Minutul de... istorie locală. Magazinul Agneta

Social (Categoria articolului)

După cum știți deja, încercăm să venim periodic în fața dumneavoastră cu rubrici noi, cu emisuni noi, cu informații interesante și, poate mai puțin cunoscute. Așa a luat naștere și Minutul de... istorie locală, o rubrică prin care dorim să vă prezentăm, într-un fel, Câmpina de ieri și de azi. Este un demers strict jurnalistic, scopul fiind acela de a păstra în memoria comunității frânturi din istoria localității.

În anii ‘50 -’60, pe strada Carol I, în zona centrală a Câmpinei, se afla un magazin cunoscut de toată lumea - Magazinul AGNETA. Era într-o clădire impunãtoare, cu o arhitectură în stil neoclasic. Un magazin cu produse aduse din țările calde, cum se spunea odinioară - măsline, lămâi, mirodenii. La parterul clădirii se mai aflau “Farmacia doamnei Ștefănescu ” și “Croitoria lui Paraschiv” , iar la etaj erau apartamente în care locuiau descendenți ai unor familii germane. Clădirea a fost avariată la cutremurul din 1977, iar apoi demolată pentru a face loc blocurilor din “noul oraș ”. Astăzi, la parterul acestor blocuri sunt spații comerciale. Mai multe informații despre celebrul magazin din Câmpina de altădată, aflați din Minutul de... istorie locală.

1935 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

743 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

1903 vizualizari
08 dec. 2023 18:00

Accident la Florești, pe DJ 720. Au fost implicate patru autoturisme

1 comentarii

Pe drumul județean 720, care leagă comuna Florești de DN1, înainte de intersecția cu drumul național, s-a produs vineri seară un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme în care se aflau în total șapte ocupanți.

Alte stiri recente

227 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

245 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.