Atleta câmpineancă Ioana Plăvan, în lotul echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene de la Minsk

Sport (Categoria articolului)

La Complexul Olimpic de la Izvorani a avut loc luni dimineață, în prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, festivitatea de prezentare a echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene, care vor avea loc la Minsk (Belarus), în perioada 21 - 30 iunie. Printre cei 21 de atleți care fac parte din echipa de 123 de sportivi a României se numără și o câmpineancă - atleta Ioana Plăvan, antrenată de Nicolae Pavel, legitimată până de curând la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, în prezent la Gloria Buzău pentru că în Câmpina nu s-a găsit nicăieri loc pentru o asemenea performeră.

Ioana Plăvan, care luna viitoare va împlini 21 de ani, este rezervă în proba de aruncarea suliței, probă în care deține titlurile de campioană internațională a României și campioană națională la tineret, ambele câștigate în ultimele două săptămâni, la Cluj-Napoca, respectiv Pitești. Chiar dacă nu mai este legitimată la un club câmpinean, eleva lui Nicolae Pavel reprezintă Câmpina la această competiție de mare importanță la nivel continental.
Jocurile Europene se află la a doua ediție, dar prima într-un nou format pentru atletism. Probele de atletism sunt șapte individuale: patru la feminin - 100m, 100m garduri, săritura în lungime, aruncarea suliței; și trei la masculin - 100m, 110m garduri, săritura în înălțime, la care se mai adaugă două ștafete de 4x400 mixt și ștafetă hunt mixt 200m, 400m 600 m și 800m. Cei 123 de sportivi care vor reprezenta România la Minsk vor concura la toate cele 15 sporturi și discipline - atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică artistică, aerobică și ritmică, judo, caiac-canoe, lupte feminin, libere și greco-romane, karate, sambo, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul. Rezultatele care vor fi obținute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul vor conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. La Jocurile Europene de Minsk, capitala Belarus, vor participa 4.022 de sportivi din 50 de țări, care se vor întrece în 15 discipline sportive.
La prima ediție a Jocurilor Europene, care a avut loc la Baku, în Azerbaidjan, în anul 2015, echipa olimpică a României a cucerit 12 medalii - trei de aur, cinci de argint, patru de bronz.

3686 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1812 vizualizari
17 iul. 2019 22:44

Sportivii câmpineni de la Barracuda și Contratimp au dominat Campionatul Național de Înot pentru Cadeți

În perioada 11-14 iulie 2019, la Târgoviște, într-o excelentă bază sportivă, a avut loc Campionatul Național de Înot pentru Cadeți, competiție care a reunit sportivi din întreaga țară. Spre cinstea lor, înotătorii de la cluburile câmpinene Barracuda (antrenor coordonator Gabriel Cojocaru) și Contratimp (antrenor coordonator Octavian Postolache) au înregistrat mai multe succese, dominând competiția. Sportivii celor două cluburi au adunat opt titluri de campion național, în două probe îmbunătățindu-se și recordurile naționale, și trei titluri de vicecampion național.

1881 vizualizari
17 iul. 2019 20:21

Câmpineanul Laurențiu Mîncu, pe a treia treaptă a podiumului la concursul de forță organizat de Strongman România

La sfârșitul săptămânii trecute, pe platforma Petroutilaj de la Poiana Câmpina a avut loc concursul de forță STRONGMAN, organizat de Strongman România, cu sprijinul lui Mircea Pârjol și Adrianei Geamănu, sportivi de talie mondială, cu rezultate remarcabile la concursurile internaționale de strongman. Printre concurenți s-a numărat și câmpineanul Laurențiu Mîncu (27 ani), care la finalul celor cinci probe ale competiției a urcat pe treapta a treia a podiumului.

Alte stiri recente

93 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

587 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.