioană națională la tineret, ambele câștigate în ultimele două săptămâni, la Cluj-Napoca, respectiv Pitești. Chiar dacă nu mai este legitimată la un club câmpinean, eleva lui Nicolae Pavel reprezintă Câmpina la această competiție de mare importanță la nivel continental.
Jocurile Europene se află la a doua ediție, dar prima într-un nou format pentru atletism. Probele de atletism sunt șapte individuale: patru la feminin - 100m, 100m garduri, săritura în lungime, aruncarea suliței; și trei la masculin - 100m, 110m garduri, săritura în înălțime, la care se mai adaugă două ștafete de 4x400 mixt și ștafetă hunt mixt 200m, 400m 600 m și 800m. Cei 123 de sportivi care vor reprezenta România la Minsk vor concura la toate cele 15 sporturi și discipline - atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică artistică, aerobică și ritmică, judo, caiac-canoe, lupte feminin, libere și greco-romane, karate, sambo, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul. Rezultatele care vor fi obținute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. La Jocurile Europene de Minsk, capitala Belarus, vor participa 4.022 de sportivi din 50 de țări, care se vor întrece în 15 discipline sportive.
La prima ediție a Jocurilor Europene, care a avut loc la Baku, în Azerbaidjan, în anul 2015, echipa olimpică a României a cucerit 12 medalii - trei de aur, cinci de argint, patru de bronz.

6566 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

436 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1379 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

Alte stiri recente

363 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1278 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.