CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la finalul unui sezon de vară de excepție

Sport (Categoria articolului)

Sezonul de vară în atletism s-a încheiat, iar CSS ”Constantin Istrati” Câmpina are din nou bucuria de a fi avut un sezon de excepție, mai bun decât precedentul, cu performanțe remarcabile, cu o mulțime de medalii, dar și cu foarte multe clasări în apropierea podiumului. Despre sezonul recent încheiat am discutat cu Mihaela Marin, profesor coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, dar și antrenorul celei mai titrate sportive a clubului în acest sezon - Andreea Lungu, consacrată în proba de aruncarea discului.

”A fost un sezon greu, dar atletismul a fost un sport privilegiat deoarece am putut susține toate competițiile majore din sezonul de vară. Nu ne-am oprit nici în perioada de pandemie și am realizat tot ce ne propusesem încă de anul trecut. Sportivii clubului nostru au obținut 37 de medalii la campioanatele naționale, dar aș remarca și faptul că au fost foarte mulți sportivi cu clasări pe locurile patru chiar cinci, dar care au fost despărțiți de podium doar de câțiva centimetri sau câteva sutimi. Vârfurile au fost, ca și anul trecut, Andreea Lungu și Marius Vasile, care au participat cu rezultate foarte bune și la competiții internaționale”, a declarat Mihaela Marin. (video
”Nu am crezut că se vor mai relua competițiile. Au fost lungi lunile în pademie, dar am fost foarte bucuroasă când s-a reluat totul și mi-era dor de emoția concursului. Cele mai importante competiții au fost Campionatele Internaționale ale României de la Cluj-Napoca, unde am obținut și Trofeul Lia Manoliu pentru cea mai bună performanță feminină din concurs. Apoi au fost campionatele balcanice, în întrecerea seniorilor reușind să obțin medalia de argint, dar și să depășesc pragul celor 50 metri, adevăratul obiectiv al acestui an pentru mine”, a afirmat și Andreea Lungu. (video)
Deși vorbesc cu mândrie și bucurie despre sezonul recent încheiat, Andreea Lungu și Mihaela Marin privesc cu preocupare și spre viitor. ”Anul viitor, Andreea termină junioratul și am fi foarte bucuroși dacă s-ar găsi o soluție pentru ca acești sportivi să rămână în Câmpina, să reprezinte orașul nostru și să aducă medaliile pe care le obțin la zestrea sportivă a Câmpinei. Probabil, cea mai simplă variantă ar fi înfințarea unei secții de atletism în cadrul CS Câmpina, poate mai sunt și alte variante, important este să se dorească realmente ca acești copii să reprezinte în continuare Câmpina”, a menționat Mihaela Marin. ”În vara anului viitor voi termina liceul, voi susține Bacalaureatul, apoi îmi doresc să merg la facultate la Brașov, dar în plan sportiv aș prefera să lucrez în continuare cu doamna antrenor, să îmi continui pregătirea la Câmpina și să reprezint acest oraș la competițiile din țară și chiar dincolo de granițele ei”, a spus și Andreea Lungu. 
”Andreea poate avea o carieră foarte frumoasă, iar scopul ar fi acela de a ajunge la Olimpiadă. Este foarte, foarte greu, dar nu ar fi frumos ca Andreea să reprezinte Câmpina la Olimpiadă?!”, a fost întrebarea retorică pe care Mihaela Marin a lansat-o și ca pe o provocare adresată noilor aleși locali.

Cele mai importante performanțe înregistrate de Andreea Lungu în acest sezon:
- vicecampioană balcanică la seniori, cu un nou record personal - 50,15m;
- vicecampioană balcanică la tineret;
- campioană națională la seniori și tineret;
- câștigătoarea probei de aruncarea discului la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, unde a cucerit și Trofeul ”Lia Manoliu” pentru cea mai bună performanță feminină din concurs.

4214 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

758 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

2059 vizualizari
29 nov. 2023 12:47

Președintele CS Câmpina trebuie să demisioneze! O mulțime de argumente și un apel la bun simț, decență și onoare

3 comentarii

Nu vom discuta în acest articol despre persoane, ci despre ocupantul unui funcții publice. Indiferent de numele său, la cum și-a derulat mandatul în ultimii deja mulți ani, președintele Clubului Sportiv Câmpina a ajuns la momentul la care trebuie să plece! Măcar din bun simț, decență și onoare. Dacă le are...

Alte stiri recente

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.