CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la finalul unui sezon de vară de excepție

Sport (Categoria articolului)

Sezonul de vară în atletism s-a încheiat, iar CSS ”Constantin Istrati” Câmpina are din nou bucuria de a fi avut un sezon de excepție, mai bun decât precedentul, cu performanțe remarcabile, cu o mulțime de medalii, dar și cu foarte multe clasări în apropierea podiumului. Despre sezonul recent încheiat am discutat cu Mihaela Marin, profesor coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, dar și antrenorul celei mai titrate sportive a clubului în acest sezon - Andreea Lungu, consacrată în proba de aruncarea discului.

”A fost un sezon greu, dar atletismul a fost un sport privilegiat deoarece am putut susține toate competițiile majore din sezonul de vară. Nu ne-am oprit nici în perioada de pandemie și am realizat tot ce ne propusesem încă de anul trecut. Sportivii clubului nostru au obținut 37 de medalii la campioanatele naționale, dar aș remarca și faptul că au fost foarte mulți sportivi cu clasări pe locurile patru chiar cinci, dar care au fost despărțiți de podium doar de câțiva centimetri sau câteva sutimi. Vârfurile au fost, ca și anul trecut, Andreea Lungu și Marius Vasile, care au participat cu rezultate foarte bune și la competiții internaționale”, a declarat Mihaela Marin. (video
”Nu am crezut că se vor mai relua competițiile. Au fost lungi lunile în pademie, dar am fost foarte bucuroasă când s-a reluat totul și mi-era dor de emoția concursului. Cele mai importante competiții au fost Campionatele Internaționale ale României de la Cluj-Napoca, unde am obținut și Trofeul Lia Manoliu pentru cea mai bună performanță feminină din concurs. Apoi au fost campionatele balcanice, în întrecerea seniorilor reușind să obțin medalia de argint, dar și să depășesc pragul celor 50 metri, adevăratul obiectiv al acestui an pentru mine”, a afirmat și Andreea Lungu. (video)
Deși vorbesc cu mândrie și bucurie despre sezonul recent încheiat, Andreea Lungu și Mihaela Marin privesc cu preocupare și spre viitor. ”Anul viitor, Andreea termină junioratul și am fi foarte bucuroși dacă s-ar găsi o soluție pentru ca acești sportivi să rămână în Câmpina, să reprezinte orașul nostru și să aducă medaliile pe care le obțin la zestrea sportivă a Câmpinei. Probabil, cea mai simplă variantă ar fi înfințarea unei secții de atletism în cadrul CS Câmpina, poate mai sunt și alte variante, important este să se dorească realmente ca acești copii să reprezinte în continuare Câmpina”, a menționat Mihaela Marin. ”În vara anului viitor voi termina liceul, voi susține Bacalaureatul, apoi îmi doresc să merg la facultate la Brașov, dar în plan sportiv aș prefera să lucrez în continuare cu doamna antrenor, să îmi continui pregătirea la Câmpina și să reprezint acest oraș la competițiile din țară și chiar dincolo de granițele ei”, a spus și Andreea Lungu. 
”Andreea poate avea o carieră foarte frumoasă, iar scopul ar fi acela de a ajunge la Olimpiadă. Este foarte, foarte greu, dar nu ar fi frumos ca Andreea să reprezinte Câmpina la Olimpiadă?!”, a fost întrebarea retorică pe care Mihaela Marin a lansat-o și ca pe o provocare adresată noilor aleși locali.

Cele mai importante performanțe înregistrate de Andreea Lungu în acest sezon:
- vicecampioană balcanică la seniori, cu un nou record personal - 50,15m;
- vicecampioană balcanică la tineret;
- campioană națională la seniori și tineret;
- câștigătoarea probei de aruncarea discului la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, unde a cucerit și Trofeul ”Lia Manoliu” pentru cea mai bună performanță feminină din concurs.

3945 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1930 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2748 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

Alte stiri recente

340 vizualizari
29 iun. 2022 11:10

Societate comercială cu sediul în Câmpina angajează ECONOMIST / CONTABIL

Societate comercială cu sediul în Câmpina (telefon 0244.375.277; fax 0244.373.077) angajează economist / contabil.

234 vizualizari
29 iun. 2022 09:08

Un modul de prim-ajutor a fost amplasat în centrul Câmpinei, în pasajul de la ceas, funcțional în perioadele caniculare

Având în vedere temperaturile ridicate anunțate pentru aceste zile și la Câmpina și având în vedere faptul că pentru întreaga lună iulie s-au anunțat fenomene extreme (caniculă, alternând cu vijelii și ploi torențiale), Primăria municipiului a instalat în Pasajul de la Ceas un modul de prim-ajutor. Trecătorii se pot opri aici pentru a se răcori și odihni puțin, pentru a bea apă sau pentru a cere ajutor în cazul în care nu se simt bine.