Percheziții domiciliare în Câmpina și Telega pentru probarea unor infracțiuni de fraudă informatică

Actualitate (Categoria articolului)

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Prahova au efectuat, joi dimineață, trei percheziții domiciliare în municipiul Câmpina și comuna Telega, pentru probarea a două infracțiuni de fraudă informatică, în formă continuată, într-o cauză penală aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în anul 2020, un prahovean ar fi creat un site web, promovat în mediul online drept o platformă tip Pay to Click,  prin intermediul căreia utilizatorii care își creau conturi și efectuau depuneri de numerar erau recompensați cu sume de bani. În realitate site-ul ar fi fost conceput pentru a păgubi aceste persoane. În acest mod, ar fi fost obținută într-o perioadă scurtă de timp, o sumă de peste 29.000 de lei. De asemenea, în anul 2021 ar fi creat un alt site web, promovat în mediul online drept o platformă de investiții în monedă virtuală și cotații la bursă, prin intermediul căreia, utilizatorii care își creau conturi și efectuau depuneri de numerar puteau înregistra profituri consistente. În realitate, site-ul ar fi fost conceput cu scopul de a obține foloase patrimoniale de la persoanele care și-au creat conturi de utilizator, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 10.000 euro", se precizează în comunicatul de presă remis de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.
De la locațiile vizate au fost ridicate o serie de bunuri care ar putea proveni din activitatea infracțională - calculatoare, telefoane, dispozitive electronice, sume de bani și înscrisuri. Trei mandate de aducere au fost puse în executare, persoanele fiind conduse la sediul Poliției pentru audiere. La percheziții au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

(Foto cu caracter ilustrativ)

5028 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

457 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

184 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

194 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

428 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.