CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la finalul unui sezon de vară de excepție

Sport (Categoria articolului)

Sezonul de vară în atletism s-a încheiat, iar CSS ”Constantin Istrati” Câmpina are din nou bucuria de a fi avut un sezon de excepție, mai bun decât precedentul, cu performanțe remarcabile, cu o mulțime de medalii, dar și cu foarte multe clasări în apropierea podiumului. Despre sezonul recent încheiat am discutat cu Mihaela Marin, profesor coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, dar și antrenorul celei mai titrate sportive a clubului în acest sezon - Andreea Lungu, consacrată în proba de aruncarea discului.

”A fost un sezon greu, dar atletismul a fost un sport privilegiat deoarece am putut susține toate competițiile majore din sezonul de vară. Nu ne-am oprit nici în perioada de pandemie și am realizat tot ce ne propusesem încă de anul trecut. Sportivii clubului nostru au obținut 37 de medalii la campioanatele naționale, dar aș remarca și faptul că au fost foarte mulți sportivi cu clasări pe locurile patru chiar cinci, dar care au fost despărțiți de podium doar de câțiva centimetri sau câteva sutimi. Vârfurile au fost, ca și anul trecut, Andreea Lungu și Marius Vasile, care au participat cu rezultate foarte bune și la competiții internaționale”, a declarat Mihaela Marin. (video
”Nu am crezut că se vor mai relua competițiile. Au fost lungi lunile în pademie, dar am fost foarte bucuroasă când s-a reluat totul și mi-era dor de emoția concursului. Cele mai importante competiții au fost Campionatele Internaționale ale României de la Cluj-Napoca, unde am obținut și Trofeul Lia Manoliu pentru cea mai bună performanță feminină din concurs. Apoi au fost campionatele balcanice, în întrecerea seniorilor reușind să obțin medalia de argint, dar și să depășesc pragul celor 50 metri, adevăratul obiectiv al acestui an pentru mine”, a afirmat și Andreea Lungu. (video)
Deși vorbesc cu mândrie și bucurie despre sezonul recent încheiat, Andreea Lungu și Mihaela Marin privesc cu preocupare și spre viitor. ”Anul viitor, Andreea termină junioratul și am fi foarte bucuroși dacă s-ar găsi o soluție pentru ca acești sportivi să rămână în Câmpina, să reprezinte orașul nostru și să aducă medaliile pe care le obțin la zestrea sportivă a Câmpinei. Probabil, cea mai simplă variantă ar fi înfințarea unei secții de atletism în cadrul CS Câmpina, poate mai sunt și alte variante, important este să se dorească realmente ca acești copii să reprezinte în continuare Câmpina”, a menționat Mihaela Marin. ”În vara anului viitor voi termina liceul, voi susține Bacalaureatul, apoi îmi doresc să merg la facultate la Brașov, dar în plan sportiv aș prefera să lucrez în continuare cu doamna antrenor, să îmi continui pregătirea la Câmpina și să reprezint acest oraș la competițiile din țară și chiar dincolo de granițele ei”, a spus și Andreea Lungu. 
”Andreea poate avea o carieră foarte frumoasă, iar scopul ar fi acela de a ajunge la Olimpiadă. Este foarte, foarte greu, dar nu ar fi frumos ca Andreea să reprezinte Câmpina la Olimpiadă?!”, a fost întrebarea retorică pe care Mihaela Marin a lansat-o și ca pe o provocare adresată noilor aleși locali.

Cele mai importante performanțe înregistrate de Andreea Lungu în acest sezon:
- vicecampioană balcanică la seniori, cu un nou record personal - 50,15m;
- vicecampioană balcanică la tineret;
- campioană națională la seniori și tineret;
- câștigătoarea probei de aruncarea discului la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, unde a cucerit și Trofeul ”Lia Manoliu” pentru cea mai bună performanță feminină din concurs.

3667 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

4365 vizualizari
19 sept. 2021 16:35

Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Petrolul Ologeni 2-0. Cel mai frumos cadou pentru ”Mara”

În ziua în care Mărgărint Ciobotaru, cunoscut în rândul microbiștilor câmpineni sub apelativul ”Mara”, împlinește 52 de ani, echipa sa, Sportul Câmpina, a jucat pe tern propriu cu Petrolul Ologeni. Și ce cadou ar fi putut fi mai frumos decât o victorie, astfel că elevii lui Marius Pălăncianu și Philip Basma s-au mobilizat și i-au făcut lui ”Mara” acest frumos cadou.

6309 vizualizari
19 sept. 2021 15:30

Superliga B Prahova. Triumf Poiana Câmpina - AS Starchiojd 2-2. Remiza erorilor și incidente la final

Ceea ce se aștepta a fi un spectacol sportiv a fost umbrit de erorile individuale, care au dus la mrcarea tuturor celor patru goluri, dar și de incidentele de la finalul jocului, incidente provocate de jucătorii formației oaspete.

Alte stiri recente

1174 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

1532 vizualizari
24 sept. 2021 19:53

La Comarnic, un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Prahova a făcut o serie de precizări privind diagnosticul bărbatului - traumatism cranio-facial cu lipsă scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior; abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești de un echipaj cu medic. Bărbatul a fost preluat conștient, dar pronosticul este rezervat. 
Un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs în această după-amiază, la Comarnic, undeva la ieșirea spre Secăria. Bărbatul a fost preluat de echipaje medicale și transportat la spital.