CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la finalul unui sezon de vară de excepție

Sport (Categoria articolului)

Sezonul de vară în atletism s-a încheiat, iar CSS ”Constantin Istrati” Câmpina are din nou bucuria de a fi avut un sezon de excepție, mai bun decât precedentul, cu performanțe remarcabile, cu o mulțime de medalii, dar și cu foarte multe clasări în apropierea podiumului. Despre sezonul recent încheiat am discutat cu Mihaela Marin, profesor coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, dar și antrenorul celei mai titrate sportive a clubului în acest sezon - Andreea Lungu, consacrată în proba de aruncarea discului.

”A fost un sezon greu, dar atletismul a fost un sport privilegiat deoarece am putut susține toate competițiile majore din sezonul de vară. Nu ne-am oprit nici în perioada de pandemie și am realizat tot ce ne propusesem încă de anul trecut. Sportivii clubului nostru au obținut 37 de medalii la campioanatele naționale, dar aș remarca și faptul că au fost foarte mulți sportivi cu clasări pe locurile patru chiar cinci, dar care au fost despărțiți de podium doar de câțiva centimetri sau câteva sutimi. Vârfurile au fost, ca și anul trecut, Andreea Lungu și Marius Vasile, care au participat cu rezultate foarte bune și la competiții internaționale”, a declarat Mihaela Marin. (video
”Nu am crezut că se vor mai relua competițiile. Au fost lungi lunile în pademie, dar am fost foarte bucuroasă când s-a reluat totul și mi-era dor de emoția concursului. Cele mai importante competiții au fost Campionatele Internaționale ale României de la Cluj-Napoca, unde am obținut și Trofeul Lia Manoliu pentru cea mai bună performanță feminină din concurs. Apoi au fost campionatele balcanice, în întrecerea seniorilor reușind să obțin medalia de argint, dar și să depășesc pragul celor 50 metri, adevăratul obiectiv al acestui an pentru mine”, a afirmat și Andreea Lungu. (video)
Deși vorbesc cu mândrie și bucurie despre sezonul recent încheiat, Andreea Lungu și Mihaela Marin privesc cu preocupare și spre viitor. ”Anul viitor, Andreea termină junioratul și am fi foarte bucuroși dacă s-ar găsi o soluție pentru ca acești sportivi să rămână în Câmpina, să reprezinte orașul nostru și să aducă medaliile pe care le obțin la zestrea sportivă a Câmpinei. Probabil, cea mai simplă variantă ar fi înfințarea unei secții de atletism în cadrul CS Câmpina, poate mai sunt și alte variante, important este să se dorească realmente ca acești copii să reprezinte în continuare Câmpina”, a menționat Mihaela Marin. ”În vara anului viitor voi termina liceul, voi susține Bacalaureatul, apoi îmi doresc să merg la facultate la Brașov, dar în plan sportiv aș prefera să lucrez în continuare cu doamna antrenor, să îmi continui pregătirea la Câmpina și să reprezint acest oraș la competițiile din țară și chiar dincolo de granițele ei”, a spus și Andreea Lungu. 
”Andreea poate avea o carieră foarte frumoasă, iar scopul ar fi acela de a ajunge la Olimpiadă. Este foarte, foarte greu, dar nu ar fi frumos ca Andreea să reprezinte Câmpina la Olimpiadă?!”, a fost întrebarea retorică pe care Mihaela Marin a lansat-o și ca pe o provocare adresată noilor aleși locali.

Cele mai importante performanțe înregistrate de Andreea Lungu în acest sezon:
- vicecampioană balcanică la seniori, cu un nou record personal - 50,15m;
- vicecampioană balcanică la tineret;
- campioană națională la seniori și tineret;
- câștigătoarea probei de aruncarea discului la Campionatele Internaționale de Atletism ale României, unde a cucerit și Trofeul ”Lia Manoliu” pentru cea mai bună performanță feminină din concurs.

2710 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2079 vizualizari
20 oct. 2020 19:27

Sebastian Strechioiu (Lido Câmpina) a urcat pe podium în etapa a patra a Campionatului Național de Motocros

În week-end, pe traseul de Șugaș, de lângă Sf. Gheorghe, a avut loc etapa a patra a Campionatului Național de Motocros, competiție la care au participat și sportivi de la clubul Lido Câmpina, club condus de fostul mare campion Cătălin Duță.

1008 vizualizari
19 oct. 2020 23:03

Memorialul ”Luca Henegar”, la ediție aniversară, prilej de sărbătoare pentru atletismul câmpinean

Cu siguranță că profesorul Luca Henegar s-ar fi bucurat foarte mult să vadă un stadion plin de copii, care practică atletismul cu voioșie. Un om de o modestie, dar și de o valoare greu de egalat, profesorul Luca Henegar a iubit foarte mult copiii și se bucura de fiecare dată să-i vadă făcând mișcare. În week-end a fost ediția a X-a, aniversară, a Memorialului ”Luca Henegar” la atletism. Ediția din acest an a fost un prilej de sărbătoare pentru atletismul câmpinean, la eveniment fiind prezenți peste 60 de copii și juniori de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, organizatorul evenimentului, alături de Casa Tineretului.

Alte stiri recente

928 vizualizari
24 oct. 2020 11:01

Candidații din Prahova pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

Săptămâna aceasta s-a încheiat depunerea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. Remarcăm, la fel ca și în alte rânduri atunci când este vorba de alegeri parlamentare, numărul extrem de mic de câmpineni prezenți pe listele pentru Parlamentul României, practic, unul singur aflându-se pe un loc eligibil - Ioan Adrian Pițigoi, care deschide lista pentru Senat a Partidului Mișcarea Populară.

1323 vizualizari
24 oct. 2020 07:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.