Contractul de delegare prin gestiune a Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân, încheiat între administrația locală câmpineană și societatea Alextib SRL Telega era valabil până la 31 ianuarie 2018. Consiliul Local l-a prelungit cu șase luni, până la 31 iulie 2018. Motivația acestei prelungiri a fost aceea că "nu sunt finalizate documentele pentru inițierea unei noi proceduri de concesionare și nici nu este aprobat bugetul local". În hotărârea aprobată de consilierii locali pe 25 ianuarie 2015 se precizează că va fi prelungit contractul prin act adițional, dar "nu mai mult de șase luni de la data expirării acestuia".
Bugetul local a fost aprobat în februarie 2018, deci această problemă s-a rezolvat. În aprilie, Consiliul Local a aprobat și documentația necesară pentru achiziția publică - studiul de oportunitate, caietul de sarcini, regulamentul privind delegarea prin concesiune, contractul. Deci, încă o problemă rezolvată. Licitația, însă, a tot întârziat. Procedura de achiziție publică a fost demarată abia în urmă cu câteva zile, o procedură simplificată, fără anunțarea ei pe site-ul Primăriei, cu termen limită de depunere a ofertelor 23 iulie. Suntem în data de 12 iulie 2018, contractul prelungit prin act adițional expiră la 31 iulie 2018. Ar fi undeva la limită, dacă nu apar alte probleme. Ce se va întâmpla în aceste condiții? Probabil că la ședința ordinară a CL Câmpina din 26 iulie, contractul cu firma lui Alexandru Chirobocea va fi prelungit printr-un nou act adițional. Pentru că se poate, pentru că se vrea, pentru că e vorba de Chirobocea, un prieten al multora din Primărie. Dacă se va opune cineva, reprezentanții Primăriei vor invoca din nou faptul că municipiul nu poate rămâne fără contract pentru strângerea câinilor maidanezi și cine dorește acest lucru înseamnă că vrea răul câmpinenilor. Nu ar fi prima dată când s-ar apela la o astfel de manipulare din partea unor reprezentanți ai Primăriei. Dacă se va reuși finalizarea acestei licitații organizate pe ultima sută de metri și (mai ales) într-un mod care lasă loc de interpretări, suntem curioși cine o va câștiga.
Trebuie să vă reamintim faptul că Primăria Câmpina a comandat și un raport de evaluare a adăpostului de câini aflat acum în administrarea Alextib SRL. Raportul nu este public, după cum v-am informat la momentul respectiv, deși vorbim despre un adăpost public și despre o evaluare făcută din bani publici. Din raport reiese o valoare estimată a adăpostului de 241.430 lei cu tot cu TVA, adică echivalentul a 51.812 euro. Este singura evaluare făcută la adăpostul de la Zorile, pentru că nu s-a realizat o astfel de evaluare și în 2012-2013, înainte de preluarea acestui adăpost de către Alexandru Chirobocea, pentru a putea face o comparație.
În plus, în luna iunie, deci luna trecută, când ar fi trebuit să se știe deja rezultatele licitației sau măcar procedura să se apropie de final, în Consiliul Local a fost aprobat un proiect privind completarea unei anexe de la o hotărâre emisă în anul 2009, privind însușirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public. Iar cu această ocazie am aflat că în urma întocmirii lucrărilor de cadastru, la adăpostul pentru câini s-a constatat că suprafața înregistrată inițial (5.508 mp) nu mai corespunde cu cea înregistrată în urma măsurătorilor topografice de acum (5.740 mp), motiv pentru care datele trebuie actualizate.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.